آنچه باید از فیلم موهن دانست
کارگردانی با سابقه زندان به جرم مواد مخدر
خبرگزاری فارس: کارگردان فیلم ضداسلامی «بیگناهی مسلمانان» - که به ساحت مقدس پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) توهین میکند - به جرم تولید و حمل مواد مخدر 21 ماه در زندان به سر میبرده و هماکنون نیز به دلیل جرائم مالی، آزادی مشروط دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، فیلم ضداسلامی «بیگناهی مسلمانان» که خشم جهان اسلام را برانگیخته است، پیش از این قرار بود «برائت از بن لادن» نامیده شود. گوشههایی از این فیلم در یوتیوب نیز با نام «زندگی حقیقی [حضرت] محمد» به نمایش گذاشته شده است.
این فیلم که حتی بازیگران آن از بازی در آن اعلام برائت کردهاند، سراسر ابهام است؛ از نام آن گرفته تا بودجه و حتی سازندگان آن.
* بودجه فیلم
به گفته «سَم باسیل» کارگردان فیلم موهن، این فیلم با بودجهای بالغ بر 50 میلیون دلار ساخته شده، که این بودجه مبلغی اهدایی از سوی 100 یهودی اسرائیلی است؛ البته با توجه به ساختار بسیار ضعیف فیلم از فیلمنامه و کارگردانی تا بازی و گریم و صحنهآرایی، به نظر نمیرسد چنین بودجهای صرف ساخت این فیلم شده باشد!
* کارگردان و تهیهکننده فیلم
ـ تعداد عوامل فیلم
برخی منابع خبری از جمله CNN مجموع عوامل این فیلم را 80 نفر اعلام کردهاند ولی «تیم داکس»، یکی از بازیگرانی که در این فیلم نقش شخصی به نام سیمپسون را بازی کرده، در بخشی از مصاحبههای خود گفته است: «یک هفته و نیم 72 نفر به صورت شبانهروزی برای ساخت این فیلم کار کردند.»
ـ تهیهکنندگان فیلم
فهرست دقیقی از اسامی تهیهکننده یا تهیهکنندگان این فیلم وجود ندارد ولی علاوه بر ادعای کارگردان فیلم مبنی بر حمایت مالی 100 یهودی از این فیلم، «تری جونز» کشیش ضداسلامی که به خاطر قرآنسوزی و اهانتهای خود به دین مبین اسلام شهرت دارد، یکی از حامیان اصلی این فیلم است که تمام تلاش خود را برای تبلیغ و اکران این فیلم کرده است.
ـ کارگردان فیلم
در ابتدای انتشار خبر ساخت این فیلم، نام کارگردان فیلم «آلن رابرتز» اعلام شد ولی پس از مدتی رسانههای خبری او را شخصی به نام «سم باسیل» عنوان کردند که به گفته خود این رسانه شخص چندان خوشنامی نیست.
کارگردان فیلم به جرم تولید و حمل مواد مخدر 21 ماه در زندان بود
«سم باسیل» که برخی منابع سن او را 56 سال، وال استریت ژورنال 52 سال و بیبیسی 55 ساله اعلام کرده است، در دهه 90 دو بار به جرم تولید و حمل مواد مخدر به مدت 21 ماه زندانی شده و اخیرا نیز به خاطر جرائم مالی در زندان به سر میبرده و هماکنون نیز دوران آزادی مشروط خود را پشت سر میگذارد که یکی از شرایط آزادیاش، عدم استفاده از اینترنت به مدت 5 سال بوده است.
رسانههای غربی از جمله بیبیسی، او را اصالتا از ارتدکسهای قبطی مصر میدانند که به آمریکا مهاجرت کرده و هماکنون در کالیفرنیا زندگی میکند.
خود او مدعی است فیلمنامه «برائت از مسلمانان» را زمانی که در زندان بوده با همکاری پسرش «آبوناب» نوشته است.
برخی رسانهها او را «ونگوک» بعدی نامیدهاند؛ کارگردان نژادپرست و اسلامستیز سینمای هلند که در پی ساخت فیلم ضداسلامی «تسلیم» کشته شد.
* دفعات اکران فیلم
این فیلم 2 ساعته که آگوست 2011 مجوز ساخت گرفته است، اولین بار 23 ژوئن 2012 در سالن «واین» برای کمتر از 10 نفر نمایش داده شده است.
«تری جونز» - کشیش نژادپرست آمریکایی - قرار بود 13 دقیقه از صحنههای برگزیده این فیلم را 11 سپتامبر، همزمان با سالروز حادثه 11 سپتامبر در کلیسایی در فلوریدا به نمایش درآورد که به علت دامنه گسترده اعتراضات، موفق به انجام این کار نشد.
نسخه کامل این فیلم هنوز در جایی قرار نگرفته است ولی قسمتهایی از آن در سایت یوتیوب موجود است.
* اعلام برائت بازیگران از بازی در فیلم موهن به ساحت پیامبر(ص)
ما همگی فریب خوردیم
«سیندی لی گارسیا» یکی از بازیگران اصلی این فیلم در مصاحبه با رسانههای مختلف گفته است: به ما نگفته بودند که قرار است فیلمی با چنین رویکردی ساخته شود. عملا تمام عوامل را فریب دادند، تمام صحنههایی که بازی کرده بودیم، مجددا صداگذاری شده بود.
کارگردان فیلم برای کاری که کرده، باید به خدا جواب دهد.
سیندی لی گارسیا
«تیم داکس»، بازیگر جوانی که برای بازی در فیلمهای ضداخلاقی هالیوود شهرت دارد و در این فیلم نقش شخصی به نام «سیمپسون» را بازی میکند، درباره بازی در این فیلم گفته است: من هر روز سر صحنه فیلمبرداری حاضر میشدم، بدون آنکه هرگز فیلمنامهای دیده باشم.
وی میگوید: تمام فیلم در خانه شخص کارگردان که گفته میشد «سم» نام دارد، فیلمبرداری میشد و فضای نه چندان جالبی که بر آنجا حاکم بود باعث میشد که سوالات زیادی برایم به وجود بیاید ولی دائما جوابی که به ما داده میشد این بود که هر آنچه را که به شما گفته میشود، انجام دهید.
«داکس» در ادامه میافزاید: زمانی که برای اولین بار قسمتی از فیلم را دیدم، فورا متوجه شدم که این صدای من نیست و تمام صحنهها به طرز ماهرانهای دوبله شده بود؛ همه آن چیزی که میتوانم بگویم این است که من یک ضدمسلمان نیستم.
بازیگران فیلم ادعا کردهاند به آنها گفته شده نام فیلم «سلحشور بیابان» یا «طوفان بیابان» است.
* واکنشها به فیلم
اگرچه اعتراضها به ساخت این فیلم، از چند ماه پیش به صورت جسته و گریخته وجود داشت ولی در پی نمایش فیلم ضداسلامی «برائت از مسلمانان» در شبکه وهابی «الناس» مصر، مسلمانان مصر دست به اعتراض گسترده زدند که پس از آن این اعتراضها به لیبی و یمن، بحرین، ایران و دیگر کشورهای مسلمان نیز کشیده شد.
سفارتخانههای آمریکا در «قاهره» و «بنغازی» مورد حمله مسلمانان قرار گرفت و در این میان عدهای از جمله سفیر آمریکا در لیبی کشته شد.
خشم مردم مسلمان جهان در کشورهای مختلف روز به روز بیشتر میشود و مسلمانان خواستار برخورد دولت آمریکا با عوامل تهیه و تولید این فیلم هستند.
سایت خبرگزاری فارس؛ گزارش: نرگس محمدی