تاثیر عاشورا تا ابدیت
تاثیر عاشورا تا ابدیت
کوثر زلال عاشورا در متن زندگی شیعه و در عمق باورهای پاک او جریان داشته و در طول چهارده قرن سیراب کنندهی جانها بوده است. اینک نیز عاشورا پرگاری است که عشق را ترسیم میکند و کانونی است که ارزشها، احساسها، عاطفهها، خِردها و ارادهها بر گردش میچرخند.
بی شک محتوا، انگیزهها و اهداف و درسهای آن حماسه عظیم فرهنگی ناب و الهام بخش را تشکیل میدهد. از این رو در حوزه وسیع تشیع و دلباختگان اهل بیت، پیروان عترت همه با فرهنگ عاشورا زیستهاند و برای آن جان باختهاند.
آنان در آغاز تولد کام نوزاد را با تربت سیدالشهداء علیه السلام و آب فرات بر میدارند و هنگام خاکسپاری، تربت کربلا را با میت همراه میکنند آنان از روز ولادت تا هنگامه مرگ به حسین بن علی علیه السلام عشق میورزند و برای شهادتش اشک میریزند و این مهر مقدس، با شیر وارد جان میشود و از جان به در نمیرود.
عاشورا از دیرباز تجلیگر روز درگیری حق و باطل و روز فداکاری و جانبازی در راه دین و عقیده، شناخته شده است. حسین علیه السلام در این روز با یارانی اندک ولی باایمان و صلابت و عزتی بزرگ و شکوهمند، با سپاه سنگدل و بی دین حکومت یزیدی به مقابله برخاست و کربلا را به صحنهی همیشه زنده عشق خدایی و آزادگی مبدل ساخت.
عاشورا اگر چه یک روز بود، اما دامنه تاثیر آن تا ابدیت کشیده شد و چنان در عمق دلها اثر گذاشته است که همه ساله دهه محرم و به ویژه روز عاشورا، اوج عشق و اخلاص نسبت به معلم حریت و اسوه جهاد و شهادت، حسین بن علی علیه السلام میگردد و حتی غیر شیعیان نیز در مقابل عظمت آن آزادمرد سر تعظیم فرود میآورند.
به قلم: مریم پیرعباسی، طلبه پایه پنجم