عوامل جرم و جنایت در جامعه
چکیده تحقیق پایانی: عوامل جرم و جنایت در جامعه
محقق: طیبه قادری، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: آقای سلطانمحمدی، تاریخ دفاع: 85/8/6
موضوع انتخاب شده عوامل جرم و جنايت در جامعه است. هدف از انتخاب موضوع ذكر شده اين است كه روز به روز در جامعه بر تعداد جنايت كاران و به تبع آن بر تعداد قربانيان افزوده مي شود.
تبعيض طبقاتي در جامعه، محروميت روز افزون طبقه ضعيف، توسعه فقر وبيكاري وبي رقبتي به امور ديني و تنزل اخلاق انسانيت و رونق مظاهر فساد و انواع انحرافات وجدانهاي زنده و دلهاي حساس را پريشان نموده اند، و هركس بايد برحسب مسوليت خود چه در خانواده و چه در جامعه بايد اقدامات حمايتي پيشگيرانه بعمل بياورند و براي پيشبرد جامعه اي سالم تلاش و كوشش كنيم.
دامنه تحقيق انتخاب شده شامل كلياتي از قبيل: تعريف و تبيين موضوع، اهداف وضرورت موضوع، پيشينه موضوع، روش تحقيق،پرسشهاي تحقيق و بيان فرضيه ها و همچنين شامل سه بخش است .
بخش اول با عنوان مفاهيم جرم وجنايت درجامعه است وشامل دوفصل مي باشد.
فصل اول تعريف جرم شناسي و اقسام آن، فصل دوم عوامل عمومي در بزه كاري است.
بخش دوم با عنوان كجروي هاي اجتماعي عاملي در وقوع جرم و جنايت و شامل سه فصل است. فصل اول بررسي افراد با انواع بزه كاريها، فصل دوم واكاوي آسيبهاي
فرهنگي عليه اجتماع و جوانان است و فصل سوم علل فردي در وقوع جرائم (خودكشي، الكل، اعتياد، سرقت ) است.
بخش سوم با عنوان انحرافات جنسي و جرم ، شامل دو فصل است . فصل اول انواع انحرافات جنسي و علل آن، فصل دوم تئوريهاي مربوط به نقش بزه ديده در وقوع تجاوزات جنسي است.
بخش اول شامل مفاهيم كليدي جرم وجنايت وتعريف هاي مختلف درباره جرم وجنايت تبيين محيطهاي مختلف جرم و جنايت ودخالت عوامل مختلف در جرم وجنايت و انواع كيفرها و مجازاتي كه براي مجرمين تعيين شده مي باشد.
بخش دوم به انواع كجرويهاي اجتماعي وتبيين دوره هاي مختلف ارتكاب جرم وجنايت و انواع جرائم ارتكابي اطفال و نوجوانان و عوامل و خصوصيات موثر در جرائم اطفال ونوجوانان بزه كار مي پردازد وانواع مختلف آسيب هاي فرهنگي مورد بررسي قرارداده وبه انواع انحرافات اجتماعي از قبيل: سرقت ، اعتياد، الكل، خودكشي مي پردازد.
بخش سوم به موضوع رابطه انحرافات جنسي و جرم و همچنين تبيين انواع انحرافات جنسي ونظريه هاي مختلفي كه در مورد اينگونه انحرافات داده شده و زمينه هاي مختلف در وقوع انحرافات و تجاوزات جنسي و زيانكاريهاي مختلفي كه از سوي زن ومرد در اجتماع صورت ميكيرد بحث ميكند.
نوع منابع استفاده شده بيشتر مربوط به منابع حقوقي و روانشناختي است، مثل قانون مجازات اسلامي نوشته جهانگير منصور، رشد شخصيت كودك نوشته پاول هنري ماسن با ترجمه خانم مهشيد ياسائي و با مطالعه منابع مختلف از قبيل اين منابع قسمتهايي كه با موضوع انتخاب شده ربط داشت، انتخاب و بعد مطالب جمع آوري شده را با هم تركيب شد.
دراين ميان سوالاتي نظير ،آيا خانواده مي تواند زمينه اي براي جرم وجنايت باشد؟ چرا تهاجم فرهنگي عاملي براي وقوع جرم وجنايت است چرا فقر وبيكاري فرد يا جامعه را بسوي جرم وجنايت سوق مي دهد.
همچنين فرضيه هاي مختلفي را مي توان ارائه داد از قبيل: اعتياد به مواد مخدر بر تعدد جنايات مي افزايد. بد حجابي يكي از عوامل جرم پرور در جامعه است. در يك نتيجه گيري كلي مي توان بي بندوباري خانواده ها فقر و محروميت، ركود اقتصادي نااميدي از آينده، رشد بي رويه جمعيت و… از عوامل مهم وقوع جرائم برشمرد.