چکیده تحقیق پایانی سطح 2: فواید و موانع ازدواج در قرآن، سنت و اجتماع
چکیده تحقیق پایانی سطح 2: فواید و موانع ازدواج در قرآن، سنت و اجتماع
خانم معصومه آقایی، دفاع شده در شهریور 90، تعداد منابع: 55
ازدواج در لغت به معنای جفت گرفتن و شوهر کردن است پس میتوان گفت ازدواج عملی است که پیوند بین دو جنس مخالف را بر پایهی روابط پایای جنسی موجب میشود. بنابراین رابطهی دو فرد از یک جنس چه به طور موقت و چه به طور دائم ازدواج خوانده نمیشود.
اهمیت ازدواج از آن جهت است که پایه و اساس اجتماع را تشکیل میدهد؛ زیرا خانواده پایه و اساس جامعه بشری است و بدون ازدواج هرگز خانواده و در پی آن جامعهی بشری تحقق نخواهد یافت.
فلسفهی ازدواج شامل محیطی آرام برای رسیدن به غرایز جنسی، انجام سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و عمل به دستور خداوند، پرورش فرزندان صالح و تهذیب نفس است.
معیارهای انتخاب همسر عبارتند از: تدین و دینداری، شرافت خانوادگی، اخلاق خوب، عقل و هوش، شغل و …
فواید ازدواج در قرآن و سنت شامل مواردی همچون: حفظ دین، حفظ عفت، دستیابی به آرامش و سکون، لذت بردن و ارضای کامل میل جنسی و توسعهی اقتصادی و … است.
موانعی برای ازدواج در قرآن ذکر شده که عبارت است از: شرک؛ لعان؛ کفر؛ زنا و … و محارم نسبی، سببی و رضاعی. و موانعی روایی نیز برای ازدواج وجود دارد از قبیل: شرابخواری؛ نازایی؛ بداخلاقی و فاسق بودن.
از جمله فواید فردی ازدواج میتوان به: احساس مسئولیت، تسکین، حفظ عفت، زمینه ساز رشد و تکامل فردی اشاره نمود. و موانع اجتماعی عبارتند از: افزایش قدرت جامعه، سعادت اجتماع، پیشرفت اقتصادی، حفظ ایمان و کاهش بزه.
از موانع فردی ازدواج میتوان به فقر، ادامه تحصیلات، داشتن خواهر و برادر بزرگتر، مشکل پسندی و برتری طلبی اشاره نمود. و موانع اجتماعی عبارتند از: مشکلات سربازی، مسکن، جهیزیه و مهریههای سنگین.
کلید واژه: ازدواج، فواید، موانع، دختر، پسر، فرد، جامعه، اجتماع، غریزهی جنسی.