کیفیت جزا در قیامت
چکیده تحقیق پایانی کیفیت جزا در قیامت
محقق: صغری الماسی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: آقای علیمحمدی، تاریخ دفاعیه: 24/12/85
اين پايان نامه با موضوع كيفيت جزا در قيامت مي باشد كه شامل يك مقدمه و سه فصل مي باشد.
درفصل اول ، نخست بادلايل عقلي و سپس با دلايل نقلي امكان وقوع قيامت را اثبات كرده و با براهين حركت ،حكمت ، رحمت ، فطرت وتجرد روح و هم چنين با استناد به وحي توانستيم كه وقوع قيامت را اثبات كنيم وبراي اين كه وقوع قيامت نيز بيهوده به نظر نرسد اثبات كرديم كه براي جزاي اعمال نيك و بد خودمان در قيامت حاضر مي شويم .
در فصل دوم پايان نامه قيامت را به دو بخش مجزا يعني بهشت ودوزخ تقسيم كرده و كيفيت جزا در بهشت را بررسي مي كنيم و درمورد مكان بهشت كه در كجا قرار دارد بحث شده است سپس انواع بهشت كه شامل بهشت اعمال ،بهشت صفات و بهشت لقاء مي باشد بررسي شده و اين كه هر كدام از افراد انساني ومؤمنين در راه حق لياقت ورود به كدام يك از بهشتها را دارند واين كه بالاترين درجه ي بهشت جنت «لقاء الله»مي باشد . سپس از نعمات بهشتي كه مهمترين آنها درخت طوبي ،همسران بهشتي،نغمه هاي بهشتي، تختها و فرشها وبالشهاي بهشتي ، لباسهاي بهشتيان وآشاميدنيها و طعامهاي بهشتي به طور مختصرسخن به ميان آمده است .در ادامه از وضعيت وسيماي متقين و پرهيزكاران در صحراي محشر سخن به ميان آمده است.
ودر فصل سوم پايان نامه به كيفيت جزا در دوزخ اشاره شده است .در ابتداي اين فصل هدف وانگيزه ي وجود دوزخ بررسي شده وسه مسأله خردپذيري ، خردگريزي وخردستيزي بررسي شده است ودر ادامه به اقسام كيفر وهمچنين انگيزه ي كيفر اشاره شده است كه مواردي از قبيل تشفي خاطر ، اصلاح شخص مجرم ، اصلاح اجتماعي ، احقاق حق وپيشگيري برخي از انگيزه هاي كيفر مي باشد . سپس رابطه وپيوستگي دنيا وآخرت بررسي شده است و بعد هم مسأله ي صراط و چگونگي عبور افراد از اين پل و اين كه چه كساني مي توانند ازاين پل عبور كنند وچه كساني از اين پل سقوط مي كنند بررسي شده ودر مرحله ي بعد چگونگي اندازه گيري حسنات و سيئات بررسي شده ومسأله ميزان مطرح شده است.