چکیده تحقیق پایانی سطح 2: بررسی طلاق و پیامدهای آن
چکیده تحقیق پایانی سطح 2: بررسی طلاق و پیامدهای آن
خانم فاطمه خیری، دفاع شده در شهریور 90، تعداد منابع: 53 جلد
طلاق از مهمترین عوامل فروپاشی نهاد ارزشمند خانواده میباشد که از ابتدای زندگی اجتماعی بشر وجود داشته است و برنامهای است زشت و مورد نفرت حق و انبیاء و امامان.
پیشینهی طلاق به قدمت ازدواج برمیگردد یعنی از همان زمانی که بشر پیوند مقدس ازدواج را وضع کرد و یکی از فلسفههای تشریع طلاق را در اسلام ناشی از حاجت میباشد نه اینکه به عنوان هدف باشد زیرا امر طلاق مورد بغض و کینهی الهی میباشد و به عنوان آخرین راه مداوای اختلافات زن و شوهر قلمداد میشود.
طلاق اقسامی دارد که دو نوع آن را میتوان بدعی و سُنی دانست، طلاق چهار رکن دارد که عبارتند از: 1. صیغه طلاق 2. طلاق دهنده 3. طلاق داده شده 4. حضور دو شاهد عادل.
در اسلام حق اولیه طلاق برای مردان در نظر گرفته شده است اما گاهی طلاق به درخواست زوجه صورت میگیرد که آن دارای شرایطی میباشد. البته طلاق دارای شرائط و احکام مختص به خود نیز میباشد.
علل رشد طلاق در جامعه فراوان است که از آن جمله: عوامل روانشناختی، اقتصادی، ارتباطی و … میباشد. قابل ذکر است که طلاق نه تنها در کشورهای غربی بلکه در کشورهای ایران نیز روز به روز بیشتر و بیشتر میشود. سیر صعودی دارد.
طلاق دارای پیامدهای فراوانی بر روی فرزندان طلاق، زوجین و حتی جامعه نیز میباشد. آثار منفی طلاق بر روی فرزندان خانوادههای از هم پاشیده بستگی به سن آنان دارد که آثار مخرب آن بر روی کودکان خردسال، نوجوانان و یا جوانان متفاوت است. حتی آثار منفی طلاق در پسران و دختران نیز با هم فرق دارد.
از جمله مسائل و مشکلات فرزندان طلاق عبارتند از: مشکلات مربوط به تغییرات محیطی، مشکلات مالی، مشکلات آموزشی و تحصیلی و …
بعد از اتفاق افتادن طلاق، زوجین نیز در زندگی بعد از طلاقشان نیز دچار مشکلات فراوانی میشوند که از جمله این مشکلات: مشکلات مالی، عاطفی، روانی و جنسی و … است.
علاوه بر آنچه ذکر شد جامعهای که طلاق در آن صورت میگیرد را نیز نباید از قلم انداخت چون چنین جامعهای نیز از آثار منفی طلاق خانوادهها، بیبهره نخواهد ماند و دچار عواقب سوئی خواهد شد. از جمله: افزایش جرم و جنایت و بزهکاری، افزایش فساد و فحشا.
با توجه به افزایش روزافزون طلاق در جامعه بایستی به دنبال ارائه راهکارهایی بود که اسلام عزیزمان این راهکارها را توصیه میکند: لزوم گرفتن دو شاهد عادل به هنگام طلاق، وضع شرایط و مقرراتی برای اجرای طلاق، بیان فلسفه پوشش در جامعه، توصیه به رفتار نیکو با همسر و … .
راهکارهای دیگری نیز که هم جنبه علمی دارد هم عملی جهت کاهش طلاق وجود دارد.
کلیدواژه: طلاق، فلسفه طلاق، اقسام، ارکان طلاق، طلاق بائن، طلاق رجعی، بنیان خانواده، راهکار، پیامد