پیامدهای قیام عاشورا
پیامدهای قیام عاشورا
بی شک هر حرکت یا جنبشی که به منظور سازماندهی نظامی جدید یا ایجاد اصلاحات معنوی یا هر هدف دیگری بر پا می شود، به همراه خود پیامدهایی داشته و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر افکار عمومی و اوضاع اجتماعی تاثیر می گذارد ..
در این راستا، میان قیامی که به منظور حمایت از حق، اصلاح امور، ایجاد عدالت و رسیدن به فضایل انسانی انجام می گیرد و حرکتی که در جهت رسیدن به اغراض شخصی و گروهی صورت گرفته، فرقی وجود ندارد. با این تفاوت که از آن دسته قیام ها و جنبش هایی که در پی دست یابی به فضایل انسانی و اصلاح امور معنوی هستند ، محدود به زمانی خاصی نبوده پایدارتر و ماندگارتر هستند. و شکست در آن ها معنا ندارد؛ حتی اگر به ظاهر سرکوب شده و رهبران آن از میان رفته باشند.
قیام خونین امام حسین علیه السلام که در سال 61 هجری رخ داد، در رأس قیام هایی است که از ویژگی یاد شده برخودارند؛ زیرا هر چند این قیام ، به ظاهر به گونه ای وحشیانه سرکوب گشت، طولی نکشید که موج آن، شعاع وجودی خود را به تدریج در عالم اسلام و سایر کشورها گسترانید.
تلاش بر این است که ره آوردها و پیامدهای مهم نهضت حسینی که همان اصلاح جامعه، و به عبارتی تحول فکری و تحول اجتماعی یادآوری گردد و با رویکردی جامعه شناختی، در ساحل دریای موّاج عاشورا به نظاره نشسته و توشه ای پربها فراروی ره جویان کمال قرار دهد؛ بنابراین تلاش بر این است تا نقش این نهضت را در احیای ارزش های اجتماعی ترسیم نماید به هر حال، هدف، بررسی برخی آثار اجتماعی است که خود منشأ اثر یا آثار اجتماعی، اخلاقی و … می باشد بدیهی است اگر آثار مذکور امروزه مورد غفلت قرار گیرد و یا کمرنگ شود، جامعه اسلامی و انسانی، دچار مشکلات و معظلات اخلاقی و انسانی و … خواهد شد که این خود ضایعه ای است بزرگ، که جبران آن غیر ممکن می باشد.
یه قلم: خانم سکینه فیضی، طلبه فارغ التحصیل