یار
عابدان رنگ حضورت (را) کم دارند
عارفان طعم ظهورت (را) کم دارند
بین این محلکه آشوب زمان مولا جان
عاشقان بانگ وجودت (را) کم دارند
یک به یک چیده حروف (یا) و(ا) آه
حامیان واژه چه تکمیل فقط (را) کم دارند
به قلم رقیه فکری
عابدان رنگ حضورت (را) کم دارند
عارفان طعم ظهورت (را) کم دارند
بین این محلکه آشوب زمان مولا جان
عاشقان بانگ وجودت (را) کم دارند
یک به یک چیده حروف (یا) و(ا) آه
حامیان واژه چه تکمیل فقط (را) کم دارند
به قلم رقیه فکری
سلمان حدادی هستم، فرزند لقمان حدادی متولد 1361 در سنندج. پدرم تا سال 54 نظامی و عضو ارتش بود و آن سال، از ارتش کناره گرفت و زمانی که کاک احمد مفتی زاده در سنندج، با تاسیس مدرسهی قرآن، حرکت دینی در کردستان آغاز کرد، به جمع کاک احمد و فاروق فرساد و حسن امینی و…. پیوست. پس از انقلاب، بعد از زاویه پیدا کردن جنبش کاک احمد با جمهوری اسلامی، در سال 61 به زندان افتاد و بعد از 2 سال و 7 ماه زندان، با عفو مسئولین نظام، از بند زندان آزاد شد.
وقتی پدرم را به زندان بردند، فقط 5 روز از تولدم گذشته بود……….
صفحات: 1· 2
تفسير دشت كربلا در سينه توست
دلها گرفتار غم توست
با رفتنت ديگر تو آسوده ز دردي
داغ يتيمي را به صادق هديه كردي
سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین،
نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،
امام محمد باقر(ع) تسلیت باد.
امام باقر ( ع ) دارای خصال ستوده و مؤدب به آداب اسلامی بود . سيرت و صورتش ستوده بود . پيوسته لباس تميز و نو مي پوشيد . در کمال وقار و شکوه حرکت مي فرمود . از آن حضرت مي پرسيدند : جدت لباس کهنه و کم ارزش مي پوشيد ، تو چرا لباس فاخر بر تن مي کنی ؟ پاسخ مي داد : مقتضای تقوای جدم و فرمانداری آن روز ، که محرومان و فقرا و تهيدستان زياد بودند ، چنان بود . من اگر آن لباس بپوشم در اين انقلاب افکار ، نمي توانم تعظيم شعائر دين کنم .
امام پنجم ( ع ) بسيار گشاده رو و با مؤمنان و دوستان خوش برخورد بود . با همه اصحاب مصافحه مي کرد و ديگران را نيز بدين کار تشويق مي فرمود . در ضمن سخنانش مي فرمود : مصافحه کردن کدورتهای درونی را از بين مي برد و گناهان دو طرف - همچون برگ درختان در فصل خزان - مي ريزد . امام باقر ( ع ) در صدقات و بخشش و آداب اسلامی مانند دستگيری از نيازمندان و تشييع جنازه مؤمنين و عيادت از بيماران و رعايت ادب و آداب و سنن دينی ، کمال مواظبت را داشت . مي خواست سنتهای جدش رسول الله ( ص ) را عملا در بين مردم زنده کند و مکارم اخلاقی را به مردم تعليم نمايد .
در روزهای گرم برای رسيدگی به مزارع و نخلستانها بيرون مي رفت ، و با کارگران و کشاورزان بيل مي زد و زمين را برای کشت آماده مي ساخت . آنچه از محصول کشاورزی - که با عرق جبين و کد يمين - به دست مي آورد در راه خدا انفاق مي فرمود . بامداد که برای ادای نماز به مسجد جدش رسول الله ( ص ) مي رفت ، پس از گزاردن فريضه ، مردم گرداگردش جمع مي شدند و از انوار دانش و فضيلت او بهره مند مي گشتند .
مدت بيست سال معاويه در شام و کارگزارانش در مرزهای ديگر اسلامی در واژگون جلوه دادن حقايق اسلامی - با زور و زر و تزوير و اجير کردن عالمان خود فروخته - کوشش بسيار کردند . ناچار حضرت سجاد ( ع ) و فرزند ارجمندش امام محمد باقر ( ع ) پس از واقعه جانگداز کربلا و ستمهای بي سابقه آل ابوسفيان ، که مردم به حقانيت اهل بيت عصمت ( ع ) توجه کردند ، در اصلاح عقايد مردم به ويژه در مسأله امامت و رهبری ، که تنها شايسته امام معصوم است ، سعی بليغ کردند و معارف حقه اسلامی را - در جهات مختلف - به مردم تعليم دادند تا کار نشر فقه و احکام اسلام به جايی رسيد که فرزند گرامی آن امام ، حضرت امام جعفر صادق ( ع ) دانشگاهی با چهار هزار شاگرد پايه گذاری نمود ، و احاديث و تعليمات اسلامی را در اکناف و اطراف جهان آن روز اسلام انتشار داد.
رابطه ما انسان ها با پدر و مادر
تو3سالگی:مامان،بابا عاشقتونم*
تو10سالگی:ولم کنین*
تو16سالگی:مامان و بابا همیشه میرن رو اعصابم*
تو18 سالگی:باید از خونه بزنم بیرون*
تو25سالگی:حق با شما بود*
تو30سالگی:می خوام برم خونه پدر و مادرم*
تو50سالگی:نمی خوام پدر و مادرم رو از دست بدم*
تو70 سالگی:من حاضرم همه ی زندگیم رو بدم تا پدر و مادرم اینجا باشن…
قال الصادق علیه السلام:
خداوند حرمى دارد كه مكه است پیامبر حرمى دارد و آن مدینه است و حضرت على علیه السلام حرمى دارد و آن كوفه است و قم كوفه كوچك است كه از هشت در بهشت سه در آن به قم باز مىشود - زنى از فرزندان من در قم از دنیا مىرود كه اسمش فاطمه دختر موسى علیه السلام است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مىشوند.
شيعه جعفري كيست؟
شیعه های واقعی بر اساس آموزه های قرآن و عترت باید در رفتار و کردار خویش رنگ و بوی امامان معصوم (ع) را دارا باشند؛ به گونه ای که هر کس آنها را مشاهده کند رفتارشان را منطبق با آن آموزه ها بداند. قدر مسلم این که جامعه امروزی شیعی با خواسته امامان (و آنچه از اوصاف شیعیان در کلام آن بزرگواران بویژه رئیس مکتب جعفری آمده است) فاصله زیادی دارد. براین اساس و برمبنای فرمایشات امام صادق(ع) شیعیان واقعی از خصوصیاتی به شرح زیر برخوردارند:
تقوا و نیکی: امام می فرمایند: “شیعه ما اهل هدایت و اهل تقواو اهل نیکی و اهل ایمان و اهل پیروزی و موفقیت اند” (الکافی، ج2)
حفظ نماز و اسرار و همدردی با برادران: امام در حدیثی می فرمایند:"شیعیان ما را در سه(وقت) امتحان کنید؛ در وقت نماز که چگونه بر آن محافظت می کنند، در نزد اسرار آنها که چگونه آن را از دشمنان ما حفظ می کنند و در نزد اموالشان که چگونه با آن با برادران خویش همدردی می کنند"( بحار الانوار، ج 83)
امانتداری، خوش اخلاقی با مردم و صداقت: امام ششم می فرمایند: ” هر گاه کسی از شما در دینش ورع داشته باشد و راست بگوید و امانت را رد کند و اخلاقش را با مردم نیکو گرداند، مردم می گویند: این «جعفری مذهب» است و این مرا شادمان می سازد “(وسائل الشیعة)
عفت دامن و شکم: امام صادق(ع) فرمود: «همانا شیعه علی کسی است که عفت شکم و دامن دارد، تلاشش زیاد، و عملش برای خدا باشد، و امید ثواب از او داشته باشد و از عقابش بترسد. پس اگر چنین افرادی را دیدی آنها شیعیان جعفر (امام صادق ع) می باشند.»
معاشرت جمیله در خانواده: امام صادق(ع) برای معاشرت جمیله در خانواده می فرمایند: «مرد در اداره خانه و خانواده اش باید خود را به سه خصلت بیاراید گرچه این خصال در سرشت او نباشد: رفتارخوش، گشاده دستی به اندازه و غیرتی همراه با خویشتنداری». در نگاه امام صادق(ع) زن، وزیر مرد است، کمک کار و مشاور خانواده و متقابلاً نسبت به مرد وظایفی دارد که اگر آن را به درستی انجام دهد، مرد در انجام مسئولیت های خود موفق و زندگی به کام هر دو شیرین می شود.« زن نیز در روابط خود با همسرش از سه ویژگی بی نیاز نیست»پاکی(عفاف) و پاکیزگی، پاسداری از دارایی خانواده و ابراز عشق به همسر»
تبلیغ عملی و دانش اندوزی: مؤثرترین روش امامان در عرصه تبلیغ «تبلیغ عملی» بود، یعنی خود، تجسم عالی ارزش های انسانی بودند. امام صادق(ع) در این زمینه می فرماید: « مردم را با عمل خود به نیکی ها دعوت کنید نه با زبان خود»همچنین از منظر امام صادق(ع) علم و دانش نوری است که خداوند به قلب و دل هر کس بخواهد، می تاباند، به همین جهت با عبارات حکیمانه ای شیعیان را به کسب دانش ترغیب می کرد. آن حضرت در معروف ترین کلام خود فرمود: « دوست ندارم جوانی از شما را ببینم مگر این که در یکی از این دو حالت صبح کند: یا عالم و دانشمند باشد و یا متعلّم و آموزنده، پس اگر در هیچ کدام از این دو حالت نبود، کم کاری و کوتاهی کرده و در این صورت عمر خود را ضایع نموده و گناهکار است و نتیجه آن عذاب الهی خواهد بود.»
رعایت اعتدال و استفاده از فرصت ها: رعایت اعتدال و میانه روی در مخارج و درآمدهای زندگی موجب آسایش و رفاه خواهد بود. امام صادق(ع) می فرماید: « اسراف موجب فقر و میانه روی سبب توانایی است» همچنین در کلام امام داریم: «هر کس فرصتی را به دست آورد و با این حال منتظر فرصت بهتری باشد، روزگار آن فرصت به دست آمده را از دستش خواهد گرفت، زیرا عادت روزگار سلب فرصت ها و رسم زمانه از بین بردن موقعیت هاست.»
تربیت نسل جوان: در تربیت اسلامی هدایت و تربیت نسل جوان اهمیت ویژه ای دارد. شیوه رفتاری امام صادق(ع) با جوانان و دستورالعمل های آن حضرت برای جوانان و نحوه برخورد با آنان بهترین راهکار برای حل مشکلات و معضلات این قشر است.آن حضرت می فرماید: « بر تو باد تربیت نوجوان، زیرا آنان زودتر از دیگران خوبی ها را می پذیرند»
اهمیت ملائکه به حدی است که قرآن کریم، ایمان به آنها را در ردیف ایمان به خدا و انبیاء و کتب آسمانى قرار داده است.
به گزارش فرهنگ نیوز ،یکی از مسائلی که همه دوست دارند درباره آن بدانند این است که فرشته چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
در کتاب یکصد و هشتاد پرسش و پاسخ از آیتالله ناصر مکارم شیرازی، در اینباره آمده است:
در قرآن مجید از ملائکه فراوان یاد شده است. آیات زیادى از قرآن درباره صفات، ویژگیها، مأموریتها و وظائف فرشتگان سخن مىگوید، حتى قرآن، ایمان به ملائکه را در ردیف ایمان به خدا و انبیاء و کتب آسمانى قرار داده است، و این دلیل بر اهمیت بنیادى این مسأله است. «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ کُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَمَلآئِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ» پیامبر اسلام به آنچه از سوى پروردگارش بر او نازل شده ایمان آورده، و مؤمنان نیز به خدا و فرشتگان او و کتابها و رسولانش همگى ایمان دارند. (بقره- ۲۸۵).
بدون شک وجود فرشتگان از امور غیبیهاى است که براى اثبات آن با این صفات و ویژگیها راهى جز ادله نقلیه نیست، و به حکم ایمان به غیب آنها را باید پذیرفت.
قرآن مجید روی هم رفته ویژگیهاى آنها را چنین مىشمرد:
1- بزرگترین نعمتی که به خاطرش از خدا تشکر می کنید چیه؟
2- اگر تابلویی بتونید بکشید که بهترین چیزهای عالم رو توش بذارید چی میذارید؟
…………………………………..
جوایز به صورت معنوی خواهد بود؛ هر کسی که پاسخ دهد یک صلوات از جانب ما هدیه به او خواهد شد.
یا علی
منتظر حضورتان هستیم
به همت معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهراء سلام الله علیها دوره مقدماتی معارف مهدویت با حضور مسولان اجرایی، اساتید و طلاب این مدرسه برگزار شد.
در این دوره حجت الاسلام والمسلمین آقای محمد کفیلویی از اساتید بنیاد فرهنگی مهدویت مباحثی را در راستای کتاب « نگین آفرینش» ارائه نمودند.
اهداف مورد نظر از برگزاری این دوره به شرح زیر می باشد:
1. مطالعه و امتحان از کتاب « نگین آفرینش»
2. استفاده از بیانات استاد ارجمند آقای کفیلویی جهت نگارش تحقیق در زمینه مهدویت
3. استخراج چالش ها، ابهامات و سوالات و شبهات در زمینه مهدویت ( این مباحث از لابه لای توضیحات استاد در دوره طراحی خواهد شد)
4. بعد از بررسی تحقیقات و طرح چالش ها و شبهات، جهت رفع شبهات مجدداً دوره ای برگزار خواهد شد.
در شب آرزوها از خداوند چه می خواهی؟
در شب آرزوها از کدام گناه توبه می کنی؟
در شب آرزوها برای چه کسانی دعا می کنی؟
دوستان عزیز به این سه سوال پاسخ دهید.
هدیه ما به هر پاسخ یک صلوات برای تعجیل مولا
محقق: لیلا عباسیان، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، تاریخ دفاعیه: 1/10/91
موضوع اين تحقيق مقام و شخصيت زن از ديدگاه حضرت علي عليه السلام است كه ترسيم طرحي چند بُعدي از چهره ي كامل زن در قرآن است كه زن قبل از اسلام در محروميت فراوان بوده ،و از جايگاه اجتماعي برخوردار نبوده است دين مقدس اسلام به عنوان آئين جامع خداوند متعال با ظهور خود شخصيت معنوي و حقوقي زنان را احيا نمود و آنان را در شخصيت انساني و در راستاي گرامي داشت با مردان يكسان دانست و زنان توانستند شخصيت انساني و هويت واقعي خود را پيدا كنند اسلام زن و مرد را آفريده شده از يك گوهر مي داند و زن را مايه ي تسكين مرد بيان مي كند و هيچ امتيازي از لحاظ مبدأ قابلي آفرينش ،بين آن دو قائل نشده است . طبيعت زن و مرد يكي است و هر دو در مسؤليت انساني ،مسوليت مشتركي دارند .
از ديدگاه امام علي عليه السلام نقص عقل زنان به معناي كم خردي و ناداني زنان نيست بلكه بدان معناست كه زن با توجه به طبيعت و فطرت و سرشت عاطفي خود از نيروي خشن و حساب گر عقلي ،كم بهره مند مي باشد كه مرد در برخورد با مشكلات زندگي و تجربه هاي سخت به دست آورده است و نقص ايمان زنان به خاطر محروميت زن در دوران عادت و بارداري است كه جبران پذير است زيرا زنان شش سال قبل از مردان از چنين مزايايي برخوردار مي شوند و اينكه زنان از ارث كمتري برخوردارند به سبب اين است كه هزينه زندگي و مهريه زن بر مرد تحميل شده است .
سخن كلي امام در زمينه ي مقام زن همان سخن قرآن است امام عليه السلام مي فرمايند زناني كه از ايمان و اخلاص برخوردارند مي توانند مايه ي سعادت زندگي قرار گيرند و مورد مشورت و نظر خواهي مرد قرار گيرند . امير المومنين (عليه السلام ) به زنان عنايت ويژه اي داشته و حامي حقوق همه ي انسان ها و خصوصاً زنان بوده است و در قضاوت ها و داوري ها جانب حق و عدالت را رعايت مي كرده و به يك گونه عمل مي كردند و پوشش زن را به عنوان يك وظيفه حتمي معرفي كرده و زندگي را با پوشش كامل سالم تر مي دانستند و سفارش مي كرند كه مرد بايد از حساسيت ناروا و غيرت به خرج دادن بي مورد درباره زن خودداري كند و جهاد زن را به اين مي دانستند كه زن بر آن چه از آزار و اذيت و غيرت مرد خود مي بيند صبر كند و با شوهرش خوش رفتار باشد .
امام علي عليه السلام زن را به زيبنده ترين وصف ها ،توصيف كردند و او را گل بهاري ناميدند تا موقعيت و نقش زن را در زندگي روشن سازند و شوهر حق ندارد همسر خود را به كارهاي سنگين مجبور كند و زن بايد جايگاه اجتماعي خود را بشناسد و از حد شايسته ي خود تجاوز نكند همچنين از حضور زنان در جامعه منع نمي كند همان طور كه اسلام از وارد شدن آنان به جامعه منع نكرده و زن را مستلزم به ماندن در خانه و ترك نكردن منزل امر نمي كند و از نظر حقوق اجتماعي تفاوتي با مرد ندارد و از همه حقوق سياسي همانند مرد بهره مند مي شود و شركت او در هيچ يك از سطوح سياسي منع نشده است .
كليد واژگان :
زن ،شخصيت ، ريحانه ، حق ، عقل ، ايمان ، ارث ، خانواده ، امام علي عليه السلام ،نقص .
سلام ای آشنای همیشه ماندگار
کاش می شد بیایی و کاش زودتر بیایی که فقط تو می توانی جواب تمام سالهایی را دهی که نبودی نه به خاطر من، بلکه به خاطر تمام لاله هایی که پرپر شدند ولی نیامدی و هنوز هم از آنها می آیند و می روند و نمی بینند.
در برابر چشمان منتظر شمع ها چه زود آب می شوند و اشک ها چه غریبانه می ریزند و نمی آیی.
نمی دانم خدایا! در کدامین عمر؛ در کدامین لحظه این انتظار به سر می آید.
نمی دانم لیاقت آن را دارم که خود را جزو منتظران تو بدانم؟ در برابر آنهایی که عاشقانه منتظرند!
پاییز چشمها با وجود تو بهار می شوند.
هنوز هم هست زبانی که نام تو را می خواند.
هنوز هم هست یاد تو در قلب هایی است که عاشق تو هستند.
ببین! که می بینی چقدر عاشق، چقدر منتظر به راهت نشسته و اما سوا شده و رفتند و ماندند و ندیدند چه جمعه هایی که با نوای ندبه می خوانند تو را که بیا و نمی دانند که کی خواهی آمد.
هزاران دست کوچک کودکان، با امید قاصدک ها را روانه کردند و اما شاید نرسید؛ اما اگر این نامه به دستت رسید و جواب این سؤالم را بگو که:
آیا دیگر وقتش نرسیده که بیایی؟
به قلم: رقیه فکری، طلبه پایه پنجم
مادر! زیباترین و صبورترین واژه در میان تمام واژه های خانوادگی است.
مادر عشق و ایثار را از منبع وحی الهی کسب نموده است؛ زیرا او مرید حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها نوری از انوار الهی است.
مادر تنها کسی است که شبها خواب را بر خود حرام می کند تا مبادا فرزندش گریه کند و او نداند، لحافش از رویش کنار برود و او متوجه نشود و بچه اش سرما بخورد.
تنها کسی است که همزمان با گریه ی فرزندش گریه می کند و در آنِ واحد او را آرام می سازد.
مادر یعنی عشق، ایمان، پاکی و خلوص.
تجزیه و تحلیل مادر:
م = محبت، مهر، معرفت،
ا = انسانیت، ایثار، انیس،
د = دریای پاکی و نجابت، دریای صبر و شکیبایی،
ر = رویای هر کودک، راهبر هر فرزند، رود بیکران انسانیت
ای کاش می شد مادرم! شب های بی قراری ات را جبران کنم، روزهای توأم با نگرانی و دلهره هایت را به آرامش رسانم، بی خوابی هایت را، تنهایی هایت را، عشق و محبت بیکران و تمام خوبیهای سرشار از اعماق قلبت را با آنچه تو میخواهی به تو بازگردانم.
مادرم دوستت دارم؛ شاید تنها واژه ای باشد در برابر تمام خوبی هایت.
مادرم! آرزو دارم که در قیامت با مادرت حضرت زهرا سلام الله علیها محشور گردی، چون می دانم تمام خوبی ها و پاکی ها را از او به ارث برده ای، و مانند او برای فرزندانت بیقراری و بی تابی نموده ای، و شبها تا سحر بر سر سجاده عشق نماز سلامتی و خوشبختی برایمان خوانده ای.
دوستت دارم ای مظهر صداقت و اخلاص
به قلم: عاشق مادر = نادم
چکیده مقاله: نقش عنصر رهبري در بيداري امت هاي اسلامي از منظر قرآن كريم
اهمیت جایگاه و نقش رهبری در آیات و روایات به وضوح بیان شده است و بدان استدلال کرده اند که رهبر در صورت حائز الشرایط بودن و ویژگی ها و مشخصه هایی که برای او بر شمر ده اند می تواند به عنوان راهنما و هدایتگر مردم باشد و یک حکومت دینی را تشکیل دهد و امورات مردم را اختیار گیرد، همانگونه که این شیوه رهبران سابق از انبیاء و اولیا بعنوان الگوهای رهبریت اسلامی گرفته تا رهبریت امام خمینی (ره) که رهبران الهی را سرمشق و الگوی خویش قرار داد و همچنین در جهان نیز ملت ها با اعتراض خود به حکومت های مذور جنبش های خویش را به نوعی بیداری اسلامی در جهان مبدل ساخته اند.
کلید واژه:
رهبری، بیداری، حکومت دینی، راهنما، الگو، جایگاه، نقش
نه دی در تاریخ ایران دارای ماندگاری خاصی است چون این حرکت و حماسه آفرینی منحصر به فرد. حماسه نه دی حماسه ای خودجوش بود که البته بیانات رهبر معظم در این رابطه بی اثر نبود. مردم در حماسه ای بدون فراخوان وارد صحنه ی نبرد با دشمن شدند؛ صحنه ای که جنگ نرم نام داشت و دشمن با استفاده از رسانه ها و اینترنت و … این جنگ را به راه انداخته بود. مردم به دلیل داشتن روح حاکمیت الهی در جهادی به نفع خود وارد میدان می شود زیرا خداوند بر خلقش حجت را تمام نموده بود.
مردم یکپارچه در نه دی وارد میدان شدند و راهپیمایی گسترده ای به راه انداختند که با تاسی از عاشورای حسینی بود. پس باید لحظه ها و موقعیت ها را شناخت تا بتوان به قله ی رفیع سعادت رسید.
کلیدواژه: نه دی، بصیرت، هوشیاری، فراخوان بدون دعوت، روح حاکمیت الهی، الگوگیری از عاشورای حسینی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
این مقاله در سطح شهرستان به عنوان مقاله برتر و کسب رتبه اول برگزیده شده است.
دانلود رایگان نرم افزار شخصيت زن از ديدگاه قرآن:سایت جامع تبلیغ این بار نرم افزار شخصيت زن از ديدگاه قرآن را برای دانلود شما آماده کرده است .برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.با تشکر از سایت قائمیه اصفهان
عناوين اصلي كتاب شامل: اهداء كتاب؛ مقدمه؛ پيشگفتار؛ هويت زن؛ زن و مرد مكمل وجود يكديگرند؛ زوج آرامش بخش؛ آيا زن عنصر گناه و شيطان كوچك است ؟ !؛ شخصيت مستقل زن؛ حمايت قرآن از استقلال زن؛ استقلال اقتصادى زن در قوانين اسلامى و قوانين ديگر؛ استقلال زن در سياست ، عبارت و . . .؛ تساوى و تفاوت هر دو زيبا هستند؛ زيبائى و تكامل به تفاوتها بستگى دارد؛ تفاوتهاى زن و مرد در ابعاد مختلف؛ قيم و سرپرست زن؛ پيوند مهر و وداد؛ ارزشها و ضد ارزشهاى زن؛ مريم (ع) سمبل زن در قرآن؛ زنان شايسته؛ مشخصات کتاب : پديد آورنده: هادي دوست محمدي شماره: 394
دانلود نرم افزار:
http://uploadtak.com/images/i8718_394shakhsiyatezanazd.pdf
محقق: خانم هاجر احمدی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 24/6/90
از آغاز قرن چهاردهم، مکتب سلفیه بر سر زبان افتاد و گروهی آن را به عنوان دین و مذهب، برگزیدند و خود را سلفی نامیدند و برخی آن را روش فکری برای رسیدن به حقیقت اسلام دانستند.
در تمام دوران پیدایش این مکتب، اهل حدیث در یک طرف و اشاعره در طرف دیگر بودند، هرگز سلف و سلفیه به عنوان مذهب مطرح نبود تا اینکه عبدالحلیم حرانی دمشقی معروف به ابن تیمیه دعوت به شیوه سلف را شعار مکتب ساخت.
در مورد عوامل انزوای ابن تیمیه و علل گسترش مجدد افکار او میتوان بیان کرد افکار باطل وی در منطقه شامات که مهد علم و دانش بود، با انتقادها و اعتراضهای عالمان و دانشمندان مذاهب گوناگون روبرو شد که باعث انزوای افکار او شد.
ولی در قرون دوازدهم به علل زیر افکار او در منطقه نجد توسط محمد بن عبدالوهاب انتشار یافت:
1. منطقه نجد، بیبهره از تمدن و فرهنگ بود، و فاقد شخصیتهای علمی جهت اعتراض به این افکار
2. در میان قبایل منطقهی نجد بر سر حکمرانی منازعات شدیدی بود که وی از این موقعیت استفاده کرد.
3. از همه مهمتر پشتیبانی قدرتهای استعماری از انتشار این افکار باطل بود.
درباره تغییرات سلفیه در قرن چهارم دستهای از پیروان مذهب حنبلی پیدا شدند که سخنان خود را از احمد بن حنبل نسبت میدادند در آن زمان سلفیه و اشاعره هر کدام ادعای مذهب سلف صالح میکردند که میانشان مناقشات شدیدی پدید آمد و موجب تغییراتی چند شد.
فرق سلفیه و وهابیت را میتوان در سه جهت عنوان کرد:
1. بیحرمتی شدید به پیامبر اکرم 2. واجب دانستن قتل همهی مسلمانان 3. معتقدند خداوند همهی گناهان ایشان را که اهل شرک نیستند میبخشد.
عوامل پیدایش نظریهی تجسیم در چند عنوان خلاصه میشود:
1. میل عوام به تجسیم 2. خوف از افتادن در تعطیل 3. تاثر از فرهنگ یهود.
قرآن با آیات متعددی خداوند رحمان را بری از جسمیت معرفی میکند.
ابن تیمیه درباره (عجز و قدرت، مرز توحید و شرک) مینویسد: اگر کسی به سر قبر پیامبر و یا فرد صالحی بیاید و از او حاجت بخواهد مثل اینکه از او بخواهد بیمار او را شفا بخشد و قرض او را ادا کند و مانند اینها در این صورت شرک است. چون از غیر خدا میخواهد. این نظریه بیپایه است زیرا عجز و ناتوانی و یا قدرت یا توانایی شخص مسئول، میزان عقلائی یا غیر عقلائی بودن سوال و درخواست است، نه میزان شرک و توحید.
در مورد شرک بودن شفاعت، توسل، تبرک، زیارت قبور و دعا خواندن نیز اینگونه استدلال کردهاند که توسط علمای شیعه رد میشود.
کلیدواژه: فرقه سلفیه؛ شرک بودن توسل؛ تبرک؛شفاعت؛ زیارت قبور؛
محقق: خانم زهرا الماسیان، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای علی قهرمانی، تاریخ دفاعیه: 24 اسفند 91
در این تحقیق بعد از بحث کوتاهی از مفاهیم گناه، إثم، معانی گناه در قرآن، خطیئه، سیئه به ماهیت و چیستی گناه، به ظاهر و باطن گناه و خاستگاه گناه پرداخته شده است.
مهمترین خاستگاه و زمینههای ایجاد گناه عبارتند از: 1. جهل که یکی از دلایل اساسی و مهم گناهکار برای ارتکاب گناه اشاره کرد. 2. توانایی مالی و عدم آن 3. دوستان نااهل 4. غریزه
از مهمترین علل و عوامل گناه: 1. جهل و بی ایمانی 2. خانوادهی ناسالم: عواملی که در خانوادهی ناسالم موجب بزهکاری است: الف. تبعیض ب. ضعف ایمان و مذهب
مهمترین اقسام گناه عبارتند از: گناهان صغیره و کبیره.
چهار نوع گناه که دارای زیانهای اجتماعی هستند در این تحقیق بررسی میشود که عبارتند از: دروغ، رباخواری، غیبت و کبر
از مهمترین زیانهای اجتماعی دروغ: رسوایی، بیآبرویی، سلب اعتماد، بیارزشی سخن، بدبینی مردم، ذلت و …
زیانهای رباخواری عبارتند از: سستی پیوند و عواطف، بذر کینه و دشمنی، بی توجهی به ضرر و زیان بدهکار
تاثیرات اجتماعی غیبت: تاثیر منفی بر کرامت انسانی، آیات و روایات وارده در حرمت و مذمت غیبت
از جملهی آثار کبر: خرامان، دامن کشان راه رفتن، حسد، کینه، ریا، مانع کسب اخلاق حسنه، مانع تواضع، حلم، عدم قبول نصیحت، غیبت و حسد.
از معالجات مخصوصه مرض کبر ملاحظهی آیات و اخباری که در مذمت این صفت رسیده، توجه به مقام کبریایی خداوند و ضعف و پستی خود.
گناه و معصیت همچون سمی کشنده و مهلک، حیات فردی و اجتماعی انسان را به خطر افکنده و او را از به یاد خدا محروم کرده و حق حیات معنوی و ایمان و اعتقاد را از او میگیرد.
کلیدواژه: گناه، جامعه، اثم، جنایت، کبر، دروغ، رباخواری
با توجه به درخواست و سوالات مکرر طلاب نحوه پاورقی زدن به صورت کامل در اینجا درج شده و فایل دانلود شده اش را نیز قرار می دهیم جهت استفاده و ثبت در رایانه های خود
http://uploadtak.com/images/u8496___.doc
موفق باشید.
به مناسبت شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها معاونت پژوهش این مدرسه مسابقه ای را برگزار نموده است.
این مسابقه عبارت است از پاسخ دادن به سوال زیر:
چرا امام علی علیه السلام غیرت دفاع از همسرش را نداشت؟
این سوال که یک نوع شبهه ی طراحی شده از سوی مخالفان است باید به طور صحیح تحقیق و جستجو گردد و بهترین پاسخ را برای آن یافت.
با توجه به اینکه این شهرستان موقعیت ویژه ای از لحاظ جغرافیایی دارد، هدف از این سوال مسلط شدن طلاب برای پاسخگویی به این سوال و سوالاتی از این قبیل می باشد.
زمان مسابقه از 20/1/92 شروع و تا 1/2/92 ادامه دارد.
شرایط جواب: در قالب یک مقاله ی فشرده در 5 صفحه می باشد، که جواب باید از کتابهای معتبر و مرجع پاسخ داده شود.
ان شاءالله خداوند توفیقات روزافزون نصیب همه ی ما گرداند.
الهی آمین
معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران جهت تسهیل در امر توزیع یارانه خرید کتاب در سراسر کشور برای دانشجویان و طلاب دستور العمل زیر را ابلاغ کرد.
توضیحات: ۱.کارت الکترونیکی یارانهای کتاب صرفاً ویژه دانشجویان دانشگاهها و مراکزآموزش عالی و طلاب است.۲.زمان ثبت نام از ۲۶/۱/۱۳۹۲ تا ۶/۲/۱۳۹۲ از طریق سامانه ثبت نام کارتالکترونیکی یارانهای کتاب به آدرس TIBF.NET است.3۳.زمان توزیع کارت از تاریخ ۷/۲/۱۳۹۲ شروع می شود. متقاضیان برایدریافت به شعب منتخب بانک صادرات ایران که اسامی آنها در این سامانهذکر شده است مراجعه کنند.۴.مدارک لازم هنگام دریافت کارت یارانه کتاب عبارتند از کارت دانشجویییا طلبگی معتبر و کارت ملی و شماره رهگیری ثبتنام در سامانه۵. یارانه پرداختی برای خرید کتاب از بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللیکتاب تهران است و تاریخ اعتبار مبلغ موجود در کارت ها از ۱۱/۲/۱۳۹۲لغایت۲۱/۲/۱۳۹۲پایان روز کاری نمایشگاه میباشد.۶.اعتبار موجود در کارتها فقط از طریق دستگاههای کارت خوان داخلنمایشگاه قابل استفاده است.۷.اعتبار موجود در کارتها ۵۰۰ هزار ریال است که ۲۵۰هزار ریال آن بهعنوان یارانه کتاب توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیو معادل آن نیز توسط شخص دریافت کننده کارت پرداخت میشود.۸.هر دانشجو مجاز به دریافت یک کارت الکترونیکی یارانهای کتاب است.
در این ترفند قصد داریم به معرفی چند کلید کاربردی در محبط ویندوز بپردازیم که با استفاده از آنها میتوانید تنها با دو کلید ، یکی از برنامه های موجود در ویندوز را فراخوانی کنید. این کلیدها میتوانند سرعت شما را در کار با کامپیوتر بالاتر ببرند و شما را حرفه ای تر جلوه دهند.
برای خواندن ترفند روی ادامه مطلب کلیک کنید
شما می توانید با نگه داشتن کلید Windows ودر همان حالت که آن کلید را نگه داشته اید کلید E را بزنید مشاهده می کنید که MyComputer فعال می شود .
با نگه داشتن کلید Windows ودرهمان حالت که آن کلید را نگه داشته اید کلید D را بزنید مشاهده می کنید که Show Desktop می شود . برای آنکه با مفهوم این جمله آشنا شوید قبل از اجرا این ترفند یک پنجره مانند MyComputer باز داشته باشید . بعد از اجرای این ترفند می بینید که صفحه فعال شما به صورت Hiden می شود .
با نگه داشتن کلید Widnows و درهمان حالت که آن کلید را نگه داشته اید کلید R را بزنید مشاهده می کنید که Run در سیستم شما اجرا می شود .
با نگه داشتن کلید Windows ودرهمان حالت که آن کلید را نگه داشته اید کلید F را بزنید مشاهده می کنید که Search برای شما فعال می شود .
با نگه داشتن کلید Windows ودر همان حالت که آن کلید را نگه داشته اید کلید U را بزنید مشاهده می کنید که برنامه Utility Manager فعال می شود .
اگر همین ترفند را برای سایر کلیدها امتحان کنید خواهید دید که اگر برنامه ای در Desktop داشته باشید که ابتدای آن با همان حرفی که شما زده اید شروع شود اجرا می شود .
این تقویم با رزولوشن ۳۰۰ و در ابعاد ۴۹۶۱ در ۳۵۰۸ (A3) طراحی شده توسط مدیر دانلود صلواتی
حجم : ۱۰ مگابایت فرمت : Zip
قیمت : ۱۴ صلوات
http://s3.picofile.com/file/7703898488/tagvim_rahbari_92.zip.html
سلامتی امام زمان (عج) و امام خامنه ای صلوات
خدﺍﯾﺎ ﻣﻨﻮ ﺑﺒﺨﺶ ﺍﮔﺮ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺑﻪ ﻓﮑﺮ ﺭﺿﺎﯼ ﻫﻤﻪ ﯼ ﻫﯿﭻ ﻫﺎ ﻫﺴﺘﻢ
ﻭﻟﯽ ﺑﻪ ﻓﮑﺮ ﺭﺿﺎﯼ ﺗﻮ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﻫﺴﺘﯽ ، ﻧﯿﺴﺘﻢ …
در این نرم افزار جامع می توانید مجموعه ای از شبهات، زندگینامه و مناظرات حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و …. را مطالعه نمایید.
البته با اجرای این نرم افزار برای کسانی که این مجموعه های مذهبی را تهیه نموده اند یادمان نرود که دعای سلامتی و عاقبت بخیری را از خدا بخواهیم.
خداوند به تمامی کسانی که در راه ترویج دین مقدس اسلام، بیان کردن مظلومیت اهل بیت علیهم السلام و همچنین در مورد بیان کردن عصمت و طهارت آنان قدم بر می دارند را توفیقات روزافزون نصیبشان گرداند. آمین
http://www.uploadtak.com/images/q881_yas_kabood2.zip
در این نرم افزار مطالب زیبایی در مورد نحوه شهادت حضرت زهرا، فدک، عصمت حضرت زهرا و …. را می توانید بخوانید.
برای اینکه شفاعت حضرت زهرا در آخرت نصیبمان گردد صلوات
http://uploadtak.com/images/h4848_yas_kabood.zip
نرم افزار افزونه دسکتاپی « شوق انتظار »
در این نرم تفزار پاسخ 313 سوال درباره امام زمان را می توانید در شورع اجرای ویندوز داشته باشید.
برای تعجیل رد ظهور آقا امام زمان صلوات
با عرض سلام خدمت تمام دوستان بزرگوار
آغاز سال 1392 را به تمامی شما عزیزان تبریک می گویم و در کنار تبریک تسلیت می گویم به محضر آقا امام زمان، رهبر معظم انقلاب اسلامی و تمامی ملت شریف ایران و مسلمانان جهان شهادت یگانه دختر نبی اکرم را؛ ان شاءالله که امسال سالی پر از خیر و برکت برای همگان باشد زیرا آغاز بهار با نام زیبای
« فاطمه الزهراء » شروع شده است.
گل یاس و کی دیده تو گل خونه بسوزونن
در باغ و کی دیده بسوزونن
دل یار منو با زخم زبون آتیش زدند
گل یاس منو تو گل خونمون آتیش زدند
محقق: زهرا هادوی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 91/11/6
اطاعت از والدین همراه و بلافاصله بعد از مسئله توحید آمده است بعد از خداوند پدر و مادر بزرگترین حق را بر گردن فرزندان دارند.
خداوند خالق و آفریدگار انسان است و شکر و اطاعت او به منزلهی ادای حق پروردگار است.
پدر و مادر که مجرای این خلقت بودهاند و زحمات زیادی در تربیت فرزند کشیدهاند باید مورد سپاس و اطاعت قرار بگیرند و از بزرگترین گناهان است که انسان پدر و مادر خود را مورد بیمهری قرار دهد و با این عمل زشت انسان زندگی دنیوی خود را تباه ساخته و هم فرزندانی که از اینها متولد میشوند آنها نیز متقابلاً رفتاری مثل آنها یا حتی شدیدتر از آنها با ولدنی شان خواهند داشت پس اگر انسان میخواهد مورد تکریم قرار گیرد باید همیشه و در همه حال بی دریغانه لطف و محبت خود را نثا پدر و مادر خود کند. احترام و اطاعت از پدر و مادر آنقدر ارزش و اهمیت دارد که در قرآن بعد از طااعت از خداوند، اطاعت از آنها سفارش شده است و همچنین لزوم احترام به پدر و مادر و رعایت حقوق آنها نباید باعث شود که فرزند در برابر گناه والدین خود بی اعتنا باشد بلکه در سایه کمال احترام و تعظیم آنها را به گناهانشان آگاه نموده و به راه راست هدایت کنند.
واژگان کلیدی: والدین، احترام، احسان، اطاعت، عقوق، نفقه، شفقت.
محقق: فریبا حاجیان، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، استاد داور: حجت لااسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 91/11/6
خشم و غضب هیجان و جوشش خون قلب برای انتقام است. هیجان ها یکی از بزرگترین نعمتهای الهی هستند که در وجود انسان به ودیعت نهاده شده است که سلامت روانی و عقلانی تا حدودی به سلامت هیجانی بستگی دارد ناگفته نماند که نیروی خشم و غضب نیز یکی از این هیجان ها است که خداوند متعال برای حفظ و بقای زندگی انسان ها در وجود آنها آفریده است.
این نیرو در افراد مختلف به فراخور موقعیت، شخصیت و حالات روحی، روانی دارای شدت یا ضعف می باشد مردم با داشتن نیروی خشم و غضب به سه دسته تقسیم می شوند گروهی راه افراط را در پیش می گیرند و گروهی راه تفریط را در پیش می گیرند و گروهی میانه رو هستند.
عوامل مختلفی که موجب بروز خشم و غضب می شود عبارتند از: تکبّر، کینه، رشک و حسادت، حبّ دنیا، کمی ظرفیت، قضاوت های عجولانه و…
افراط و زیاده روی در خشم و غضب و همچنین تفریط و کوتاهی آثار سوئی در فرد و زندگی او دارد ولی اعتدال در آن آثار مثبتی دارد. ولی با این اوصاف ریشه کن کردن خشم و غضب از دل غیرممکن است زیرا مقتضای طبع آدمی است آنچه که ممکن است این است که قدرت و صولت خشم و غضب را بشکنیم و آن راطوری ضعیف کنیم که دستخوش هیجان شدید نشود.
از این رو علمای اخلاق قائلند به اینکه انسان می تواند با معرفت و خودشناسی و تامل در احوالات و آفرینش خویش خشم و غضب خویش را درمان کند چراکه انسان فقط با کسب فضیلت و تقوی می تواند نسبت به دیگران برتری پیدا کند.
خشم و غضب یکی از بیماری های قلبی و درونی است بنابراین با از بین بردن ریشه های درونی خشم و غضب از جمله، تکبّر، عجب، حسد و… می توان خشم و غضب را درمان کرد.
واژگان کلیدی: خشم، غضب، مراتب، عوامل، آثار، راهکارهای عملی، پیشگیری از خشم و غضب
محقق: سمیه محمدزاده، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 91/11/6
تعالی شخصیت هر انسانی به وراثت، آموزش و پرورش، محیط زندگی و شایستگی پدر و مادر او وابسته است.
نطفهی حضرت زهرا و علی علیهما السلام به اذن خدا منعقد شد و تمام امور مربوط به شایستگی فرزند اعم از شرایط انعقاد نطفه، استفادهی پدر و مادر از روزی حلال، دوران بارداری، شیرخوارگی، محیط و امکانات مربوط به فضای رشد و بالندگی، انتخاب همسر و امورات مربوط به ازدواج این دو معصوم به بهترین نحو انجام شد و رعایت این امور، اولین عامل موفقیت این زوج در زندگی مشترک میباشد.
از جمله رفتارهای مدیریتی که موجب شد آنان به عنوان خانوادهی نمونه شناخته شوند عبارت است از: محبت به همسر، احترام به همسر، حسن اخلاق با همسر، یار و یاور یکدیگر بودن در تمام زمینه ها، زینت و آرایش برای همسر، پاسخ به نیاز جنسی همسر، چگونگی همسرداری در میادین مختلف و مواقع اضطراری، نقش تقسیم کار در تعاملات اجتماعی و اهمیت و فوائد تقسیم کار.
معیارها و ارزشهای اسلامی در امر ازدواج عبارتند از: پرهیزکار بودن عروس و داماد و انتخاب یکدیگر از روی تقوا و نه هوسهای زودگذر دنیوی، خرید جهیزیه در حد توان و نیاز خانواده برای شروع زندگی، نه از روی چشم و هم چشمی، دوری کردن از گناه و بی بند و باری در مراسم عروسی و برگزاری هر چه سادهتر جشنها، کم توقعی زن و شوهر به خصوص زن در امورات مادی و دنیوی.
شروع زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها به دور از هر گونه اسرافی بود و در مسیر زندگی به وسیلهی صبر در برابر کمبودها، مدیریت اقتصادی در مخارج زندگی، قانع بودن به استفاده از خانه و لوازم سادهی زندگی، همچنین سادهزیستی در تمام زمینهها علی الخصوص خوراک و پوشاک بر مشکلات اقتصادی فائق آمدند.
کلیدواژه: همسر، فاطمه، علی، کفو، کابین، تعامل، شخصیت، مدیریت اقتصادی، خانواده
یکی از ارکان مهم دین و نهایت بعثت پیامبران امربه معروف و نهی از منکر است که هدف و عنایت دین در آن خلاصه می شود.
امربه معروف و نهی از منکر دارای مراحلی است که عبارتند از: 1. انکار قلبی 2. زبان 3. ید و عمل
شرایط امر به معروف و نهی از منکر که شامل شرایط عمومی (مانند بلوغ و عقل)، شرایط اختصاصی که عبارتند از: 1. شناخت معروف و منکر 2. احتمال تأثیر 3. استمرار بر گناه 4. قدرت بر امر و نهی و نبود ضرر
تبلیغ امربه معروف و نهی از منکر به دو روش مستقیم و غیرمستقیم امکان پذیر است، در حالی که روش غیرمستقیم موثر و نافذتر است. این دو شیوه در جایگاه خودش به زیرمجموعه هایی تقسیم می شود که شیوه مستقیم شامل شیوه فردی و جمعی که به صورت خلاصه می توان بیان کرد. 1. گفتاری 2. نوشتاری 3. استفاده از قدرت 4. عملی 5. آئینه وار و … و شیوه غیرمستقیم شامل: 1. هنری 2. ارائه جایگزین ها 3. تغافل 4. ایجاد محبت 5. آموزشی 6. الگوسازی و …
آثار اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر در اجتماع عبارتند از: 1. اجرای احکام اسلام 2. عدالت اجتماعی 3. سازندگی 4. استواری نظام اسلامی 5. امنیت 6. خیر و سلامتی و …
آثار فردی خود به دو صورت دنیوی و اخروی قابل تقسیم و آثار دنیوی در جایگاهش به چهار مورد است: 1. سلامتی دین و دنیا 2. نصرت الهی 3. نجات از بلاها، و آثار اخروی شامل: 1. خشنودی خدا 2. فلاح و رستگاری 3. رهایی از دوزخ 4. بازدارنده از آتش جهنم و …
ترک امر به معروف و نهی از منکر به قدری مبغوض خداست که سهل انگاری در ابلاغ احکام الهی به شدیدترین وجهی مورد عذاب الهی قرار می گیرد. ترک امر به معروف و نهی از منکر پیامدهایی دارد که در جایگاهش به دو صورت فردی و اجتماعی بروز می کند.
از جمله پیامدهای فردی عبارتند از: 1. فروپاشی نظام خانواده 2. تضعیف ایمان 3. شرکت در گناه 4. محرومیت از سعادت و حیات راستین و … و از جمله پیامدهای اجتماعی عبارتند از: 1. شیوع مفاسد اجتماعی و تبدیل منکر به معروف 2. هرج و مرج در اجتماع 3. سوختن خوب و بد باهم 4. تسلط اشرار و …
محقق: زهرا قلی زاده، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تعداد منابع: 53 منبع؛ تاریخ دفاعیه: 1/10/91
تقوا عبارت از یک حالت و صفت روحانی و نفسانی در انسان است که مانند سپر او را از ارتکاب به عمل زشت گناه باز میدارد و همچنین حقیقت آن رضای پروردگار و قرب به او است که در عالیترین مرتبه از تقوا به دست میآید.
دایره تقوا یعنی: انسان در روح خود ملکه و حالت و مصونیتی ایجاد کند که آن حالت حافظ و نگهدار او باشد.
در قرآن کریم از تقوا با اوصافی یاد شده که بیانگر اهمیت و جایگاه ویژه آن میباشد. از جمله: عامل مهم تزکیه نفس است که تزکیه به معنای پاک کردن از هر گونه مانع جهت رشد و نمو ، کاری که خداوند با عنایت خاص خود انجام میدهد، به عنوان پوشش معنوی، بهترین توشه معنوی و تنها ملاک کرامت و سعادت و امتیاز حقیقی انسان … میباشد.
مهمترین اقسام آن عبارت است از: 1. تقوای منفی یعنی عزلت نشینی به خاطر پرهیز از گناهان و وسوسههای شیطانی 2. تقوای مثبت یعنی ایجاد نیرو جهت مبارزه با انحرافات.
ورع روحیه تقوا را در انسان تقویت میکند و در ملکه پرهیزکاری که حالت درونی است کاربرد دارد.
آثار تقوی در قرآن در روایات فراوان آمده و تأکید شده است از جمله:
1. آثار دنیوی که حکمت و بصیرت، متفکر و عاقل بودن شخص متقی، ثابت بودن در صراط مستقیم، برخورداری از هدایت کامل، پیروی بر شداید ….
2. آثار اخروی: مرگ خوب پرهیزکاران، همراهی خداوند با متقین، برخورداری متقین در آخرت به اندازهی تقوایشان
3. آثار تربیتی: برقراری عدالت اجتماعی، تشخیص بین حق و باطل در امور اقتصادی، حفظ و صیانت نفس از سرکشی، برقراری ارتباط قوی با خداوند، حفظ توانمندی و عمل مفید انجام دادن
برای تحصیل تقوا باید مراحلی را طی نمود از جمله: اعتقاد به خداوند، علم و عظمت او، حرکت در صراط مستقیم، عدالت، عبادت و …
موانع تحصیل تقوا نیز عبارتند از: عدم کنترل زبان، مخاصمه، دنیاطلبی و …
تقوا برخلاف دیدگاه دیگران مصونیت است نه محدودیت و امام علی علیه السلام در نهج البلاغه بر این امر تاکید نمودهاند که تقوا پناهگاه است نه زندان و زنجیر. پس تقوا نقش اساسی و سازندهای بر روی فرد و جامعه دارد.
کلیدواژه: تقوا، زهد، ورع، حریت، پرهیزکاری
محقق: سکینه فیضی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تعداد منابع: 111 کتاب، سایت و مقاله؛ تاریخ دفاعیه: 1/10/91
در این تحقیق بعد از توضیح اجمالی در مورد ولادت امام حسین علیه السلام، شخصیت آن حضرت را از لحاظ: ایمان، استقامت و پایداری، اعتماد به نفس، صبر و شکیبایی و مناجات ایشان بحث میشود.
امام حسین علیه السلام در زمان معاویه به دلیل صلح بین امام حسن علیه السلام و معاویه نمیتوانست دست به قیام بزند، اما بعد از شهادت امام حسن علیه السلام بنا به دلایل زیر دست به قیام بزرگ عاشورا زدند:
مخالفت با بیعت یزید: زیرا یزدی فردی شرابخوار بود که علناً موازین اسلامی را رعایت نمیکرد و همچنین به دلیل فریضه عظیم امربه معروف و نهی از منکر، محو سنتها و رواج بدعتها.
قیام عاشورا آثار و پیامدهایی برای ما به ارمغان آورد از جمله: تحولات فکری و اجتماعی، احیای سنت رسول خدا، رسوا ساختن هیئت حاکمه و در کنار آنها همبستگی و اتحادی را پایه گزاری نمودند که بعد از شهادت ایشان نیز قیامهای فراوانی مانند قیام مختار، حرّه و توابین به وقوع پیوست.
برای دعوت به سوی خدا و ایجاد پایداری برای اسلام باید تمسک به قیام عاشورا نمود.
قیام انقلابی حضرت مهدی (عج) نیز تشابه عظیمی با قیام عاشورا دارد.
علاوه بر نتایج ارزشمند هنوز هم بعد از قرنهای متوالی قیام آن حضرت الگویی است برای بیداری اسلامی. قیام انقلاب اسلامی ایران برگرفته از قیام عاشورا است. از جمله موارد آن میتوان به رهبری امام خمینی (ره) و عدالت خواهی و شهادت طلبی مردم و همچنین بدعت ستیزی اشاره نمود.
اکنون نیز قیامهایی در کشورهای مسلمان از جمله: مصر، لیبی و لبنان و … به وقوع میپیوندد که همهی آنها برگرفته از قیام عاشوراست.
کلیدواژه: امام، اثار، قیام، اصحاب، امام حسین علیه السلام
هر نهضتی که انجام میگیرد یک منظور مشخص و معینی دارد و هیچ کاری بیهدف نیست و عظمت نهضت اسلامی نیز چیزی نیست که بگوییم بیهدف انجام میگیرد برای شناخت هر چه دقیقتر نهضت اسلامی ایران به چند هدف آن اشاره میکنیم که عبارتند از:
1. آزادی از سلطهی بیگانگان
نهضت اسلامی شعار و هدفش این است که میخواهد مردم مسلمان آزاد و مستقل باشد از سلطهی بیگانه رها گردند.
2. تشکیل حکومت مشروع و کارآمد
حکومتی که با میزانها و معیارهای فرهنگ دینی منطبق باشد. در این کشورها مردم از حکومتهای دست نشانده و دیکتاتوری خسته شدهاند. اطاعت از حکومت در این کشورها به میزان ترس مردم از سرنیزههاست. مردم سالهاست که در انتظار استقرار یک حکومت مشروع و مردمی به سر میبردند »[1] در همین باره حضرت امام خمینی (ره) میفرماید: « در این نهضت مقدس که تشکیل حکومت اسلامی سرلوحهی اهداف آن است و ضمانت از آزادی و استقلال که از ثمرات آن است، صبور باشید.»[2]
3. احیای هویت اسلامی
در همه نهضتهای اسلامی یک از اهداف، احراز هویت اسلامی است. مردم میخواهند مسلمان باشند و مسلمان زندگی کنند. احکام اسلام و مقررات اسلام را اجرا کنند و قرآن و سنت پیامبر و راه صحیح اسلام زنده و احیا گردد.[3]
امام خمینی در این باره میفرمایند: « اسلام داشت منسیّ میشد، اسلام را داشتند منهدم میکردند، قرآن را داشتند زیر چکمهها از بین میبردند. قیام شما جوانهای ایران که قیام الهی بود، نهضت الهی بود، قرآن را زنده کرد، حیات تازه به اسلام بخشید »[4]
4. احیای تفکر اسلامی
شما میبینید که امروز نهضت اسلامی سراسر جهان اسلام را فرا گرفته است. این یک شعار نیست یک واقعیت است، ممکن است امروز آمریکائیها و غربیها این واقعیت را مقداری بزرگتر از آنچه هست نشان بدهند تا مبارزه خشونت بار علیه این حرکت را در افکار عمومی جهان موجه جلوه دهند. اما اصل این حرکت و نهضت بزرگ، یک واقعیت است،[5] و همینطور میتوان گفت که مقصد هم یک مقصد الهی بود، انگیزه اسلام بود. میدیدیم که در شعارهایشان، در فریادهایشان شعارهای اسلامی بود، فریادهای « اللهاکبر ». مقصد این بود که آنها را مخالف اسلام میدانستند بروند کنار و مقصد حقیقی تحقق پیدا کند.[6]
5. دفاع تا آن سوی دیوار تهاجم
محور اندیشههای دفاعی حضرت امام، اسلام و آرمانهای الهی است. ایشان از ابتدای نهضت اسلامی دفاع از ارزشهای اسلامی را مد نظر داشتند و بر اجرای احکام خدا در جهان تاکید داشتند.
امام (ره) بارها فرمودند اگر در آفریقا یا آمریکا، مسلمانی از ما کمک بخواهد ولو آنکه هر پیامدی داشته باشد، وظیفه اسلامی ماست که او را یاری کنیم. برای ما کشور مطرح نیست آنچه که مطرح است اسلام است.
این نشان دهندهی وسعت اندیشهی دفاعی ایشان است. نزاع اصلی امام (ره) با ملیگراها در همین نکته نهفته است که آنها منافع ملی را اصل قرار میدادند و بر اساس آن به سایر مسائل نگاه میکنند اما ایشان منافع ملی را بر اساس منافع اسلامی دارای اعتبار و ارزش میدانستند. ما میخواهیم دست محرومین و مستضعفین جهان را گرفته و آنها را آزاد کنیم.
تحقق این اهداف ادامهی مبارزات اسلامی را میطلبد تا با تشکیل هستههای مقاومت که یکی از آرمانهای دفاعی حضرت امام بود، راه آزادی، عزت و عظمت مسلمانان در جهان هموار گردد.[7]
1. روحانی، حسن، انقلاب اسلامی ایران: ریشهها و چالشها، ص 56
2. تحولات اجتماعی در انقلاب اسلامی، تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، ص 254
3. روحانی، حسن، انقلاب اسلامی ایران: ریشهها و چالشها، ص 57
4. تحولات اجتماعی در انقلاب اسلامی، تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، ص 258
5. روحانی، حسن، انقلاب اسلامی ایران: ریشهها و چالشها، ص 57
6. تحولات اجتماعی در انقلاب اسلامی، تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، ص 264
7. موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، دلیل آفتاب (خاطرات یادگار حجت الاسلام والمسلمین حاج سیداحمد خمینی)، انتشارات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، ص و مجموعه اثار یادگار امام سیداحمد خمینی، ج2، انتشارات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)
هر انقلابی نیاز به یک راهنما و رهبر دارد و از آنجائی که رهبر واژهی عامی است که هم شامل رهبر ظالم میشود و هم شامل رهبری عادل و خداشناس. از آنجا که جامعهی ما یک جامعهی اسلامی است و سرشار از لطف و عنایت الهی میباشد پس کسی که زمام امور این جامعه اسلامی را در دست میگیرد باید دارای مشخصهها و ویژگیهای خاص باشد پس رهبر ما که امام خمینی (ره) بود دارای ویژگیهای بود که در اینجا به طور مختصر به برخی از آن ویژگیها اشاره میکنیم:
الف. تواضع حضرت امام
یکی از خصوصیات برجستهی حضرت امام، این بود که نسبت به تمام افراد، اعم از پیر و جوان و بچه و نیز موافق و مخالف، با کمال رفق و مهربانی رفتار میکردند. حتی نسبت به کسی که ایشان را تکفیر کرده بود هم با احترام برخورد مینمودند. در مجالس هم سعی میکردند بدون تشریفات وارد شوند و به جای نشستن در صدر مجلس، در صفوف طلبههای معمولی بنشینند.
ب. کارخانه آدمسازی
امام شخصیت ساخته شدهای بود که هر کس با او برخورد میکرد، ناخودآگاه و یا از روی حس تقلید، تلاش میکرد امام گونه رفتار کند. برخی اشخاص بازاری به امام علاقهمند شده بودند، میگفتند که این مرد کارخانهی آدمسازی دارد! خودساختگی ایشان از آثار او پیدا بود. هم عبادت و خداترسیاش معلوم و مبرهن بود و هم در عمل، رفتارهایی از ایشان سر میزد که دال بر نفس مهذب او بود؛ از جمله سرکشی ایشان به ضعفاء و مساکین در مدرسه؛ با اینکه خودشان از لحاظ مالی، دارای امکانات نبودند؛ معالوصف تا آنجا که در توان داشتند، حتی به قیمت اینکه از خودشان کم بگذارند، سعی میکردند به دیگران کمک و اعانه بکنند.
ج. درس اخلاق امام
حضرت امام حدوداً سی و دو سال داشتند که در مدرسهی فیضیه، زیر کتابخانه، درس اخلاق میگفتند. در این درس، طبقات دیگر مردم؛ از قبیل بازاریان شرکت میکردند؛ حتی یک بار، یکی از بازاریان، جملهی تکان دهندهای را به زبان آورد که درس آقای خمینی، آدم درست میکند و من هم قصد آدم شدن دارم! این درس بین سی تا چهل شاگرد داشت. البته رژیم رضاخان از برگزاری این جلسه جلوگیری کرد چون حضرت امام در خلال درس به طرح مسائل روز میپرداختن و عملا با رژیم در حال مبارزه بودند.
د. نفس قدسی حضرت امام
در میان افراد شرکت کننده در جلسات درس امام تعدادی از افراد شاغل در ادارات و حتی مجلس قانونگذاری آن وقت، شرکت میکردند و برخی از رموز و اسرار مجلس و مسائلی که در ادارات میگذشت را مخفیانه برای امام گزارش میکردند و ایشان هم با جمعآوری آن اطلاعات، واکنشهای لازم و مقتضی را از خود بروز میدادند. ریشههای اولیه و اصلی انقلاب اسلامی، توسط همان جمه و با همان افکار آـبیاری شد و نشو و نما یافت و اگر در حال حاضر هم صحبت صدور انقلاب هست و معنویت و روح آن در حال گسترش است؛ به برکت شاگردان امام خمینی و پرورش یافتگان جلسات مزبور است. در واقع مرحوم امام، نخست به تهذیب نفس خویش همت گماشت و آنگاه درصدد اصلاح دیگران برآمد و خود ساختگیاش را به دیگران سرایت داد. اگر خودساختگی امام و شاگردان دست پروردهی او نبود، جمهوری اسلامی تاکنون باقی نمیماند. افرادی از داخل و خارج کشور به خیال فاسد خودشان پیشگویی میکردند که این نظام، با توجه به نپختگی مسئولان آن، چند صباحی بیشتر دوام نمیآورد، اما خوشبختانه ارکان نظام روز به روز قویتر شد.
این مسئله به خاطر آن است که افرادی که در طی سنوات متمادی در شعاع شخصیت امام قرار میگرفتند، ناخودآگاه جذب ایشان میشدند و از روحیه ایثار و فداکاری در راه هدف، مانند خود ایشان، برخوردار میشدند؛ به گونهای که حاضر بودند و در آن شرایط خفقان، خودشان را به آب و آتش بزنند.[1]
1. بدلا، حسین، هفتاد سال خاطره/ از حسین بدلا، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص223
برگرفته از تحقیق پایانی خانم مریم بابایی
1. تو هفته وحدت هستیم. این روزا بازار مباحث سیاسی و انتخاباتی داغه و به همین مناسبت هم بحث فتنه دوباره داغ شده، به ویژه با گفته های این و اون و با واکنشهای این و اون و از جمله ما1 به این گفته ها. اینجاست که هشدار به بچه های انقلابی به جاست که اگرچه گاهی گفته ها و شنیده هایی هست که آدم رو جوشی میکنه، ولی نباید تندروی کرد!
در صدر اسلام، خوب، با پیغمبر اكرم یك عده بودند؛ سلمان بود، اباذر بود، ابىّبنكعب بود، عمار بود، كى بود، كى بود؛ اینها درجهى اول و خالصترینها بودند؛ عدهاى دیگر از اینها یك مقدارى متوسطتر بودند؛ یك عدهاى بودند كه گاهى اوقات پیغمبر حتّى به اینها تشر هم میزد. اگر فرض كنید پیغمبر در همان جامعهى چند هزار نفرى - كه كار خالصسازى خیلى آسانتر بود از یك جامعهى هفتاد میلیونى كشور ما - میخواست خالصسازى كند، چه كار میكرد؟ چى برایش میماند؟ آن كه یك گناهى كرده، باید میرفت؛ آن كه یك تشرى شنفته، باید میرفت؛ آن كه در یك وقتى كه نباید از پیغمبر اجازهى مرخصى بگیرد، اجازهى مرخصى گرفته، باید میرفت؛ آن كه زكاتش را یك خرده دیر داده، باید میرفت؛ خوب، كسى نمیماند. امروز هم همین جور است2.
2. کتابچه کوچیکی رو میخوندم که خاطراتی از رهبر انقلاب رو گردآوری کرده بود که هرکدومش خوندنی و شنیدنی بود. دوستی که کتاب رو خونده بود، بهم گفت «فلان خاطره رو خوندی؟ من پیشتر همین خاطره رو جای دیگه ای خونده بودم. فلانی هم تو خاطره بوده، ولی حذفش کردن». کتابچه پس از فتنه هشتاد و هشت چاپ شده بود و فلانی کسی بود که اون روزا مشهور بود به اینکه تو فتنه حسابی دست داشته. نمیدونم چرا دوستان متعهدمون گمون کرده بودن که با حذف نامها از تاریخ، بصیرت خواننده ها بالا میره!
کمتر گفته میشه که پیشنهاد نامگذاری هفته وحدت رو آقای منتظری3 داد و یه اختلاف رو بهانه کرد برای وحدت!
انقلاب نامهایی با چنین پیشینه هایی رو غربال میکنه!
1. عزیزتر از نام های انقلابی.
2. http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=10683
3. صحیفه امام، ج15، ص 440. به پیر و پیغمبر شما خواننده گرامی را سوگند میدهم که به ما برچسب بیجا نزنی. تکلیف ما با آقای منتظری و کاری که با امام و انقلاب کرد، روشنه.
محقق: خوشقدم الماسیان، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 91/10/1
در این تحقیق پایانی پس از بحث کوتاهی از مفاهیم سیره و تبلیغ، به فعالیتهای تبلیغی پیامبر، روشها و شیوههای تبلیغی، عوامل موفقیت پیامبر در تبلیغ، مهمترین ابزارها و روشهای فرهنگی ـ ارتباطی پیامبر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که مهمترین روشهای تبلیغی پیامبر عبارت است از:
علم وآگاهی به محتوای پیام، ایمان به حقانیت پیامبر، عمل به گفتار، مدارا و ملایمت در ابلاغ، شناخت ظرفیت و آمادگی مخاطبین، ارتباط سازنده با همه اقشار جامعه و…
مهم ترین خصوصیات اخلاقی پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم در تبلیغ: تواضع، نرم خویی، اطلاع از اوضاع و اقشار کم درآمد، اخلاص، قیام به خودسازی و همچنین مهم ترین ابزارها و روش های فرهنگی - ارتباطی پیامبر در مراحل دعوت عبارت است از:
قرآن کریم، ابداع نهادها و ابزارهای جدید ارتباطی، معرفی استدلالی دین جدید، روش خطابه و موعظه، مبارزه با سنت های غلط و خرافات و….
پیامبر گرامی اسلام روش های خوبی برای تبلیغ بکار گرفت که نمونه هایی از آنها عبارتست از:
1. بهره گیری از تاریخ و قصص اقوام گذشته
2. توجه به خویشان نزدیک و ایجاد چتر حمایتی خویشاوندی
3. بهره گیری از سیستم قبیله و نظام موثر آن 4. توجه دادن مردم به آداب ساده و آسان اسلام
5. تاکید بر همگونی پیام الهی با پیام پیامبران پیشین
پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم از همه ی ظرفیت ها برای دعوت به دینداری و نفی شرک استفاده نمود و در این میان دو اصل تفکیک ناپذیر مبدا و معاد، از خدا بودن و به سوی او بازگشتن، همواره در راس دعوت آن حضرت قرار داشت و هرگز بر سر این دو اصل مداهنه و تسامح نکردند.
نتیجه اینکه پیامبر به عنوان اسوه و الگوی عملی برای مبلغین است پس گفتار و رفتار ایشان در تبلیغ به عنوان راهنمای ما در تبلیغ دین است.
پژوهشگر : مریم رستم نیا
چکیده
اعتیاد به مواد مخدر یکی از شایعترین آسیب های اجتماعی جهان معاصر و از جمله ایران است.
هدف و منظور از این مقاله جمع آوری اطلاعات در مورد بیان علل و عوامل گرایش جوانان به اعتیاد و مضرات آن و درمان اعتیاد است و در بررسی اول تعریف اعتیاد و عوامل فردی و اجتماعی اعتیاد و راه های درمان و پیشگیری اعتیاد ذکر گردیده که آیا اعتیاد می تواند برگرفته از عوامل اجتماعی باشد یا آیا اعتیاد می تواند زمینه فردی داشته و برای آن راه درمانی وجود دارد که فرد بتواند از آن رهایی پیدا کند. در این مقاله با تعریف کوتاهی از اعتیاد به عوامل و علل اعتیاد می پردازد که گاهی آن عوامل ریشه در خود فرد و خانواده ی او دارد و گاهی ریشه اعتیاد به شخص و خانواده و عوامل محیطی و اجتماعی بستگی دارد که در این صورت باید به دنبال راه های درمان اعتیاد برآمد و برای درمان اعتیاد نیز روش های گوناگون روانشناختی و روانشناسی وجود دارد که هر کدام به نوبه ی خود می تواند مؤثر باشد.
به قلم: رقیه فکری(بهانه)، طلبه پایه پنجم
سپاس خدايي را كه خلقت انسان را نيكو كرد واورا با رنگ وفطرت اعيان آفريد وبه او معارف وبيان آموخت ونعمت اساس تفضلش را براي او ارزاني داشت واو را به كسب فضايل ارشاد كرد.واز ارتكاب رذايل برحذر داشت وسعي در نيكو كردن اخلاق را بر او واجب نمودوبا رفع مشكلات وتسهيل سختي ها وتوفيق خويش طي اين مسير را بر او آسان نمود.
يكي از نقطه هاي آغاز و مظاهر ايمان ومكارم اخلاق ،توکّل به خدا واعتماد به پروردگار متعال است.توکّل آن است كه بنده ،در حين حالي كه تمام امور خود را به خداوند سپرده است خود نيز بكوشد واين مفهوم همان معناي «لا جبر ولاتفويض ،بل امر بين الامرين»است،توکّل به معني ترك وكوشش درامورنيست ،چنان كه مفهوم توکّل عدم پرهيز از امور غير ممكن ومغرور هم نيست،بلكه در انجام امور ،به مسبب اصلي توجه كرد وبه اسباب آن توسل جست.
حقيقت توکّل كه در شرع اسلام آمده ،همان اعتماد قلبي برتمام كارها بر خداوصرف نظر كردن از ماسوي الله است واين منافات با تحصيل اسباب ندارد،مشروط بر اين كه اسباب را در سرنوشت خود اصل اساسي نشمرد.
باتوجه به معني توکّل كه ذكر كرديم استفاده مي شود كه اولاًتوکّل برخدا برآن منبع فناناپذير قدرت و توانايي سبب افزايش مقاومت انسان در برابر مشكلات و حوادث سخت زندگي است.
شخصي از امام علي بن موسي الرضا(ع) سؤال كرد:«ماحَدَّالتَّوَکَّل؟»حدتوکّل چيست؟فَقالَ إِن لاتَخافُ مَعَ اللهِ اَحَداً: فرمود :اين كه با اتكاي به خدا از هيچ كس نترس.»
گاه دليل توکّل مؤمنان را چنين مي شمرند كه قدرت خداوند بالاتر از همه ي قدرتهاست. درصورتي كه خدا از كسي پشتيباني كند،حتماًوي به پيروزي دست مي يابد،حتي اگر همه ي مردم دست به دست هم دهند كه مانع اين كار شوند. همچنين در صورتي كه خداوند نظر لطف ورحمت خود را از كسي دريغ دارد،او خار وبي ارزش مي گردد،حتي اگر همه ي جهانيان به ياري اوبشتابند وبخواهند او را سر بلند سازند.
خداوند پشتوانه نيرومندان است وتوکّل به او مايع مقاومت و توانمند شدن انسان در برابر طرح ها ونقشه ها وحيله ها وروش هاي گوناگون نيروي باطل است.
هركسي در كاري كه«خبره»آن نيست ياتوان آن راندارد وكيل مي گيردوچون انسان، بدون علم و قدرتي كه خداوند سبحان به او عطامي كند، در كارهاي خود نه خبره است ونه قدرت انجام آن رادارد پس بايد برمبدئي كه خبير وقدير است تكيه واعتماد كندپس ،با توکّل است كه انسان در همه ي كارها خود را جاهل وعاجز بداندوكارهاي خود رابه خداي عليم وقدير واگذار كند.برخي از مردم خيال مي كنند كه توکّل آن است كه انسان كارنكند وبه كلي دست از تدبير امور زندگاني بردارد و مانند كهنه اي بر زمين يا گوشتي در ميان زنبيل قرار بگيرد ومسلماًاين گونه انديشه،كار جاهلان است وشرع مقدس آن را حرام فرموده براي آنكه آدمي مكلف است روزي خود را از راه زراعت وتجارت وامثال آنها كه خداي متعال مقرر فرموده به دست آورد.
رسول خدا(ص) فرمود : هيچ كس نمي ميرد جز اين كه به لذت دنيايي اش نايل مي گردد،اينك از خدا بترسيد ودر طلب لذائذ حقيقه بكوشيد.تلاش وجديت در مسير تحصيل روزي وظيفه حتمي است ولي بايد اعتماد انسان در همه حالات به پروردگار متعال باشد.قرآن مسلمانها وخود پيامبر را دعوت به پايداري در راه حق مي كندولي با دست خالي كه نمي شودپايداري كرد،قرآن توضيح مي دهد كه خدا براي انسانهايي كه استقامت كنند مددها وامدادهاي غيبي نهفته اي در اين عالم قرارداده كه همين كه آنها استقامت كردند اين مايه ها وسرمايه ها آرام آرام در اختيارشان قرار خواهد گرفت.
محقق: سعیده بابازاده، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: آقای علی محمدی، تاریخ دفاعیه: 25/12/85
اين پايان نامه كه در مورد توكل در قرآن است شامل يك مقدمه و سه فصل مي باشد كه فصل اول با عنوان معناي توكل وحقيقت آن است كه در آن به اهميت توكل به خدا ،حقيقت توكل وفلسفه آن ومقام توكل نزد عارفان وكمال توكل ومقام آن و … اشاره شده وفصل دوم آن با عنوان توكل ودرجات آن مي باشد كه در آن به توكل وتوسل به اسباب ، راههاي رسيدن به توكل ، توكل ودلبستگي به خدا ، …. اشاره شده وفصل سوم آن در مورد آثار توكل در قرآن واحاديث وروايات مي باشد كه در آن هم به آثار وپيامد هاي توكل ، آثار و روشهاي اندازگيري آن ، توكل مانع غرق شدن در ماديات ،……. اشاره شده است.
محقق: خانم لیلا الهوردی زاده
عربستان شيه جزيره بزرگي است كه در جنوب غربي آسيا قرار دارد و اين شبه جزيره به شكل يك مستطيل غير متوازي الاضلاع مي باشد،اين سرزمين به سه بخش حجاز ،صحراي عرب و يمن تقسيم شده است.
اين سرزمين داراي آب و هواي بدي مي باشد و به اين دليل جمعيتش از 15 ميليون نفر تجاوز نمي كند.
اين سرزمين ثروت خود را از طريق معادن طلا و سنگهاي قديمي به دست مي آورد،اما اكنون از استخراج نفت تامين مي كنند. بخش حجاز داراي دو شهر مكه و مدينه مي باشد، وشهر مكه پرجمعيت ترين شهر حجاز است،و سابقه ي آن به دوران حضرت ابراهيم مي رسد،و به دليل اين كه اين شهر در ميان دو كوه واقع شده است،از دور ديده نمي شود.
اعراب قبل از اسلام داراي روحيات طمعكاري و حريصي بودند، و به ماديات توجه زيادي داشتند و افرادي متكبر بودند.
خويشان غارتگري بود،به اين صورت كه هر چيزي را كه در دست ديگران مي ديدند مي ربودند،و بر حسب اين خويشان وحشي نيز بودند،و بسيار هم جنگ دوست بودند و ازقتال هم خوششان مي آمد.
اما بخاطر اينكه داراي آرامش گردند و به كسب و كار خود برسند ،در چهار ماه از سال ،جنگ را بر خود حرام كرده بودند و اما دراين چهار ماه بازار شعر اعراب بالا مي گرفت.
فرزندان عدنان داراي كرامات اخلاقي ازقبيل مهمان نوازي ،فداكاري در راه عقيده و .. بودند اما بسياري از اخلاق ها در آن ها موجود بود،كه كرامات آنها را زيرسوال مي برد،بگونه اي كه حضرت علي (ع) مي فرمايند:
«خداوند حضرت محمد(ص) را بيم دهنده فرستاد ،تا اعراب را از بدترين مكانها و بدترين شرايط زندگي برهاند».
آنها داراي اصول ثابتي براي اخلاق نبودند،وافراط و تفريط در رفتارشان به سختي مشاهده مي شد.زن در نزد آنها جايگاهي نداشت و مانند كالايي بود كه مردان مي توانستند آن رابه ارث ببرند.و زنده بگور كردن دختران شاهدي بر اين ادعا مي باشد.
واما دين اعراب دين يكتاپرستي بود كه اين دين را از اسماعيل فرزند ابراهيم برگرفته بودند وعلاوه بر آن دين مسيحيت و يهوديت و صائبين در آن موجود بود.
اما رايج ترين دينشان،بت پرستي بود، وهركس براي خود بتي مخصوص داشت،وحتي اين بتها به خانه ي كعبه هم راه پيدا كرده بودند،به صورتي كه كعبه پر از بت شده بود.
بت پرستان ، «الله» را خيلي خوب مي شناختند ولي بتها را هم به خاطر اينكه شفيع و رابطه ي آنها نزد «الله» باشد،پرستش مي كردند،ودر عين حال هم به قيامت ايماني نداشتند،آيه ي 164 ازسوره آل عمران موكّد اين سخن مي باشد.
با آمدن اسلام ،بت پرستي وخرافه پرستي كه مردم خيلي سخت به آنها معتقد شده بودند،ريشه كن و لغو گرديدند.
علم در عربستان ،قبل از اسلام طوري بود كه فقط 17 نفر سواد خواندن ونوشتن را داشتند،به همين خاطر به آنها« امي» يعني درس نخوانده مي گفتند،حتي اين لقب را به پيامبر اكرم و قومش نيز داده اند و قرآن نيز اين مطلب را يادآور شده است.
پيامبر اكرم از فرزندان ابراهيم و اسماعيل مي باشد و بواسطه ي 16 نيايش به عدنان مي رسد ،كه همه ي آنها افرادي موحد بودند و در عين حال خدمات بسيار ارزنده اي را به شهر مكه و كعبه ارايه نمودند. حضرت عبدالمطلب كه جد اول پيامبر بود،هنگامي كه سپاه ابرهه به شهر مكه حمله كرد،ايشان در كعبه را گرفتند و از خداوند طلب ياري و استعانت كردند،وقتي كه پيل سواران وارد شهر مكه شدند ،خداوند پرنده هاي كوچكي را كه ،در نوك منقارشان ،سه سنگ كوچك قرارداشت ،را بر آنها فرو آورد،و در نتيجه دعاي عبدالمطلب بر آورده شد وآنها شكست سختي را متحمل شدند و اين سال را سال عام الفيل نام نهادند.
اعراب جاهلي با داشتن فساد اخلاقي ،فداكاري در راه پيمان را بسيار با ارزش مي دانستند و به آن با جان و دل عمل مي كردند.
پدر پيامبر كه عبدالله نام داشت،مردي با خدا و متقي ومورد قبول همگان بود،با زني به نام آمنه ازدواج مي كند و 40 روز از زفافش نگذشته ، براي سفر بازرگاني شهر مكه وخانه اش ،وهمسرش را كه باردار بود ترك مي كند و اما در راه بازگشت در شهر يثرب(مدينه) فوت مي كند.
در مورد رسالت پيامبر اكرم،در كتابهاي قبل از عهدين و عهد جديد سخنان زيادي آمده است، از جمله ي كتابها ،كتاب ادريس است كه ايشان را با نام پارقليط آورده اند و حتي نام 5 تن آل عبا اشاره كرده اند.
كلمه پارقليط دراصل به معناي ستوده و بي نهايت مي باشد و به زبان خودمان همان احمد و محمد(ص) مي باشد. در كتابهاي تورات و انجيل يوحنا نيز به آن حضرت اشاره شده و خصوصياتي را ازشمايل و اخلاق و رفتارايشان را بيان كرده است و حتي به حضرت فاطمه هم در اين كتاب اشاره شده.قرآن كريم نيز مصداق اين مي باشد كه در اين دو كتاب ،نام پيامبر ذكر شده است.
اهل كتاب با اين كه مي دانستند كه پيامبري خواهد آمد و آنها را شر ظلم وبدي رها خواهد كرد،و دين يكتاپرستي را هم به ارمغان خواهد آورد،در هنگام ظهور آن حضرت ،از دورش پراكنده شدند و او را قبول نكردند،شاهد اين مورد آيه 89 سوره بقره مي باشد.
حضرت ابراهيم بعد از ساختن خانه ي كعبه از خدا مي خواهد كه پيامبري را بر مردم اين ديار نازل كند،كه آيات خدا را بر ايشان بخواند و خدا را نيز بستايد،كه اين اوصاف ،فقط برازنده ي پيامبر اكرم(ص) مي باشد و قرآن نيز ايشان را با اين اوصاف ،وصف كرده است.
ميلاد پيامبر اكرم(ص) همراه با شگفتي هاي زيادي بود ،از جمله اينكه ايوان کسري شكست،وبتهاي درون كعبه فرو ريختند،ابليس در آن لحظه شيون و ناله اي سر داد و اين نيز به خاطر آن بودكه خود ابليس گفت:درزمين حادثه اي رخ داده كه از زمان حضرت عيسي چنين چيزي نشده،و نگاه آن حضرت به سوي آسمان و گفتن تكبير و ستايش خداوند،واز همه مهمتر اين كه شكست سپاه ابرهه در آن سال به يمن قدوم مبارك آن حضرت بود.
پيامبر داراي القاب و صفاتي بودند و بخصوص اينكه دو صفت الهي رحمت و رأفت را خداوند فقط به ايشان اختصاص دادند.نام محمد فرستاده شده از آسمان است.
آن حضرت در سال عام الفيل، ماه ربيع الاول ، در روز 17 ربيع الاول و 15 ارديبهشت ازنظر شيعيان ،و12 ربيع الاول و 31 فروردين از نظر سني ها و در بعد از طلوع فجردر بين الطلوعين به دنيا آمده اند.
آن حضرت دوران شيرخوارگي خود را در صحرا و دامان زني به نام حليمه ي سعديه به پايان رساند.
و قرآن دوران كودكي پيامبر را به سه بخش تقسيم كرده اند:
1ـ أَلَمْ يَجِدْكَ يَتِيمًا فَآوَى ؛ چون پيامبر، پدر خود را از دست داده بود،به ايشان يتيم مي گفتند و اين يتيمي چون همراه با تهي دستي بود،شخصيتي بزرگوار از ايشان ساختند و خداوند دراين دوران ايشان رايافت وپناه داد.
2ـ دوره ي دوم دوره ي«وَوَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدَى ؛ اين آيه موكد اين است كه پيامبر چون در شهري تاريك و ظلماني به دنيا آمده بودند،وچون قابليت هدايت را داشتند خداوند او را هدايت كرد وايشان نيز هدايت يافتند و گمراه نشدند.
3ـ دوره سوم دوره ي «وَوَجَدَكَ عَائِلًا فَأَغْنَى؛ و اين فقير بودن او در اوان جواني و بي نياز شدن بعد از آن مي باشد.
اما حليمه حضرت را بعد از 5 سالگي به نزد خانواده اش برگرداند،و در اين موقع پيامبر را با مادرخود به سر قبر پدر رفتند،اما در راه بازگشت مادرشان را از دست دادند،اين مسئله موجبات ناراحتي پيامبر را بدنبال داشت،ولي او را به خاطر همين امر در نزد جدش بسيار با ارزش تر و عزيزتر نمود.اما عمر جدشان هم در 8 سالگي پيامبر به اتمام رسيد،وجدشان او را به عمويش ابوطالب سپرد با ورود محمد به خانه ي ابوطالب،خداوند بركات خود را بر ايشان بصورت وافري فرود آوردند،در سفري به شام عمو برادرزاده را نيز با خودبرد،در اين سفر با راهبي به نام بحيري ملاقات كردند،آن راهب محمد راشناخت و سفارش او را به عمويش نمود تا مواظبش باشد.
محمد به سن نوجواني رسيده بود وبايد مشغول به كاري مي شد،وچون لازمه ي بزرگمرد شدن تفكر كردن است ، محمد با پرداختن به شباني،تفكر نيز مي كردند.
دوران نوجواني پيامبر همراه با حوادثي بود از جمله جنگهاي چهارگانه ي فجار،فجار در لغت به معني ايامي است كه اعراب در آن تمام حرامها را حلال مي شمارند.اين جنگها همگي بر اثر خودخواهي و خواسته ي بيجا به وقوع پيوست،اما فجار چهارم كه پيامبر نيز در آن شركت كرده بودند، به مدت چهار سال به طول انجاميد.
يكي ديگر از حوادث مهم دوران نوجواني پيامبر ،بستن پيمان حلف الفضول با عده اي از افراد جوانمرد مكه بود،بر اثر اين پيمان داد مظلومان از ظالم گرفته مي شد و اين پيمان براي رضاي خداو قلبهاي پاك و بدون داشتن هيچ چشم داشتي منعقد گرديد.
اين پيمان موجب انقلاب عظيمي شد،زيرا مردم آن ديار تا بحال نديده بودند كه مي توان حق مظلوم را از ظالم گرفت.
پيامبر بعد از شباني بايد به فكر شغل مناسبي براي خود مي بود، از همين لحاظ، براي زني به نام خديجه كار بازرگاني را انجام مي داد،ودر اولين تجارت خود سود بسيار مناسبي را عايد ايشان نمودند. خديجه چون از صداقت و امانت داري محمد،از طريق غلامش ،آگاه گشته بود،به آن حضرت پيشنهاد ازدواج مي دهند،آن حضرت نيز قبول مي كنند.ثمره ي اين ازدواج وجود 6 فرزند بود.
10 سال بعد از ازدواج پيامبر با خديجه،در شهر مكه سيل عظيمي روي داد، و بر اثر آن كعبه ي مقدس نيز آسيب ديد،مردمان شهر مكه به ساخت و ساز كعبه مشغول شدند،اما بر سر گذاشتن حجر الاسود در جايش،ميان رؤساي قبايل درگيري رخ داد،اما پيامبر عهده دار اين كار شدند و براي انداختن جامه بر سر آن ازهر قبيله يك نفر با پيامبر بر انجام اين كار مبادرت كردند.ودر سالي كه در مكه قحطي روي داده بود،پيامبر براي اينكه از بار هزينه ي عمويشان بكاهند،سرپرستي علي را برعهده گرفتند.
حضرت محمد(ص) از همان اول دينش يكتاپرستي بود،زيرا نياكان آن حضرت نيز افرادي موحد بودند،دليل بر ايمان و موحد بودن پيامبر،همان پرستش نكردن بتها و خلوت گزيدن در غار حرا و با خداي خود به راز و نياز پرداختن بود.
پيامبر،غلامي را حضرت خديجه به ايشان بخشيده بودند، به پسرخواندگي خود در آوردند،ودخترعمه ي خود را كه زني آزاد بود،به عقد ايشان درآوردند تا سنت غلط در ميان اعراب ريشه كن گردد اولاً يك برده نيز مي تواند فرزند خوانده شود و دوم اينكه يك برده مي تواند آزاده اي را به همسري خود در آورد.
پيامبر در غاري بنام حراء كه در كوه جبل النور واقع شده است ، درآن گوشه ي عزلت مي گرفت و با خداي خويش خلوت مي كرد ،او در 40 سالي كه از زندگيش مي گذشت، امانت داري و صداقت خود را به اثبات رسانده بود،تا جايي كه بعد از بازگشت از غار حراء، اول خانه ي خدا را طواف مي كرد بعد به خانه ي خود مي رفتند.
صفحات: 1· 2
محقق: مدینه شرفی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری؛ تاریخ دفاعیه: 6/11/87
موضوع این پایان نامه در مورد اخلاق فردی وعمومی پیامبر(ص) می باشد که در ابتدا به بیان این مطلب می پردازیم که اخلاق ایشان از کجا سرچشمه می گیرد . در پاسخ باید گفت اخلاق پیامبر(ص) از فطرت آن حضرت سرچشمه می گیرد ودر تمامی جنبه ها به یک نسبت برخوردار است واین برابری صفتهای اخلاقی در شخصیت آن حضرت یک معجزه می باشد.
البته شخصیت پیامبر(ص) به گونه ای نبود که پس از بعثت دارنده چنین خصوصیاتی شده باشد بلکه از همان دوران کودکی ونوجوانی که هنوز سخنی از پیامبری نبود ایشان دارای مکارم اخلاقی شایسته و والایی بودند وپس از بعثت نیز عوامل زیادی در موفقیت وپیروزی وتأثیر برمردم ان دوران نقش داشت که ازجمله آن عوامل خلق وخوی کریمانه آن حضرت در ابعاد مختلف بود.
درباره اخلاق حضرت در زندگی فردی خویش چنین آمده که مخارج زندگی اش سبک ودارای طبع بزرگ وخوش معاشرت وخوش رو بود بدون اینکه بخندد همیشه تبسمی بر لب داشت وبدون اینکه چهره اش در هم کشیده باشد،اندوهگین به نظرمی رسید.بدون اینکه از خود ذلتی نشان دهد همواره متواضع بود وبدون اینکه اسراف بورزد سخی بود،دل نازک وبا همه مسلمانان مهربان بود.
دانشمندان نیز درباره اخلاق پیامبر(ص) خصوصیات زیادی را بیان کرده اند که از جمله اینکه آن حضرت توجه مردم را بسوی خود جلب می کرد.آنان را از خود نمی رنجاند بزرگ هر قومی را گرامی می داشت واورا بر قومش فرمانروا می کرد.مردم را از کارهای ناپسند برحذر می داشت وخود نیز از اخلاق ناپسند دوری می کرد ودر عین حال اخلاق نیک را از آنان دریغ نمی کرد.
از دارا بودن چنین کمالاتی است که هر که در ابتدا او را می دید هیبتش او را می گرفت،وهرکه با حضرتش آمیزش می نمود وشناخت پیدا می کرد به او علاقمند می گردید من که پیش از او وبعد او مانندش را ندیدم.رسول خدا(ص) می فرمود:به اخلاق نیک آراسته گردید،که خداوند مرا به اخلاق نیک برانگیخته است.
از نظر اوصاف اخلاقی آن حضرت از سوی ائمه نیز سخنانی آورده شده که از جمله این که امام حسن (ع) از دایی خود که از وصف کنندگان پیامبر بود خواست که از سخن گفتن حضرت رسول(ص) برایش بگوید. گفت آن حضرت آسایش نداشت . پیوسته خموش بود وجز به هنگام نیاز سخن نمی گفت لب به سخن می گشود وآن را به نحوی بلیغ به پایان می برد. سخنان کوتاه وجامع می گفت وکم وزیاد در جملات او نبود.
ایشان همواره نرمخو بود.خشن سنگدل ، سبکسر وستایشگر نبود از همه زودتر خشنود می گشت وبهترین وسود رساننده ترین مردم به آنان بود. برخورداری از صفات بارز دیگر همچون حیا، زهد ،وفاداری ،ساده زیستی ،خوف از خدا ،قاطعیت ،حمد وشکر خداوند،سبقت در عمل ،استقامت وپایمردی ،بخشایش وگذشت ،وفا به عهد ، تواضع ،صله رحم ،حیا وهزاران صفت والا و ارزشمند در وجود آن حضرت همگی نشانه جامع بودن صفات و انسانیت کامل است که در منتهای برخورداری از این درجات والا قرار گرفتن خود دلیل بر الگو وسرمشق قرار گرفتن آن حضرت در زندگی ما انسانهاست.
با مروری بر خصوصیات اخلاقی حضرت می توان دریافت که ایشان در مسائل دینی و سیاسی واجتماعی الگو و نمونه انسانیت واقعی نیستند بلکه در تمامی مراحل زندگی خصوصاً در زندگی شخصی و خانوادگی نیز به درجات عالی نائل آمده اند و گواه این مطلب نمونه هایی از حالات اخلاقی حضرت در مسائل آورده شده در فوق می باشد و زندگی ایشان را در ساده زیستی که از کمتر کسی می توان دید تا هزاران صفت والای دیگر مورد بررسی قرار می دهد واین حقیقت را آشکار می کند که خلق پیامبر در تمامی زمینه ها درجات کمال را طی کرده واز این روست که ایشان را دارنده خلق عظیم معرفی کرده اندوکامل کننده مکارم اخلاقی ایشان می باشند.
نه تنها در اوصاف اخلاقی الگو بودند بلکه در نحوه غذا خوردن ،آشامیدن ،لباس پوشیدن وخوابیدن نیز اخلاق ویژه ای داشتند در مورد اولی در نحوه غذاخوردن چنان متواضع در کنار سفره می نشست وسنگینی خود را بر روی ران چپ می انداخت وهنگام صرف غذا تکیه نمی داد و با نام و یاد خدا شروع می کرد. بین دو لقمه خدا را یاد می کرد وسپاس می گفت. وقتی غذا تناول می فرمود،نام خدا را می برد . این نکات همگی حاکی از توجه به ولی نعمت می باشد او هیچ گاه زیاده روی در تناول نداشت از غذای خودش تناول می کرد وغذای ایشان بسیار ساده بود.
از هر غذایی میل می کرد، وهرغذایی را که خداوند برای او حلال کرده بود با خانواده وپیشکاران می خورد وهرگز طعامی را نکوهش نکرد،اگر دوست می داشت می خورد واگر دوست نداشت رها می کرد، ولی بر دیگران حرام نمی نمود.
آشامیدنی را با سه نفس می آشامید و آب را می مکید و یکباره سر نمی کشید. دست راستش را به خوردن وآشامیدن وگرفتن اختصاص می داد وجز با دست راست چیزی نمی گرفت و دست چپش برای سایر اعضای بدنش بود.
از نظر لباس پوشیدن هر نوع لباسی که در دسترس داشت می پوشید از روپوش عبا ،پیراهن وجبه وامثال آن . واز لباس سبز خوشش می آمد وبیشتر لباسهایش سفیدبود ومی فرمود:زندگان خود را سفید بپوشانید ومردگان خود را درآن کفن کنید.آن حضرت چه در جنگ وچه در غیر جنگ لباس لایه دار می پوشید وقبایی از سندس داشت که چون به تن می کرد رنگ سبز آن بر سفیدی روی حضرتش غلبه داشت وروی هم رفته زیبا جلوه می نمود.
همیشه لباس را از طرف راست می پوشیدچون لباس نومی پوشید لباس کهنه را به فقیر می داد و می فرمود هیچ مسلمانی نیست که لباس کهنه خود را فقط برای رضای خدا به فقیری بپوشاند مگر آنکه در پناه خداوند خواهد بود تا زمانی که آن لباس بر تن فقیر است، خواه بخشنده لباس زنده باشد یا مرده.
در خوابیدن نیز ایشان روی حصیر می خوابید بدون آنکه زیرانداز دیگری زیر او باشد طاقباز بر پشت می خوابند. چون به بستر می رفتند این دعا را می خواندند :خداوندا ،به نام تو زنده می گردم وبه نام تو می میرم . وهنگام برخواستن می فرمود:سپاس وستایش خدای را که مرا پس از میراندن زنده کرد وهمه پس از مرگ به سوی او زنده ومحشور می شوند.
توجه به بهداشت ونظافت واهمیت دادن به این امر نیز از دوران کودکی در وجود آن حضرت تجلی داشت وعلاقه به پاکیزگی در لباس وبدن ومحیط زندگی در وجود ایشان در حد بی نظیری وجود داشت . به بهداشت سر و صورت و مو وبدن و لباس می پرداخت و نیز در مورد خانه و محیط اطرافش نیز اگر چه ساده بود پاکیزگی را رعایت می کرد و مردم را نیز در این امر راهنمایی و دستور به رعایت نظافت می کرد . موی خود را شانه می کرد و از روغن و رنگ و آب برای زیبایی و بهداشت مو استفاده می کرد و دستور می داد هفت چیز از اجزاء بدن انسان را دفن کننده مو،ناخن ،خون چیزی که ایام حیض از زن خارج می شود، بچه دان، دندان و خون بسته هنگام سقط جنین.
آن حضرت به مسواک زدن نیز توجه زیادی داشتند و علی (ع) در این مورد می فرمود : مسواک کردن موجب خشنودی خداوند وسنت پیامبر است و خوشبوکننده دهان است.
پیامبر(ص) هر شب سه بار مسواک می کرد، یک بار پیش از خواب، یک بار وقتی که از خواب برای نماز برمی خواست ، ویک بار پیش از آنکه برای نماز صبح از خانه خارج شود.
از لحاظ بهداشت بدن نیز هرگز از آن حضرت بوی نامطبوعی به مشام نرسید وهمیشه بوی خوشی از ایشان به مشام می رسید واز هرجا که عبور می کرد بوی خوش فضای آنجا را پر می کرد.همان طورکه آن حضرت خود را برای خانواده می آراست برای حضور در کنار اصحاب نیز چنین می کردند.
آن حضرت به استعمال عطر علاقه زیادی داشتند چنان که علی (ع)فرمود:رسول خدا هدیه عطروحلوا را رد نمی کرد.وامام صادق(ع) فرمود: رسول خدا(ص) مشکدانی داشت که بلافاصله پس از وضو با همان دست تر آن را می گرفت و خود را خوشبو میکرد.
طبرسی می گوید:رسول خدا(ص) روغن زدن به مورا دوست داشت و از ژولیدگی بدش می آمد و می فرمود:روغن زدن غم و پریشانی را برطرف می کند.ونیز می گوید:رسول خدا از انواع روغن ها استفاده می کرد و پیش از محاسن سر را روغن می زد و می فرمود: باید سر پیش از محاسن روغن زده شود.
ودر مورد عبادت آن حضرت چنین آمده اگر چه خصوصیات زمان و مکان را شرط صحت و یا فضیلت بعضی از اعمال عبادی قرار داده است ولی در عبادات به طور کلی وسعت نظر داشت وخداپرستی را محدود به محل خاص و یا مراسم وآداب معین و یا زیر نظر افراد مخصوص نکرده است.
کیفیت عبادت ایشان نیزچنین بود که چون پاسی از شب می گذشت از بستر بر می خواست وپس از گرفتن وضو وزدن مسواک وتلاوت آیاتی چنداز قرآن کریم،درگوشه ای به عبادت می پرداخت و اشک می ریخت ومی فرمود:آیا بنده شاکر خدا نباشم؟عایشه می گوید:پیامبر اکرم(ص) عبادت شبانه را رها نمی کرد و هرگاه بیمار یا سنگین می شد نشسته نماز می گذارد.
پس از بعثت که فرشته خدا آداب وضو و ارکان نماز را به شکلی که در شریعت وارد شده است به او تعلیم داد از آن پس با همین شرایط و ارکان وبا حضور قلب به نماز می ایستاد. قسمت مهمی از شبها را در نماز و دعا ومناجات بسر می برد و از طول قیام،پاهایش متورم می شد او عبادت را وظیفه عبودیت می دانست،با شوق و علاقه بدان قیام می نمود و به نظر سوداگران و بدست آوردن و یا ترس از مؤاخذه بدان نمی نگریست.
رسول خدا(ص) برای هر نماز واجب و مستحبی تجدید وضو می کرد . نماز رسول خدا(ص) از همه کاملتر ومختصرتر بود.
آن بزرگوار در عبادت دیگر نیز چنین بودند از جمله اینکه بسیار روزه می گرفت وبه دیگران می گفت به اندازه طاقت عبادت کنید بیش از ظرفیت خود بر خود تحمیل نکنید که اثر معکوس دارد . با رهبانیت و ترک اهل و عیال مخالف بود بعضی از اصحاب که چنین تصمیمی می گرفتند مورد انکار وملامت قرار گرفتند. در حال انفراد عبادت را طول می داد.
در مقام استغفار نیز رسول خدا(ص) چنان می گریست که بیهوش می گشت به آن حضرت عرض شد : مگرخداوند گناهان گذشته و آینده شما را نبخشودند؟فرمود : آیا بنده شکرگزار نباشم؟
آن حضرت از هیچ مجلسی گرچه کوتاه بر نمی خواست مگر اینکه بیست وپنج بار استغفار می کرد.
نحوه برخورد پیامبر(ص) با زنان و فرزندان نیز و اخلاق ایشان در زندگی نیز از جمله اموری است که باید باید مورد بررسی قرار گیرد تا دانسته شود که پیامبر(ص) الگوی واقعی انسانیت تنها در بیرون از خانواده نبوده اند .
پیش از ازدواج با خدیجه در آن دوران جوانی که همه وجودش را جوانی ونشاط گرفته بود به خاطر عفت طبع و علو همت هرگز تمایلات و هوسهای عهد شباب به دلش راه نمی یافت و هیچگاه دیده نشد که با زنان انس و الفت داشته باشد.ودر ازدواج با خدیجه تنها عامل ازدواج ایشان را باید تجانس اخلاقی دانست وتنها فضایل اخلاقی بودکه خدیجه را به ازدواج با محمد(ص) ترغیب کرد. پیش از ازدواج نیز حضرت شخصی را فرستاد تا او را ببیند و هرگاه زنی که به همسری بر می گزید باکره بود هفت روز و اگر بیوه بود سه روز نزد او می ماند و پیامبر(ص) در طول زندگی با خدیجه همیشه به ایشان احترام وارزش می دادند و پس از رحلت ایشان نیز احترام خاصی برای او قائل بودند پس از رحلت خدیجه پیامبر را به ازدواج دوباره ترغیب کردند و ایشان پس از مدتی راضی به ازدواج با عایشه و زنان بیوه دیگری شد که در تمامی آن ازدواج ها به مصلحت بودن از دواج فکر می کرد نه بر اساس هوا و هوس بودن وچنان بین زنان به عدالت رفتارمی کردکه هیچ گاه دیده نشد که از ایشان کسی گلایه ای داشته باشد وحتی در برابر کارهای ناشایست برخی زنان چشم پوشی می کرد و سعی داشت با اخلاق و برخورد مناسب کارهای بد آنها را اصلاح کند.
آن حضرت در بخورد با زنان و عدالت و ارزشی که به زنان می داد آن هم در دوران جاهلیت توانست تا حد زیادی آن توهمات جاهلیت را کنار بزند و ارزش واقعی زن را آشکار کند.
آن بزرگوار تنها در برخورد با زنان دارای اخلاق والایی نبودند بلکه در برخورد با فرزندان و فرزند زادگان نیز کمال احترام و مهربانی را داشتند و در کنار احترام و مهربانی به آنها به مردم عصر جاهلیت نیز آموختند که فرزندان مخصوصاً دختران را ارج نهند و آنها را شکنجه و آزار نرساند و این محبت را در کلامشان نسبت به فرزندان خود آشکار می کردند چنان که در مورد فاطمه زهرا(س) فرمودند: فاطمه پاره تن من است هرکس او را بیازارد مرا آزرده و هر که مرا بیازارد خدا را آزرده است.
آری چنین است وضعیت فردی و خانوادگی الگوی انسانیت واقعی که هر امری را با چنان شایستگی انجام می دهد که دیگر جایی برای سخن باقی نمی گذراد بهتر است که برخورد آن حضرت در مورد قشرهای مختلف مردم نیز پرداخته شود تا تاییدی بر کاملیت این انسان والا مقام باشد.
نحوه برخورد ایشان با مردم بخصوص یاران و صحابه اینگونه بود که از احوال آنها جویا می شدند و آنها را به الفت و برادری دعوت کرده و بزرگان وکریمان را احترام می کرد و نیکی ها را تحسین می نمود و بدی را تقبیح می نمود و بزرگترین کس را آن می دانست که برادران دینی اش را یاری کند . آن حضرت دوست دار نیازمندان و مسکینان و طبیب توان گران و با انصاف و راهنمای امت بود و به شهادت قرآن ایشان خلق عظیم داشت وهمین اخلاق ایشان بود که عامل نفوذ و موفقیت در بین مردم آن دوران شد و به اسلام گرویدن عده زیادی از آنها به این دلیل بود.
آن حضرت علاوه بر اینکه به دیدار مومنان می رفتند به رعایت حقوق دیگران و دفاع از مظلومان و احترام گذاشتن به دارنده مکارم اخلاقی و مزاح و خوش طبعی و احترام و محبت به یتیم و اسیر و رفق و مدارا با همه و طلب رحمت برای همگان و دفاع از مظلوم و بی سرپرست می نمود و برای همه انسانها ارزش و احترام قائل بودند و به افکار آنان توجه می کردند با حضور در جلسات مردمی با آرا و عقاید و مشکلات و درخواست های آنان آشنا می شد ودرباره مسائل مطرح شده اقدام می کردند در بسیاری از موارد نسبت به انسانهای نادان که نسبت به حضرت بی احترام یا در حق ایشان مرتکب خطا می شدند اغماض وچشم پوشی می کردند و از خداوند نسبت به این مردم طلب هدایت و آمرزش می نمودند و همین وجود مقدس حضرت بود که مانع از رسیدن عذاب الهی می شد وگناهان امت آمرزیده می شد.
در مواجه با مشکلات نیز آن حضرت معتقد بود که خود و خانواده اش باید سپر بلا باشد و در صف اول از امور ومشکلات دین و مردم باشند و بر خلاف رهبران دیگر که در موقع سختی ها خود وخانواده اش را زودتر از همه از معرکه مشکلات نجات می دهند.
پیامبر(ص) خود را در غم و رنج مسلمانان شریک می ساخت تا بدین ترتیب بر رنج و غم خود غلبه کند . او با دیدن گزسنگی و محرومیت آنها گرسنگی و محرومیت خویش را فراموش می کرد و تنها وغمگین می نشست و به در گاه خدا تضرع می کرد و به او توسل می جست تا سختی و عسرت را از مردم دور کند.
آن حضرت با همه درد و رنجی که در دل داشت،درحضور جمع ، خندان حاضر می شد تا شاید اندکی ازآلام آنان را بکاهد و پیوسته به آنها دلداری می داد و به پایداری و استقامت تشویقشان می کرد آن حضرت توشه و غذایی معنوی مسلمانان در مبارزه با فقر و گرسنگی بود.
آن بزرگوار الگوی مردم داری و معاشرت با مردم بود و به گونه ای با مردم رفتار می کرد که حتی یک نفر از برخورد ایشان آزده نمی گشت پیوسته در فکر نیاز مندان و تمامی قشرهای جامعه بود و نسبت به حال هیچ گروه جامعه بی تفاوت نبود و چنان به همگی اسیر و فقیر و بی سرپرست و یتیم و خانواده شهید و ییمار و ناتوان و در مانده و جویای علم و عبادت و جوان و کودک و پیر رسیدگی می کرد که چنین رهبری امت از هیچ کس دیده نشده است.
ایشان با توجه به اینکه مردم آن دوران جاهل و نسبت به بسیاری از امور آگاهی نداشتند هرگز از غفلت و نا آگاهی آنان به نفع خویش بهره برداری نمی کرد و با نشان دادن حقیقت آنها را از گمراهی نجات می دادند . ایشان در مساله حکومت بر مردم نیز هرگز بین فقیر و غنی فرقی قائل نبودند و همه در نزد آن حضرت یکسان بودند وخود درد آشنا و همراه دردمندان بودند و خود را همانند آنان بشر می دانستند که برای خویش تفاوت در جاه ومقام قائل نبودند و بین مردم چنان به عدالت برخورد می کردند که حتی به معترضین در حق خویش نیز اجازه حرف زدن و دفاع از خود و سخنانشان را می دادند و نسبت آن دسته از اموری که مربوط به خود ایشان می شد از حق خویش می گذشتند وچشم پوشی داشتند ولی نسبت به زیر پا نهاده شدن حدود الهی بسیار دقیق وسخت گیر بودند اخلاق والای آن حضرت تنها شامل انسانها نمی شد بلکه حتی ایشان نسبت به حیوانات نیز محبت می کردند و از بی رحمی و اذیت رساندن به حیوان نیز خودداری می کردند واین مسائل را از یک مسلمان بعید می دانستند ومردم را نیز به رعایت این امور هدایت می کردند.
محقق: ژاله هوشیار، طلبه پایه چهارم، ارسال به جشنواره خوی و کسب رتبه
مهمترین علتهای اساسی دوری از قرآن تلاوت نکردن، گوش نسپردن، تدبر نکردن، حفظ نکردن و عدم اهتمام عمل است.
هدف این مقاله مهجوریت قرار دادن قرآن و بررسی علل آن می باشد.
پرسش اصلی این است که جرا جوانان از قرآن فاصله می گیرند و چه علل در آن تأثیر دارد.
در این مقاله به علتهای اساسی مهجوریت قرآن، نداشتن دید آگاهانه نسبت به آن و تلاشهای تبلیغی دشمن و … می باشد.
زودودن مهجوریت قرآن با تقویت اعتقاد و باور جامعه به الگو بودن قرآن در تمام ابعاد در زندگی توجه به معانی و مفاهیم، عمل کردن دست اندرکاران قرآن به دستورات قرآن، توجه خواص مباحث مراکز علمی فرهنگی به مباحث قرآن، نگاه ویژه آموزش و پرورش به درس قرآن، محور واقع دادن قرآن در سخن رانی ها قابل رفع و درمان می باشد.
کلید واژه ها : مهجوریت قرآن، دوری از قرآن، تبلیغات دشمن، تدبر نکردن، عمل نکردن
محمدرضا شاه در سالهای آخر با اعتراضات گسترده ای از سوی مردم مواجه بود. او برای فائق آمدن بر این مشکل، از افراد مختلف در پست نخست وزیری استفاده کرد که هیچکدام در آرام کردن مردم موفق نبودند. به همین جهت، در حالیکه بازگشت دوبارهی به ایران را در سر میپروراند، در 26 دیماه 1357 از کشور فرار کرد. (*)
ویژگیهای رفتاری شاه و دربار
الف: ویژگیهای رفتاری و روانی شاه:
1. روحیه ي دیکتاتوری:
محمدرضا در خانوادهاي پرورش یافته بود که روح دیکتاتوری بر آن حکمفرما بود. اين مسئله، تاثیر مهمي در چگونگی شكلگيري شخصيت وی داشت. جریان داشتن روح دیکتاتوری بدین معناست که یک نفر «مطلقالعنان» حکومت میکند و اختیار تام و مطلق دارد. هموست که معیار حق و باطل است. خواستها، تمایلات، افکار و عقاید جامعه باید در جهتی باشد که او میخواهد. (1) در چنین محیطی همواره ترس و وحشت بر افراد غلبه دارد و از محبت و احساس امنیت خبری نیست. (2) بزرگ شدن محمدرضا در چنين محيطي، با الگوي تربيتي رضاخان، باعث شد كه او نيز يك ديكتاتور شود؛ نسبت به زيردست، خشن و بيرحم باشد و نسبت به بالادست، كاملا تمكين نمايد.
2. عدم اعتماد به نفس:
یکی ديگر از ویژگیهای رفتاری محمدرضا شاه که نقش عمدهای در سقوط سلطنتش داشت، «نداشتن اعتماد به نفس» بود. پژوهشگرانی نظیر «ماروين زونيس» که به تحقیق در میان احوالات شخصی وی پرداخته اند، معتقدند که محمدرضا شاه به سبب اینکه دوران کودکی و نوجوانی خود را در محیطی زنانه سپری کرد و سپس از دوران جوانی به بعد در کنار پدری دیکتاتور و مستبد قرار گرفت، به لحظ شخصیتی، فردی کاملا مردد و فاقد اعتماد به نفس بار آمده بود. رفتار رضاخان با محمدرضا به گونه ای بود که مدام برای اشتباهاتش او را ملامت میکرده و با خشونت از تکرار اشتباه منعش میساخته است. چنین برخوردی در مقابل اشتباه های کودکانه ی محمدرضا او را دچار گیجی و بلاتکلیفی و عدم اعتماد به نفس میکرد، به گونه ای که نمیدانست چه کاری اشتباه و چه کاری درست است. (3) چنین ویژگی ای در محمدرضا شاه باعث شده بود او فردی فاقد اراده و قدرت لازم برای تصمیم گیری صحیح در مسائل مهم کشور باشد.
3. خودشیفتگی مزمن:
یکی از امراض روانی شاه خویشتن پرستی و عشق بیاندازه به شخص خود بود. در روانشناسی از این مرض با عنوان «نارسیزیسم» یاد میکنند. (4) شخصی که به این بیماری مبتلا است اگر از شدت بیماری مشرف به مرگ هم باشد، بهمحض اینکه به دروغ به او بگویند که مردم به او عشق میورزند و شیفته و فریفته او هستند، بهبود یافته و از بستر بر میخیزد. محمدرضا در سالهای آخر حکومتش تلاش زیادی کرد تا خود را فرمانروایی دانا و قدرتمند نشان دهد. برگزاری مراسمهای باشکوه متعدد، اظهارات اقتدارطلبانه و متعدد او در زمینه ي کلیه ي جنبه های زندگی ایرانیان، جملگی اجزایی از ارائه ي چنین تصویری بود که او از خود داشت.(5) این توهمات عظمت گرایانه از سوی محمدرضا باعث میشد که اطرافیان وی از ارائه ي گزارشهای واقعی مملکت برحذر باشند و با گزارشهای غیرواقعی از اوضاع مملکت، به تملق و چاپلوسی از شخص شاه بپردازند.
4. بی اعتقادی مذهبی:
محمدرضا، تحت تاثیر عواملی نظیر، تربيت خانوادگي و تحصيل در غرب به شدت فردی بی اعتقاد به مذهب شده بود. از اين رو، بدون ملاحظه به فرهنگ مذهبي جامعه ي ايران، بيمحابا مشروب ميخورد و با زنان بيشمار، ارتباط داشت و خانواده و اطرافيانش، غرق در فساد بودند. او تقويم اسلامي را به تاريخ شاهنشاهي تغيير داد و كارهاي ضدمذهبي ديگري انجام داد كه همه از روحيهي بياعتقادي و ضديت او با اسلام، حكايت دارد.
فرح پهلوي در مورد اعتقادات مذهبی محمدرضا شاه میگفت: “شاه، اعتقادات مذهبي نداشتند و به خصوص در اين سالهاي آخر حكومتشان، مرتبا مورد مدح و چاپلوسي قرار ميگرفتند و بهشدت، بيدين شده بودند و حتي بدشان نميآمد كه توصيهي اميرعباس هويدا را به كار ببندند [هويدا از شاه خواسته بود تا رسميت دين اسلام را لغو و به بهاييان اجازه ي فعاليت گسترده بدهد؛ اما از مردم، به شدت ميترسيدند و وحشت داشتند كه مردم عليه ايشان دست به شورش بزنند. به همين خاطر، از هويدا خواستند تا دولت در خفا، وسيله ي رشد بهاييان را فراهم كند.” (6) مشاهده ی چنین روحیهای از شاه، نقش به سزایی در گسست و جدایی جامعه از سیستم سیاسی داشت.
5. فساد اخلاقی:
یکی از شاخصه های عمدهي رفتاری محمدرضا شاه را باید فساد اخلاقی و هوسرانی او دانست. محمدرضا شاه در فساد اخلاقي، حد و مرزي نميشناخت و اصول اخلاقي را رعايت نميكرد. دربار او دائم محل رفت و آمد فواحش خارجی و معشوقه های داخلی بود. گرچه شخصیتهای پیرامونی محمدرضا شاه (مادر، (7) خواهران، (8) وزیر دربار و دوستان او) نقش به سزایی در زمینهسازی فساد جنسی شاه داشتند؛ اما عامل اصلی شخصیت خود شاه بود. در اثر این فساد اخلاقی هزینه های گزافی را نیز از بیت المال هزینه میکرد. (9)
ادامه دارد ……
با سلام و احترام، و تبریک حلول ماه مبارک ربیع الاول
از تمام عزیزانی که از این مسابقه فقط بازدید نمودند و از کسانی که پاسخ دادند، نهایت تشکر و سپاس را داریم.
بدین وسیله خانم فاطمه فیض آبادی و آقای محمد به عنوان برندگان این مسابقه هستند و انشاءالله با خود آنها از طریق ایمیل جهت دریافت جوایز هماهنگی لازم صورت خواهد گرفت.
از خداوند متعال برای همه ی بزرگواران آرزوی سعادت دنیوی و اخروی و همچنین مشمول عنایات ویژه ی الهی شدن را خواهانیم.
امیدوارم که با نظرات زیبا و سازنده ی خود ما را در هر چه بهتر شدن این وبلاگ راهنمایی و یاری نمایید.
یا علی
مدیر وبلاگ
محقق: بتول قلندری، استاد راهنما: سهیلا کوهی؛ استاد داور: آقای غلامرضا اسم حسینی؛ تاریخ دفاع: 4/2/85
اين پايان نامه در سه فصل رده بندي شده است كه مسائل حجاب را بطور كلي مورد بررسي قرار داده و با تشريح كامل جزئيات اين پروژه را به پايان رسانده ام.
در فصل اول پايان نامه مسائلي از قبيل تاريخچة حجاب و تاريخ پيدايش حجاب و ريشه هاي كلمة حجاب و معاني مختلف آن از ديدگاههاي متناوب بررسي شده است. اشاره اي شده است به پيامدهاي بي حجابي و بد حجابي در ايران و جهان كه در اين گذر حجاب در تاريخ ايران نيز مورد بررسي قرار گرفته است، اشاره به رابطة حجاب با فرهنگ اسلامي ، رابطة لباس با فرهنگ غربي و در آخر مطالب فصل اول پاي صحبت والدين نشسته ايم و مطالبي در مورد حجاب و دختران را مورد بررسي قرار داده ايم.
در فصل دوم مطالبي از قبيل علل و عوامل پيدايش حجاب كه شامل چند عامل مي باشد مورد كنكاش پيدايش حجاب در ايران ، علت حجاب در كلام امام رضا و ارزش زن بي حجاب و… و نيز سخني در مورد اينكه بد حجابي چگونه به ايران آمد ، بحث اصلي اين فصل به شمار مي آيد. گسترة اين فصل بيشتر در مورد حجاب زنان ايراني و نيز نتايج حجاب و بد حجابي است كه امروز مسأله اول جهان اسلام به شمار مي رود.
محقق: افسانه صمدی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 22/10/86
موضوع تحقیق نماز از دیدگاه قرآن و سنت می باشد هدف از انتخاب این موضوع آگاهی یافتن هر چه بیشتر بر حقایق نماز است و اینکه چگونه می توان این فریضه الهی را هر چه بیشتر گسترش داد ضرورتی که پیش تر باعث شده این تحقیق با این عنوان صورت گیرد سستی و کم توجهی جوانان نسبت به نماز اول وقت و ادای این فریضه واجب می باشد. اما محدودة تحقیق این است که موضوع نماز از دیدگاه قرآن و سنت بررسی شود . که به سؤالهای همچون نماز از دیدگاه سنت چگونه می باشد و یا اینکه نماز چیست ؟ پاسخ داده شده و فرضیه ای چون تنها شرط عبادت در اسلام این است که آنچه بندگان خدا به عنوان عبادت به جا می آورند به اوهام و خرافات و خود نمایی آلوده نباشد . در کل روش بنده در گردآوری این تحقیق به صورت کتابخانه ای است که در یک مقدمه و سه فصل تدوین و گردآوری شده است . که فصل اول آن ، مقدمات نماز ، ارکان نماز و انواع نماز است که مورد بررسی قرار گرفته و روایات و آیاتی هم در مورد آنها عنوان شده اینکه هر کدام از این موارد چه تأثیری در نماز واقعی و تأثیر عمیق آن در انسان دارد . فصل دوم شامل نماز از دیدگاه سنت که دیدگاه معصومان (ع) در مورد نماز است و اینکه چه جایگاهی برای نماز قائل هستند و فصل سوم هم در مورد نماز از دیدگاه قرآن است ، اینکه قرآن نماز را کلید هرکاری و هر عملی می داند و برای آن ارزش و مقامی قائل است که هیچ چیز قابل مقایسه با آن نیست . امید که این تحقیق راه هدایتی باشد برای نفس خود ، و چراغ روشن برای کسانی که آن را مطالعه می کنند .
«الحمدلله رب العالمين والصلوة والسلام علي محمد وآله الطّيبين الطّاهرين ولعنهُ اللهِ علي اَعدائِهِم اَجمَعينَ إلي يومِ الدّين».
سخن از حساسترين اصول اعتقادي و اجتماعي وسياسي است ، حياتي ترين اصولي كه زندگي وحركت و رشد انسان واسلام در رابطه با آنست.
سخن از زنده ترين اصلي است كه شيعه در طول تاريخ خون وشهادت خود براي پياده كردن آن حماسه ها آفريد،و شكنجه هايي توانفرسا كشيد،سخن از ولايت فقيه است ، كه شالوده ي اصلي نظام سياسي اسلام ومركز ثقل حكومت ديني است.
مذاهب الهي مجموعه هايي هستند كه به همه ي نيازهاي انسان توجه كرده و براي يكايك آنها دستور وبرنامه دارند. دين اسلام محدودبه يك سري دستورات عبادي (به معني مشهور ومصطلح)وفردي نمي شود، بلكه قرآن و روايات در بردارنده ي تمام موضوعات از جمله حكومت ، اقتصاد حقوق انسانها و… مي باشد.
دشمنان اسلام آگاهانه با تبليغات مسموم خود ، ما را ازحقيقت اسلام دور كرده اند.مثلاً تبليغ كردند كه اسلام دين جامعي نيست، دين زندگي نيست ، براي جامعه نظامات وقوانين حكومتي نياورده است.در صورتي كه اسلام ، براي انسان پيش از آنكه نطفه اش منعقد شود تا پس از آنكه به گور مي رود قانون وضع كرده است .همان طور كه براي وظائف عبادي قانون دارد براي امور اجتماعي وحكومتي ، قانون و راه و رسم دارد.
قرآن بيان كننده ي همه ي نيازهاي انسان است . قرآن به همه ي مسائل پرداخته است.نمي شود كتابي كه خود را بيان كننده ي همه چيز مي داند پيامبري كه خود را خاتم مي شناسد، قوانين ودستوراتي براي اداره ي جامعه وحكومت نداشته باشد.وبراي اداره ي جامعه قانون وسيستم حكومت و مجري قانون معين نكند.
اگر چنين باشد اسلام ناقص است وديگر نمي تواند خاتم اديان باشد وهدايت به آن پايان يافته باشد و قوانين ودستوراتش براي همه ي زمانها ومكانها باشد. پس مسلماً اسلام براي حكومت ، طرح و قانون دارد. تعيين خليفه (حاكم،رهبر)در اسلام براي تشكيل حكومت است. همه ي مسلمانان ومتفكرين اسلامي در اينكه حكومت براي اداره ي جامعه لازم است ومردم به رهبر نياز دارند با هم اختلاف نداشته وندارند.
اختلاف در اين بود كه رهبر (خليفه) چه كسي بايد تعيين شود و اين خود دليل اعتقاد به لزوم حكومت وتشكيل حكومت اسلامي است و شيعه هم كه معتقد است ، پيغمبر اكرم بايد خليفه تعيين كند و تعيين هم كرده است .خود اين ، اعتقاد به لزوم حكومت و تشكيل آن است . چون رسول اكرم كه خليفه تعيين كرد وفقط براي عقايد واحكام نبود بلكه همچنين براي اجراي احكام وتنفيذ قوانين بود.پس تعيين خليفه در اسلام ،به عنوان تعيين حاكم براي اداره ي جامعه ولزوم تشكيل حكومت اسلامي است.
رهبري حكومت اسلامي درزمان پيامبر(ص) وامام معصوم(عليهم السلام) بر عهده ي خود پيامبر وامام معصوم است و در آن هيچ گونه ترديدي نيست .سؤال اين است كه در دوران غيبت كه نه پيامبر (ص) حضور دارد ونه امام معصوم چه كسي شايسته ي رهبري در حكومت ديني است؟
در پاسخ بايد گفت : از آنجا كه درزمان غيبت ، دسترسي به امام معصوم عليه السلام امكان پذير نيست واز طرفي ، تشكيل حكومت ديني هم ضروري است ، بنابراين بايد فردي لايقِ ولايت وحكومت ، متصدي امر حكومت ديني شود. اما اين كه چه كسي اين شايستگي را دارد ، چهار گزينه پيش روي ما قرار مي گيرد:
1ـ ولايت غير فقيه غير عادل
2ـ ولايتِ فقيه غير عادل
3ـ ولايت غير فقيه عادل
4ـ ولايت فقيه عادل.
گزينه ي اول و دوم به حكم عقل مردود وقابل گزينش نيست وترديدي هم در آن راه ندارد .درباره ي گزينه ي سوم وچهارم ،بايد گفت چون سخن در تشكيل حكومت ديني جهت « پياده كردن احكام دين » است ، روشن است كسي كه زمام امورسياسي و رهبري حكومت ديني را برعهده مي گيردبايد با احكام اسلامي به طور كامل آشنا باشد وشيوه ي اداره ي حكومت ديني را هم بداند ودر عين حال از عدالت وتقواي لازم نيز برخوردار باشد. بنابراين ، فقيهي كه به احكام اسلامي واوضاع سياسي ـ اجتماعي زمان خود آگاه بوده واز تقوا ، عدالت ، تدبير ، مديريت وكمالات لازم ديگر برخوردار باشد ، براي رهبري حكومت ديني شايسته تر از هركس ديگري است.
حقيقت ولايت فقيه تداوم رهبري معصومين«عليهم السلام» در مقياس پايين تر آن است ، از اين رو ادله ي اثبات ولايت معصومين عليهم السلام به طور غيرمستقيم اثبات كننده ي ولايت فقيه نيز مي باشد ، ولي به دليل اهميت مسأله به تبيين دودليل ـ عقلي ونقلي مي پردازيم.
1ـ دليل عقلي
با توجه به يك اصل عقلائي ، ولايت فقيه را مي توان تبيين كرد وآن اين است كه اگر امري براي عقلاً مطلوب بود ، ولي به دلايلي تحقيق آن مشكل يا نا ممكن گشت ، به طور كلي دست از آن برنمي دارند، بلكه مرتبه نازلتر آن را انجام مي دهند و به تعبير ديگر از اهم دست مي كشند وبه مهم مي پردازند، آنها در امور مهم نيز اين درجه بندي را رعايت مي كنند ، اساساً درجه بندي اهميت امور به همين منظور است كه اگر به دليل شرايطي امر درجه اول نا ممكن يا مشكل شد ، امر درجه دوم را جايگزين وبدل آن قرار دهند.اين اصل عقلايي را تنزل تدريجي مي ناميم كه آن را اسلام نيز پذيرفته است ،در فقه موارد فراواني داريم كه در آنها اين اصل اجرا شده است.
براساس نظام عقيدتي اسلام ، حاكميت از آن خداست . از طرفي خداي متعال در اداره ي امور اجتماعي انسانها دخالت مستقيم نمي كند وحاكميت را به انبياء وامامان معصوم واگذار كرده است ودر موقعيتي كه معصومِ منصوب از سوي خدا به كارهاي اجتماع حاكميت ندارد ، چه بايد كرد؟آيا مي توان گفت در چنين موقعيتي حكومت را رها كنيم ؟! چنين سخني مقبول نيست ، زيرا در جاي خودش ثابت شده است كه اصل حكومت در هر جامعه اي ضرورت دارد .در اينجاست كه ولايت فقيه را به استناد ، اصل « تنزل تدريجي» ضروري مي دانيم ، فقيه جامع الشرايط بديل امام معصوم(ع) است .ودر رتبه بعد از او قرار دارد .البته فاصله ميان معصوم وفقيه عادل بسيار است ولي نزديكترين وشبيه ترين افراد به اوست در امر حكومت ظاهري بر مردم.
2ـ دليل نقلي
علاوه بر آياتي كه براي اثبات امامت طرح مي شود شامل امامت و رهبري ديني در دوران غيبت هم مي شود ، در كتب فقهي و روايي براي اثبات ولايت فقيه روايات زيادي نقل شده است .از جمله رواياتي كه وظيفه ي شيعه را درزمان غيبت روشن ساخته است ، روايت منقول از حضرت ولي عصر(عج) مشهور به « توقيع» است كه آن حضرت در پاسخ اسحاق بن يعقوب ، فرمود:
« وَامّا الحَوادثُ الواقِعهُ فاَرجعوُا فيها اِلي رُواةِ حديثنا فَاِنَّهُم حُجُّتي عليكُم واَنا حُجَّهُ اللهِ عليهِمْ»
واما در رويدادهاي پديد آمده ، بايد به راويان حديث ما رجوع كنيد ، آنان حجت من بر شمايند ومن حجت خدا بر آنها هستم.منظور از« حوادث واقعه» مطلق پيشامدهاي سياسي، اجتماعي وحكومتي براي مسلمانان در عصر غيبت است نه خصوص مسائل شرعي وحلال وحرام ؛ به چند دليل :
الف) امام (ع) مردم را در اصل حوادث به فقها ارجاع داده ، نه در حكم حوادث ؛ يعني امام نفرموده مردم درباره ي احكام مربوط به حوادث به فقها مراجعه كنند تا بگويند فقها در صدف بيان حلال وحرام خدا وصدور فتوا حجت ونماينده ي امام زمانند، نه در امور سياسي واجتماعي ، بلكه فرموده در نفس حوادث و رويدادها به فقها، مراجعه كنند.
ب) از جمله «فَإِنَّهُم حُجَّتي عليكُم» استفاده مي شود كه فقها در مورد كارهايي كه از شؤون امامت ورهبري جامعه مي باشد ازطرف امام زمان (عج) منصوبند و اگر فقها را تنها براي بيان احكام الهي تعيين ونصب مي كرد ، مناسب بود كه بگويد:
« فَإِنَّهُم حُجَجُ اللهِ» ؛ زيرا همان گونه كه امام زمان(عج) بيانگر احكام الهي است ، حجه الله نيز هست ، فقها نيز از اين نظر حجج الله هستند نه حجت امام زمان(عج) . پس فقها زماني حجت امام زمان(عج) محسوب مي شوند كه امور مربوط به رهبري سياسي آن حضرت را نيز انجام دهند.
ج) مراجعه به فقها در مسائل حلال وحرام وتبيين احكام، يكي از مسائل ضروري مسلمانان وبديهيات اسلام بوده وچنين مسأله ي روشني نبايد به زودي مانند اسحاق بن يعقوب باآن مقام علمي و فقهي، ناشناخته مانده باشد تا به عنوان يك مسأله ي مبهم از امام عليه السلام بپرسد.پس روشن است كه مورد سؤال مسائل سياسي ـ اجتماعي مربوط به مصالح عمومي و سرنوشت ساز مسلمانان است و امام عليه السلام هم در پاسخ ، ضمن مكلف ساختن فقها به مداخله در مسائل سياسي ـ اجتماعي اسلام ، مسلمانان را به مراجعه به آنان موظف كرده است.
انتصاب يا انتخاب فقيه؟
آيا راه گزينش ولي فقيه مانند گزينش معصومين عليهم السلام نصب مطلق از سوي خدا است يا به عكس ، به انتخاب مردم واگذار شده ات ويا چيزي غير ازاين دوطريق است؟
مفاد ادله ي ولايت فقيه ، نه انتصاب مطلق است كه مانند معصومين عليهم السلام ـ و يا نواب خالص آنان ـ بانص خاص تعيين ومعرفي شوند ونه انتخاب مطلق ،به طوري كه مردم آزادي واختيار تام داشته باشند تا هركسي را كه خواستند بدون هيچ ملاك ومعيار ديني برگزينند؛ بلكه هم انتصاب است وهم انتخاب؛به اين معنا كه مردمبايد در چهارچوب معين شده در شرع ، رهبر شايسته را توسط خبرگان شناسايي كرده وبرگزينند.انتخاب در اينجا به معناي يافتن وسپس پذيرفتن است، كه مرز ميان انتصاب وانتخاب ، بلكه جامع ميان هر دواست.
توضيح آنكه انتخاب زمامدار در بينش اسلامي به معناي اعطاي ولايت به خود منتخب از سوي مردم نيست ، كه نتيجه ي آن وكالت وي از سوي مردم باشد وآنان هرگاه بخواهند بتوانند حتي بدون دليل معقول ومقبول شرع ، آن چه را داده اند پس بگيرند،چه اين كه وكالت در شرع از عقود جايز است وموكل مي تواند هرزمان كه خواست خودرا عزل كند .در حالي كه ولي مر مسلمين ، چنين نيست ؛ زيرا به محض اينكه يكي ز صفات وويژگي هاي لازم را ازدست دهد خود به خود شايستگي منصب ولايت را از دست داده ، با تشخيص وتأييد اين امر توسط مجلس خبرگان ، از مقام ولايت بركنارمي گردد. چنان كه در اصل يكصد و يازده قانون اساسي بر اين مطلب تصريح شده است.
نتيجه آنكه حاكم اسلامي بايد داراي اين دوويژگي بارز باشد:مشروعيت ومقبوليت. مشروعيت به حاكم ، حق حاكميت مي بخشد؛ زيرا كسي كه حكومتش مشروع نيست حق ندارد بر مردم فرمان براند.اما مقبوليت به حاكم قدرت اجرايي مي بخشدوحاكميتش را كارآمد مي كند.كسي كه به اين مقام مي رسد داراي اختياراتي مي باشد.
اختيارات ولي فقيه به دليل مسئوليت ها ووظايف گسترده اش درمنصب رهبرگسترده است ، زيرا اگرچنين نباشد موجب برزمين ماندن بسياري ازامورجاري مردم ونيزموجب تعطيل شدن بسياري ازاحكام اسلامي ، به ويژه احكام حكومتي آن مي شود.
گستره ي اختيارات ولي فقيه همان گستره ي اختيارات پيلامبر اسلام(ص) وامام معصوم است ، چنان كه امام خميني (ره) مي فرمايد:«اين توهم كه اختيارات حكومتي رسول اكرم (ص) بيش از حضرت امير(ع) بود يا اختيارات حكومتي امير عليه السلام بيش از فقيه است ، باطل وغلط است…ولايتي كه براي پيغمبر اكرم(ص) وائمه عليهم السلام مي باشد ، براي فقيه هم ثابت است .در اين مطلب هيچ شكي نيست .توضيح آنكه هر چند اختيارات ولي فقيه مربوط به حكومت وشخصيت حقوقي اوست نه شخصيت حقيقي وي ولي از آن جهت كه در نهايت ان شخصيت حقيقي ولي فقيه است كه دارد اعمال ولايت مي كندو احكام حكومتي ، يا نظريات فقهي مستقيم اوست و يا با تنفيذ وتأييد او بايد به اجراءدرآيد ، واز آن سوي ،به دليل آميخته بودن شخصيت حقوقي وشخصيت حقيقي او ، ونيز منتفي بودن امكان سوء استفاده از قدرت وولايت توسط فقيه واجد شرايط ، در نتيجه ،ولايت مطلقه در واقع براي شخص فقيه هم ثابت است.
اما يك اختلاف اصلي و اساسي كه ما شيعه ي اماميه با اهل تسنن داريم در همين مورد است . آنها مي گويند:پيامبررسالت وشريعت را از خدا گرفته وآورده وواگذار به مردم كرده و رفته است .حال ، اين خود مردم اند كه بايد خليفه و جانشين رسول را انتخاب كنند تا اورسالت را تداوم بخشد وشريعت رابراي مردم بيان و اجرا كند . آيا اين حرف عقلاً قابل قبول است ؟!شما كه مي خواهيد سفري برويد وگوهر گرانبهايي داريد كه بايد درغياب شما محفوظ بماند ، آيا هيچ ممكن است كه آن را در گذرگاه مردم بيفكنيد تا هررهگذري خواست آن را بردارد؟!دين و شريعت كه ناموس خدا ومايه ي حيات جاوداني بندگان خداست و به عنوان امانت به دست پيامبرسپرده شده و بايد تا آخرين روز عمر بشر زمينه ي بقاء ودوام آن را فراهم سازد ، حال آيا اين خيانت به امانت خدا نيست كه پيامبر، آن را ميان مردم بيندازد وبرود؟!
همان طور كه شما به ناموس خود غيرت مي ورزيد و آن را به دست هركسي نمي سپاريد،خدا هم به ناموس خود كه دين است غيرت مي ورزد وآن را به دست هركسي نمي سپارد،» امناءِ وحي» دارد. انبياء عليهم السلام امناي وحي اند. رسول الله (ص) امين وحي خدا ونگهبان ناموس خدا به پيامبر سپرده است.آن وقت بشر در گرو نگهباني از آن است. آري ؛ يك چنين ناموسي را خدا به پيامبر سپرده است .آن وقت پيغمبر بيايد آن را چنان كه اهل تسنن مي گويند، در ميان رهگذران بيندازد و برود تا ابوبكر بيايد آن را بردارد وخليفه بشود ، دنبالش عمر بيايد ودنبالش معاويه ويزيد و…؟! اينها آمدند دين خدا را ملعبه ي دست خود قرار دادند! تا آنجا كه يزد كه به قول خود خيليفه الرسول وولي امر مسلمين بود درحال مستي در جمع عمومي گفت :«سلطنتي بود دست بني هاشم و امروز ازآن ماست، نه ملكي از آسمان آمده بود ونه وحي نازل شده بود.»اصلاً منكروحي ونبوّت شد!
واين نتيجه ي گفتار اهل تسنن است كه : پيامبر آمد دين وناموس خدا را به دست اين ناكسان سپرد و رفت .آيا مي شود اين سفاهت ويا خيانت به اين بزرگي را ( العياذ بالله)به رسول خدا نسبت داد؟!ولي ما شيعه ي اماميّه مي گوييم:امين وحي خدا كه حضرت رسول الله اعظم (ص) است ، همان روز اولي كه رسالت خودش را ابلاغ كرده ، وصات وخلافت بعد از خودش را نيز اعلام كرده است . همان روزي كه به اطاعت از فرمان خدا:«وأنذر عَشرَتَكَ الأقربينَ»
جمعي از خويشان نزديك خود از بني هاشم را دعوت كرد ورسالت خود را به آنها ابلاغ نمود،فرمود:اول كسي كه به من ايمان بياورد ، وصي وخليفه ي من خواهد بود وتنها كسي كه برخاست واظهار اسلام وايمان كرد ووعده ي نصرت داد،همان نوجوان ده ساله ، علي امير مؤمنان عليه السلام بود. رسول خدا(ص) فرمود: بنشين ! اين جريان سه بار تكرار شد . بار سوم ، رسول خدا(ص) دست روي شانه ي علي گذاشت وفرمود: اين برادر و وصي وجانشين من بعد از من است ، گوش به حرفش بدهيد واطاعتش كند.»
اين روز اول بود كه بذر وصايت وخلافت در كنار بذر رسالت افشانده شد وفرد معصومي براي تداوم بخشي به رسالت معين گرديد.بعد هم در طول اين مدت بيست و سه سال كه دوران بعثت بود ، در شرايط مختلف مكرراً تذكر مي داد تا مسأله ي خلاف حقّه ي امير المؤمنين علي(ع) در افكار عموم مسلمانان جا بيفتد ودر دلها داغ گردد. وهم چنين جريان غدير خم را به وجود آورد و در آن مجمع عمومي مسلمين ، دست علي را گرفت ونشان مردم دادوفرمود:
« من كُنتُ مَولاهُ فهذا عليٌ مَولاهُ».
آري منطق شيعه اين است كه رسول خدا(ص) كه امين وحي خدا بوده است ، تاخودش زنده بود از امانت رسالت ووحي ودين خدا پاسداري كرد وبه هنگام رفتن از دنيا به امر خدا اين امانت را به امام معصوم بعد از خودش امير المؤمنين علي بن ابي طالب (ع) سپرد وامامان بعد از علي (عليهم السلام) را نيز يكي بعد از ديگري مشخص كرد تا آخرينشان حضرت مهدي (عج) كه هر يك درزمان خودشان نگهبان دين و پاسدار رسالت باشند.
به قلم: خانم صغری عزتی، فارغ التحصیل و مبلغ فعال
محقق: صغری عزتی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 22/1086
اين تحقيق شامل يك مقدمه و سه فصل مي باشد:
فصل اول تبيين جايگاه ولايت فقيه مي باشد. دراين فصل به تعريف واژه ي ولايت و فقيه پرداخته شده ،مقصود از حكومت ديني و ولايي پيشينه ي تاريخي نظري و عملي ولايت فقيه. اطلاق ولايت از زاويه هاي مختلف مورد بررسي واقع شده ،نظرمخالفين مطرح شده و به اشكالات آن جواب داده شده است.
فصل دوم ولايت از ديدگاه شيعه مي باشد. كه دراين فصل آيات و رواياتي كه در ارتباط با ولايت فقيه مي باشد جمع آوري شده و مطرح گرديده است .هم چنين نظرده نفر از علماي شيعه آورده شده است.
فصل سوم ولايت فقيه از ديدگاه اهل سنت مي باشد. كه دراين فصل نظر اهل سنت در مورد ولايت فقيه مطرح شده و سؤالاتي از اهل سنت پرسيده شده و به آنها جواب داده شده است.
محقق: سعیده طلوعی؛ ارسال به فراخوان کشوری جشنواره حجاب زینت آفرینش استان مازندران؛ فروردین 1391
چکیده: در این تحقیق به تعریف خود کلمه حجاب پرداخته شده و بعد از آن دیدگاه قرآن و روایات در مورد حجاب مورد بررسی قرار گرفته شده که حجاب در لغت نامه دهخدا پوشیدن تمام بدن را جز صورت و دست ها را تا مچ ، از خودنمایی و هر رفتار ی که باعث جلب توجه نا محرم به او شود پرهیز شود . اهمیت پوشش و حجاب یکی از مهمترین سنگرهایی است که مسلمانان بویژه جوانان را از فساد و فحشا حفظ می کند و سر آهنین در برابر نفوذ و تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام و در قرآن هم در آیات 59 سوره احزاب و 60 و 30 و 31 سوره نور به حجاب پرداخته چنانکه در آیا 31 سوره نور می فرماید ای رسول ما به زنان بگو پاهایشان را زمین مکوبند تا زینت پنهانشان دانسته شود و صدای خلفای را به دارند به گوش برسد. و حتی حجاب از نظر پیامبر ( ص ) پند مورد تأکید قرار داد. به گونه ای شخصی آمد و گفت آشکار کردن موهایش نزد من جایز است به حضرت فرمود این کار را نجام ندهد چون می ترسم زمینه ی گناه فراهم شود و ائمه ( ع) نیز بر حجاب تأکید کرده اند که حضرت علی (ع) زنان را از اینکه موهایشان به شکل برجسته بر پشت جمع کند نمی کرد . پس اسلام حقوقی برای زن شمرده و او را ظریف و حساس و با عاطفه می داند و به او توجه کرده و او را ستوده است ، فلسفه پوشش به دو نوع فردی و اجتماعی تقسیم می شود در حالی عده ای معتقدند که رهبانیت و رضایت و عادت ماهانه و عدم امنیت باعث ایجاد پوشش و حجاب شده که اسلام آن را رد می کند و به زن ارزش می دهد و او را مثل گل ریحان می داند و حجاب او باعث استحکام خانواده و جامعه می شود و حجاب از نظر روانی و معنوی باعث پیشرفت خانوده و جامعه می شود و اهم چنین مانع فرزندان نا مشروع می شود و سلامت اقتصادی را در پی دارد و دولت را در پیشرفت هدف یاری می کند .
کلید واژه : حجاب ، جامعه ، خانواده ، زن ، ارزش
محقق: سکینه حنیفی، ارسال به فراخوان کشوری جشنواره حجاب زینت آفرینش استان مازندران، فروردین 1391
همان طور که می دانیم حجاب به معنای پوشیدن تمام بدن و زیبایی های ظاهری زت در برابر بیگانه است ، و بدحجابی یعنی استفاده از لباس و تن پوش های تنگ و کوتاه با رنگ ها ، نوشته ها و نقش های محرک و آرایش های غلیظ و افراطی است که موجب تحریک مردان هوسران می شوند ، قرآن کریم نیز به حجاب برتر اشاره کرده است ، ریشه ای بی حجابی را از قبیل می توان : دگرگونی های فرهنگی ، اثرپذیری از شبکه های ارتباطی ، صید دلهای مردان و زیبایی طلبی و … دانست که این ریشه ها از علت هایی سرچشمه می گیرند و از جمله مهمترین علل بی حجابی ( ضعف ایمان ، زیبایی طلبی ، خانواده نا سالم ، غربزدگی ، مدگرایی و … دانست . همچنین عمده ترین آثار بی حجابی را می توان : عقده ای کردن مردان و بروز جنایت ، تکذیب آیات الهی و احساس پوچی ، از بین رفتن کانون خانواده که می توان خانواده را مهمترین عامل دانست چرا که خانواده سالم باشد فرزندان نیز سالم و اگر نا سالم باشد فرزندانی فاسد و بی بند و بار تحویل جامعه می دهند و جامعه را به نابودی می کشانند . پس باید همه سازمان ها مخصوصاً خانواده ها از پیشرفت بی حجابی و فحشا را مانع شوند در این زمینه به چند راهکار اشاره شده است که ذیلاً عنوان می کنیم :
1 - تقویت ایمان و اعتقاد از سوی افراد
2 - شناساندن الگوهای والا
3 - برخورد قاطع با متخلّفان و مهره های اصلی فساد ،
4 - توقیت بخشی نظارتی دستگاه حاکم بر رسانه های جمعی و …
که امیدواریم در جامعه اسلامی ریشه ها ، عوامل و سازمان هایی که بی حجابی را ترویج می دهند ریشه کن کنیم .
کلید واژه : حجاب ، بی حجابی ، غرب ، تحریک آمیز ، آثار ، عوامل ، انحراف ، جامعه .
محقق: مستوره خدایی؛ استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده؛ استاد داور: آقای علی محمدی، تاریخ دفاعیه: 24/12/85
اين پايان نامه در مورد فاطمه ي زهرا ( عليها السلام ) مادر نمونه است. شامل يك مقدمه و سه فصل مي باشد . عنوان مقدّمه پژوهش « فاطمه ي زهرا ( عليها السلام ) كيست؟» مي باشد، و در ادامه به پيشينه ي تحقيق، بيا ن مسئله، ضرورت و ويژگي هاي تحقيق، اهداف پژوهش، روش تحقيق و عناوين پرداخته ام.
در فصل اوّل اين پژوهش به نوع تربيت شخصيت فاطمه ي زهرا ( عليها السلام ) اشاره شده است . كه در اين فصل به تربيت و پرورش خود شخص فاطمه ي زهرا ( عليها السلام ) پرداخته ام و همچنين در اين فصل به عناوين ذيل اشاره ي اجمالي و مفيد داشته ام.
( عناوين مربوط عبارتند از: فاطمه ( عليها السلام ) دخت گرامي پيامبر (ص) - نطفه ي فاطمه( عليها السلام ) - غذاي بهشتي - فاطمه ( عليها السلام ) در رحم مادر - نام ها و كنيه هاي فاطمه( عليها السلام )- فاطمه ( عليها السلام ) ام ابيها - فاطمه( عليها السلام ) در انتخاب همسر و… ).
و در فصل دوّم به تربيت فاطمه در مورد فرزندان پرداخته ام. كه در اين فصل به نوع تربيت فاطمه در مورد فرزندانش اشاره شده است و همچنين در اين فصل به عناوين ذيل اشاره ي كافي داشته ام.
عناوين عبارتند از : (نقش مادر در تربيت فرزند - اهمّيت و شرافت مادري - تربيت فرزند شايسته از اهداف ازدواج - رسالت هاي مادري و تربيت فرزند - ايثار فاطمه ( عليها السلام ) - خانه داري فاطمه ( عليها السلام ) مادري بي نظير و … ).
در فصل سوم نتايج و آثار تربيتي فاطمه ( عليها السلام ) باذكر نمونه ها را مورد بحث قرار داده ام . كه در اين فصل به عناوين ذيل اشاره داشته ام:
( عناوين مربوطه عبارتنداز : فاطمه ( عليها السلام ) مادري نمونه - مقام والاي مادر در قرآن - وظايف پرورشي زن - اهميّت نقش مادران در تربيت صحيح فرزندان - تأثير تربيتي مادر بر فرزند - پرورش فرزندان - فاطمه ( عليها السلام ) و تربيت فرزندان شايسته و … ).
و در نهايت بعد از تجزيه وتحليل يافته هاي تحقيقي قسمتي رابه عنوان نتيجه گيري ارائه نموده ام.
محقق: سولماز عزیزی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 6/11/87
عنوان پایان نامه تاریخ زندگا نی پیامبر (ص) پس از هجرت می باشد ، که بعد از نوشتن مقدمه ای کوتاه براین تحقیق درتعریف و تبیین موضوع به تعریف لغوی و اصطلاحی عنوان تحقیق پرداخته ام .
تاریخ زندگی پیامبر (ص ) پس از هجرت تاریخ حیات اعتقادی و سیاسی و فکری و حتی عبادی و دینی ماست ؛ پس شناخت آن ضرورت دارد و یکی از اهدافم در این تحقیق شناخت مراحل مختلف حرکت پیامبر (ص) برای به اجرا در آوردن آیین اسلام و برقراری حکومت اسلامی است .
در پیشینه تحقیق بیان شده است که کتابها و نوشته های زیادی درباره زندگانی پیامبر (ص ) دیده می شود اما تنها به صورت تاریخ نقلی عنوان شده است و بهتر بود که در کنار نقل ، تحلیل هم صورت می گرفت ، کتابها یی که آیت الله جعفر سبحانی در این زمینه گرد آوری نموده اند بهترین منبع می باشند یعنی هم نقل تاریخ بدون کم و کاست آورده شده و هم حوادث مهم تر مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است .
فرضیه من در این تحقیق اثبات این مطلب است که هجرت پیامبر (ص) به مدینه زمینه گسترش هرچه بیشتر دعوت اسلامی و پی ریزی حکومت اسلامی را به وجود آورد .
وبا این سؤال اصلی پیش رفتم که ضرورت هجرت پیامبر چه بود ؟ روش تحقیق من در این پایان نامه موردی و کتابخانه ای است و محدوده و ساختار تحقیق پایانی در دو بخش تنظیم شده است . که بخش اول به بررسی حوادث سال اول تا پنجم هجرت می پردازد که مشتمل بر 5 فصل است . فصل اول که حوادث سال اول هجرت را مورد بررسی قرار می دهد شامل آغاز هجرت و تأسیس حکومت اسلامی در مدینه است و در فصل دوم وقوع جنگ بدر و عوامل پیروزی این جنگ آورده شده است .
در فصل سوم جنگ احد مورد بررسی قرار گرفت و عوامل شکست از زبان وحی آورده شده است .
در فصل چهارم مطالبی مربوط به حادثه رجیع نوشته شده و به غزوه هایی که در آن سال رخ داده است اشاره شده ، در فصل پنجم غزوه خندق رخ داد که مسلمانان سختیهای زیادی را متحمل شدند.
اما بخش دوم با عنوان بررسی حوادث سال ششم هجرت تا رحلت شامل 6 فصل است در فصل اول آن از صلح حدیبیه بحث شده که به تعبیر قرآن بعدها فتح المبین نامیده شد که پیامد آن پیروزیهای متعدد برای اسلام بود .
فصل دوم شامل حوادث سال هفتم هجرت است که شامل رسالت جهانی پیامبر اسلام می باشد .
فصل سوم آن شامل فتح مکه و پایان قدرت سیاسی مشرکان در حجاز است .
فصل چهارم در مورد پاکسازی حرم مکه از شرک و بت پرستی است .
فصل پنجم حوادث سال دهم هجرت را مورد بررسی قرار می دهد و شامل حجه الوداع و مراسم غدیر خم است .
فصل ششم رحلت پیامبر (ص) را مورد بررسی قرار می دهد .
و در آخر نتیجه ای که از این پایان نامه گرفته شده است این است که هجرت پیامبر (ص) ، و حوادث و جنگهایی که طی این ده سال رخ داد و با اقدامات به موقع و روشهای مختلف تبلیغی و تربیتی پیامبر اسلام ( ص ) ، دیری نگذشت که در پرتو تعالیم آن حضرت و قرآن ، اقوام و ملل گوناگون در زیر پرچم اسلام ، به شکل یک ملت در آمدند .
محقق: دلشاد حسینی، استاد راهنما: ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاع: 6/11/87
پايان نامه فوق با عنوان « نشانه های ظهور و جهان پس از ظهور » مي باشد كه نشانه به معنای علامت و نشانه می باشد و عبارت است از قائم آل محمد (ص) که جهان را پر از عدل و داد می کند همچنان که از ظلم وستم پر شده است.
دامنه ی نشانه های ظهورکه همان نشانه های ظهور می باشد نشانه های حتمی و غیر حتمی می باشد ، که نشانه های حتمی صددرصد حتمی است. امّا نشانه های غیر حتمی ممکن است که بعضی از آنها اتفاق نیفتد و امام هم ظهور کند. پیشینه ی این تحقیق از زمان ظهور اسلام در بسیاری از روایات از پیامبر اسلام(ص)وارد شده است. فرضیه ی تحقیق عبارت است از نشانه های خود حضرت که از بسیاری از خصوصیات شبیه پیامبر و به نام پیامبر وشمشیر پیامبر در دست اوست. ومانند پیامبر (ص) که مردم در جاهلیت به سر می بردند امام قائم (عج) باعث از بین بردن ظلم و فساد می شود.
روش این تحقیق به صورت توصیفی وکتابخانه ای می باشد که قبل از ظهور و تا جهان پس از ظهور را شامل می شود وشامل سه فصل می باشد که فصل اول آن نشانه های ظهور می باشد که شامل نشانه های حتمی و غیر حتمی می باشد. فصل دوم آن که اثبات نشانه های ظهور در آیات و روایات می باشد که بسیاری از نشانه های ظهور از کلام ائمه ی معصومین(ع)وارد شده است. که از زمان پیامبر (ص) تا امام دوازدهم این روایات درباره ی نشانه های ظهور وارد شده است. و فصل سوم که جهان پس از ظهور می باشد که مردم در چنان رفاه و امنیت به سر می برند و ظلم و فساد از بین می رود. و اگر کسی نیازی داشته باشد به گونه ای که در روایت وارد شده است می تواند دست در جیب دیگری کند بدون این که از طرف مقابل اجازه بگیرد و بدین وسیله می تواند نیاز خود را برطرف کند و جهان پر از عدل و داد می شود وهمه در زیر سایه ی قائم آل محمد (ص) در آسایش به سر می برند.
محقق: معصومه صفرزاده، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، استاد داور: غلامرضا اسم حسینی، تاریخ دفاعیه: 4/2/85
اين پايان نامه در سه فصل رده بندي شده است كه در فصل اول با عنوان تربيت از ديدگاه علم و قرآن و سنت؛ مواردي را از قبيل مفهوم تربيت ، تربيت پذيري انسان، تربيت كودك از نظر رهبران ديني، تربيت پذيري نوجوان ، نقش محوري خانواده در تربيت فرزند، احاديث و گفتار معصومين عليهم السلام، و نيز گفتار علماء و دانشمندان بزرگ و… مورد بررسي و كنكاش قرار گرفته است.
در فصل دوم، با عنوان مادر و تربيت؛ نقش و وظايف سنگين مادر در قبال تربيت صحيح فرزندان و نيز جنبه هاي روان شناختي رشد و تكامل نوجواني، روابط خانوادگي در دوران نوجواني، شيوه هاي برخورد مادر با نوجوان ، چگونگي برقراري ارتباط با نوجوانان، اهميت نقش مادر، خانواده و تأثيرات مهم آن در رشد و تربيت و نقش پدر و مادر در سعادت و شقاوت فرزند و… مورد تحقيق و بررسي قرار گرفته است.
در فصل سوم، آخرين فصل اين پايان نامه، با عنوان مادر نردبان پيشرفت فرزند؛ موضوعاتي از قبيل : مسؤول تربيت فرزند كيست؟ مسووليت مادر، اثر مادر در فرزند، رهبري مادر (فكري، اجتماعي و اخلاقي)، شغل مادر همانند شغل انبياء در تاريخ، دامن مادر اولين و بهترين محل تربيت كودك، لزوم حق شناسي مادر، فاطمه (س) در بستر مرگ به ياد بچه هايش، نوع دوستي، تربيت در خانه، پرورش عواطف ديني و… و در آخر نيز پاي درد دل يك نوجوان آگاه نشسته ايم.
5 ـ مرحله پيش نويس يا سياه نويسى (نوشتن مقاله)
مـحـقـق پـس از جمع آورى اطلاعات لازم و مطابق طرح مقاله، آن اطلاعات را دسته بندى كرده، به روى كاغذ منتقل مى نمايد و سپس به نوشتن پيش نويس مقاله اقدام مى كند.
در ايـن مرحله، اگر در كار پژوهش از مصاحبه ، آمارگيرى و محاسبات خاصى استفاده شده، به هـر يـك از آنـهـا نـيـز در جـاى خـود بايد اشاره كرد، و اگر معلومات و اطلاعاتى را مى توان در قـالب در نمودارها، جداول، و منحنى هايى نشان داد، آنها را بايد به صورتى پاكيزه و روشن ترسيم كرده و در جايى مناسب از مقاله افزود. پيش نويس را بايد در يك طرف كاغذ نوشت و در حاشيه سفيد آن جاى كافى براى اصلاحات و امنافات بعدى باقى گذاشت و همزمان با نوشتن پيش نويس، جاى پى نوشت هارا نيز بايد مشخص كرد.
مـى تـوان بـه يـكى از چهار شكل زير، يادداشت هاى تهيه شده و اطلاعات به دست آمده از منابع گـونـاگون را در متن مقاله به كار برد:
الف ) شرح و بسط، كه در اين روش، مفهوم مطلب اخذ شـده از مـنـابـع ديگر را گرفته و به صورت مشروح و مبسوط با كلمات خودمان مى نويسيم و محتواى آن را با لحن و سبك نوشته خود هماهنگ مى سازيم.
ب ) فـشـرده و چـكـيـده ، كه از طريق آن مفهوم و محتواى مطلب را از منابع گرفته و به صورت چكيده اى ناب با حدّاقل كلمات ، به گونه اى رسا و گويا بيان مى كنيم.
ج ) خلاصه ، كه در اين حالت اگر قصد اخذ مطلبى از منبعى داريم كه طولانى بوده و از نظر اطـلاعـاتـى چـنـدان دقيق به نظر نمى رسد و يا از نظر گوهر كلام، محتوا و سبك و لحن و غيره داراى اهـمـيـت خـاصـى نـيـسـت ، مـى تـوان آن را خـلاصـه كـرده و يـا فـهـرسـت وار بـه دنبال يكديگر بنويسم.
د) نـقـل قـول مـسـتـقـيـم ، كـه در ايـن حـالت مـحـقـق گـفـته يا نوشته فردى را بدون هيچ تغييرى داخل علامت برجسته نما يا گيومه « » قرار مى دهد.
6 ـ مرحله ويرايش پيش نويس
در ايـن مـرحـله بـا حذف مطالب و نكات زايد و نادرست ، نوشته را از هر جهت آراسته و پيراسته كـرده ، بـه ويـژه جـمـله هـاى طـولانـى را به دو يا چند جمله كوتاه مناسب تقسيم مى كنيم . بدين تـرتـيـب مـشـخـص مـى شـود كـه كـجـاى نـوشـتـه نـامـعـلوم و مـبـهـم اسـت و در كـجـا اسـتـدلال ضـعـيف است ؛ چه ادعاهايى به شواهد و حجت هاى قوى تر نياز دارد؟ در چه مورد تداوم منطقى ضعيف است ؟ و در كجا سبك مقاله ، سست است ؟
در مرحله ويرايش بايد به سه اصل مهم توجه داشت.
1 ـ اصـل بـه كـارگـيـرى زبـان:
بـر طبق اين اصل كه بايد نوشته را بلند خواند، تعبيرهاى ضـعـيـف، گـره هـا و ابـهـام هـا، مـحـسـوس و نمايان مى شود كه با رفع آنها نوشته روان تر، هـمـوارتـر ودر عـيـن حال رساتر و گوياتر مى شود و جمله ها و بندها، ارتباط درونى و انسجام بيشترى مى يابند.
2 ـ اصـل ارتـبـاط و انـسجام متن:
بر طبق اين اصل بايد دسته بندى و بخش بندى مطالب رعايت شـده و شـود به طور متوسط در هر صفحه يك يا دو تيتر قرار داده شود. به بيان ديگر، مقاله را بـايـد بـند به بند نوشت تا بندها متناسب با موضوع مقاله بوده و با بندهاى ديگر تركيب شده ، در نتيجه يك واحد كلى را به وجود آورند.
3 ـ اصـل نـشـانـه گـذارى يـا بـه كـارگـيـرى عـلائم سـجـاونـدى:
بـه كـارگـيـرى درست اين اصـل در مـقـاله از درجـه اهـمـيـت بالايى برخوردار است ؛ از جمله اين نشانه هاى مهم عبارت اند از ((نـقـطـه (.)، نـشـانـه هـيـجـان يـا تـعـجـب (!)، نـشـانـه درنـگ يـا ويرگول (،)، نشانه اعلام يا دو نقطه (:)، نشانه گريز يا كمان )، نشانه حذف جزئى يا سه نـقطه (…)، نشانه حذف كلى يا چند نقطه (…..)، نشانه تشريح يا خط (ـ)، نشانه نيم خط (ــ)، نـشـانـه بـرجـستگى يا گيومه (()) نشانه مداخله يا قلاب (ُ)، نشانه بزرگ نمايى يا خط ريز كـلمـات.))هر كدام از اين نشانه ها استفاده ويژه اى دارند كه در نوشتن متن مقاله بايد اين موارد رعايت گردد.
7 ـ مرحله تحرير نهايى يا پاكنويس
در اين مرحله فرض بر اين است كه مقاله نوشته شده مرحله ويرايش را طى كرده و به طور كلى نـوشـتـه از نـظـر امـلايى و نشانه هاى سجاوندى، دستورى يا بلاغى، به دقت بررسى شده اسـت. در ايـن زمـان پـاكنويس متن نوشته شده را شروع مى كنيم و در آن نوشته را با خط خوانا مـى نويسيم و يا با ماشين تايپ مى كنيم. پس از آن بر روى مقاله پاكنويش شده نيز مطالعه و بـررسـى دقـيق انجام مى دهيم و در صورت ضرورت آن را اصلاح كرده ، براى تحرير نهايى آماده مى سازيم.
8 ـ مرحله نتيجه گيرى
در اين مرحله روابط علّى و معلولى بين حقايق را مى يابيم و از مطالعات و بررسى ها و مشاهدات انجام شده استنتاج منطقى مى كنيم و نتايج را به موضوعات بزرگ تر تصميم مى دهيم .
در اين مـرحـله هـمواره سعى نهايى محقق دادن پاسخى منطقى و مناسب به سوالات زير است، اين كه ، چه سوالى پرسيده ايم ؟، چه يافته ايم ؟، به چه نتايجى رسيده ايم؟ و نتايج در كجا و درباره چه افراد يا گروه هايى صادق است ؟.
بـه بـيان روشن تر يك نتيجه گيرى خوب بايد از يك فرايند منطقى برخوردار باشد، بدين گـونه كه در آن ابتدا متن تهيه شده را بخش بخش نموده و سپس هر بخش را جداگانه خلاصه مـى كـنـيـم . نـكـتـه ديگر اين كه در اين مرحله ، بحث درباره نتايج يا خلاصه حتى الامكان بايد كامل باشد؛ اما نبايد تفسيرهاى ختم كننده و زايد را دربرگيرد.
9 ـ مرحله ارائه مقدمه مقاله
مـقـدمـه مـقـاله عـلمـى بـه مـانـنـد نـقـشـه و بـرنـامـه اى بـراى بـرپـايـى سـاخـتـمـان مـقـاله عـمـل مـى كـنـد و تنها مبنايى است براى داورى درباره هدف و راه و روشى كه محقق براى رسيدن بـه هـدف درنـظـر دارد. ((در واقـع ، مـقـدمـه بـخـشـى از مـقـاله اسـت كـه در آن مـسـائل يـا سـؤ الات اسـاسـى مـانـنـد اهـمـيـت مـوضـوع ، انـگـيـزه مـطـالعـه ، دلايـل تـجـديد موضوع ، سابقه موضوع و… مطرح مى شود.)) در نوشتن مقدمه مـقـاله بـايـد از تـعـارف و مـجـامـله و پـوشـيـده گويى برحذر باشيم و منظور خود را به طور صـريـح و گـويـا بـنـويـسم ؛ به خصوص از آوردن مقدمه طولانى كه بى ارتباط با موضوع مـقـاله بـاشـد بايد خوددارى كنيم . هم چنين بهتر است مقدمه را بعد از تقرير معنايى مقاله تنظيم كرده و در اول مقاله بياوريم .
10 ـ مرحله تنظيم پى نوشت ها
در آخـر هـر مـقـاله پـژوهـشـى (خـواه يك مقاله كوتاه و يا رساله و كتاب طولانى باشد) لازم است كليه منابعى را كه در متن نوشته خود از آنها استفاده كرده ايم ، به صورت زير ذكر نماييم.
نـام خـانـوادگـى و نـام مـؤ لف ، تاريخ انتشار، عنوان مقاله، نام مجله، شماره مجله و صفحات، تـنـهـا در زيـر نـام و شماره مجله خط كشيده مى شود. (به هنگام حروفچينى عنوان مجله درشت تر تـايـپ مى شود و خط زير آن برداشته مى شود) و زمانى كه از كتاب به عنوان منبع در نوشته خـود اسـتـفـاده كـرديم، بايد اطلاعات آن را به ترتيب زير بنويسيم .
نام خانوادگى و نام مؤ لف، سـال انـتـشـار، عـنـوان كـتـاب، تـاريـخ و نـوبـت چـاپ، محل چاپ و نام ناشر، (زير عنوان كتاب خط كشيده مى شود)
زمانى كه از مجله به عنوان منبع در مقاله خود استفاده كرديم ، اطلاعات آن را به ترتيب زير مى نويسم:
نـام خـانـوادگـى و نـام مـؤ لف، عـنـوان مـوضـوع، نـام مـجـله، دوره چندم، شماره چندم، صفحه.
معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهراء شاهین دژ
در این پست و پست بعدی روش مقاله نویسی را قرار میدهیم امیدورام که مورد رضایت حضرت حق و بازدیدکنندگان قرار بگیرد.
1 ـ مرحله انتخاب موضوع
اوليـن گـام در مـوضـوع پـژوهـش و نيز مقاله نويسى انتخاب موضوع است . در انتخاب موضوع عـوامـل مـخـتـلفـى از جمله افكار و تجربيات نويسنده ، امكانات و فرصت موجود، علاقه شخصى نـويـسنده و نيز اهميت و ضرورت موضوع و ارزش عملى و نظرى آن نفش دارند.
نويسنده مقاله در انتخاب موضوع آن بايد موارد زير را رعايت كند:
الف ) شناسايى حوزه مطالعه
ب ) خلاصه و رسا بودن عنوان مقاله
ج ) وجود تناسب منطقى بين جـنـبـه هـاى عـام و خاص موضوع
د) به كارگيرى ترتيب مؤ ثرى از كلمات در ساخت عنوان مقاله.
2 ـ مرحله طرح و موضوع
دومـيـن گـام در راه نـگارش مقاله ، ارائه طرح موضوع است . يك طرح خوب بايد داراى ويژگى هاى نظير نظم يا پيوستگى مطالب در طرح ، وحدت و روشنى و سادگى آن باشد، « منظور از طرح هر مقاله يا نوشته عبارت است از نقشه كار يا فهرست كردن نكات اصلى به ترتيبى كه بايد نوشته شود.»
در طـرح مـوضـوع بـايـد به چگونگى پيدايش و جريان دگرگونى هاى موضوع مورد پژوهش پـرداخته شود. از ديد علمى هر موضوع پژوهشى يك پديده تاريخى است . يعنى داراى سرآغاز و سرانجامى است . از اين رو هر مساءله اى درباره هر پديده ، پرسشى خواهد بود درباره هر يك از عـوامـل پـيـدايـش ، دگـرگـونـى ، سـاخـتـار و يـا كاركرد آن پديده در رابطه با پديده هاى ديگر. ارائه يك طرح خوب در ارتباط با اهداف و فرضيه هاى موضوع تحقيق ، پيامدهاى مثبتى را در پى دارد، از جمله : مشخص شدن چارچوب كلى موضوع ، نظم و انسجام يافتن نـوشته ، ايجاد هماهنگى و ارتباط بين قسمت هاى مختلف يك نوشته و نيز در نگرش به موضوع به صورت دقيق ، علمى و همه جانبه كمك مى كند
3 ـ مرحله جستجوى منابعِ پيرامون موضوع
پس از انتخاب موضوع و سازماندهى طرح و آن ، محقق بايد شروع به جستجوى منابع پژوهشى خـود نـمـايـد. خـمـيـره اصلى و اوليّه ساختار مقالات پژوهشى ، اطلاعاتى است كه از منابع و راه هـايـى گـونـاگـون تـهـيـه مـى شـود. در صورتى كه بنيان و پايه علمى تحقيق ـ كه توسط مـطـالعـه منابع فراهم مى شود ـ سخيف باشد، پژوهش هاى بعدى مسطحى ، تكرارى و خام خواهد بـود.
نـكـته مهم اين كه برخى اشتباهات در مطالعه منابع ممكن است باعث دور شدن محقق از روند اصـلى تـحـقـيـق شـود.
بـرخـى از اين اشتباهات عبارت اند از:
اعتماد و تاءكيد بيش از اندازه بر مـنـابـع دسـت دوم ،
ـ مـطـالعـه شـتـابزده منابع به خاطر شروع هرچه زودتر مقاله نويسى،
- تـاءكـيد بيش از اندازه بر نتايج تحقيقات گذشته و غفلت از مطالعه روش هاى اندازه گيرى و اجـرايـى، -چـشـم پـوشى از مطالعه منابع ديگر مانند روزنامه ها و نشريات عمومى،
-عدم ارائه تـعـريـفـى دقـيـق از عـنـوان تـحـقـيـق،
- انـجـام رونـويـسـى و تـنـظـيـم فـهـرسـت مـابـع بـه شكل غلط، ثبت اطلاعات و مطالب زياد در برگه هاى ياد داشت.
4 ـ مرحله جمع آورى اطلاعات
انجام هر تحقيقى مستلزم جمع آورى اطلاعات است كه محقق را در انجام تحقيق يارى مى دهد.
در جمع آورى اطـلاعـات بـايـد دو اصـل را رعـايـت كـرد:
1 ـ اصـل عينيت ، كه در آن محقق بايد اين توان را داشـتـه بـاشـد كـه از نـظـرات و احـسـاسـات خـود جـدا شـود تـا تحليل هايش ره انحراف پيش نگيرند. او بايد واقعيت ها را به همان صورتى كه هستند گزارش دهـد.
2 ـ اصـل دقـت، كـه در آن مـحـقـق بـايـد تـا آنـجـا كـه مـمـكـن اسـت، واقـعـيـت هـا را بـه طـور كامل و دقيق گزارش دهد.
بـراى جـمـع آورى اطـلاعـات بـايـد روش اسـتـانـداردى را اتـخـاذ كـرد. يـكـى از مـتـداول تـريـن ايـن روش هـا يـادداشـت بـردارى بـا اسـتفاده از ابزار فيش تحقيقى است.
در به كارگيرى اين روش بايد در تفكيك و گروه بندى اطلاعات مهارت داشته باشيم.
براى فهميدن يـك ايـده يا نكته ، بايد علاوه بر كليّت آن ، اجزاء آن را نيز درك كرد. بدين منظور بايد
اولاً، ايـده و نكته اصلى را يافت كه غالباً با عبارت هايى نظير « از همه مهم تر اين كه »، « نخست »، « بـايـد خـاطرنشان كرد كه » در دو جمله اول هر پاراگراف قرار داد.
ثانياً، بايد جزئيات كـمـكـى و مـثـال هـا و مـواردى را كـه در تـشـريح ايده ها و نكات اصلى بيان مى شود، پيدا كرد؛
ثالثاً بايد اطلاعات مورد نياز اصلى خود را از اطلاعات حاشيه اى نظير تجربيات شخصى و عقايد نويسنده تفكيك نمود.
در يـادداشـت بـردارى بـايد هم مطالعات و هم يادداشت ها موضوعى باشد، تا طبق موضوع آنها، بـتـوان آنـهـا را از هم تفكيك كرد. لازمه اين كار تيتر گذارى براى هر يادداشت و سپس تنظيم و دسته بندى آنها است.
در روز جمعه مورخه 1/10/91 از ساعت 11 صبح الی 18 عصر تعداد 5 تحقیق پایانی به راهنمایی خانمها سهیلا کوهی و ویدا مهدی زاده دفاعیه شد.
حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری داوری این تحقیقات را بر عهده داشتند.
در میان این تحقیقات تحقیق پایانی خانم لیلا عباسیان با عنوان « شخصیت زن از دیدگاه امام علی علیه السلام » به راهنمایی خانم سهیلا کوهی به عنوان برتر اعلام گردید.
به زودی چکیده این 5 تحقیق درج خواهد گردید.
مجمع عاشورائیان شهرستان شاهین دژ برگزار میکند:
فراخوان مقاله
پیوندانقلاب اسلامی با عاشورای حسینی
« اين حادثه (عاشورا)، به عنوان پشتوانه نهضت و انقلاب، بايد آبرومندانه و پر تپش و پر قدرت باقي بماند.
آنهايي كه نفهمیدند حسين چرا شهيد شد، نفهمیدند كه علمي كه در دست حسين(عليه السلام) بود چرا اين علم برافراشته شد؟ و تكليف پيروان حسين(عليه السلام) در قبال این رسالت چيست؟ اينها بايد بر خودشان گريه كنند. و دنياي اسلام متاسفانه در طول قرن هاي متمادي از اين حقيقت غافل ماند. و شما اولين ملتي بوديد كه در زمان مناسب و در لحظه نياز اين حقيقت را به روشني فهميديد و به دنيا نشان داديد… اين درس محرم است.»
مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
محورهای فراخوان:
1. هیهات منَّ الذله و ارتباط آن با اقتصاد مقاومتی
2. مرگ با عزت بهتر از زندگی ننگین است.
3. « کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا »
4. « هل من ناصر ینصُرنی »
(1.پایبندی به نماز2.درس انسان سازی3. آزاده زندگی کردن4. فداکاری در راه مکتب ( دینداری )5. شهادت طلبی (نترسیدن از مرگ)5. ولایت مداری6. لزوم امر به معروف و نهی از منکر7. حفظ آرمانها ، ارزشها و معیارهای الهی)
شرایط ارسال اثر:
الف) مقالات بایستی حداقل در 10 صفحه و حداکثر در 15 صفحه 4A و با فونت Bzar سایز16 برای متن مقاله و عناوین اصلی و فرعی از فونت Btitr 14 , 12 و به همراه فایل word2003، حاوی عنوان، چکیده، مقدمه، نتیجه گیری و فهرست منابع باشد.
ب) مقالات بازگشت داده نمی شود.
ت) به مقالات برتر هدایای ارزنده ای در روز همایش اهداء خواهد شد.
ث)از نویسندگان مقالات برتربرای ارائه در روز همایش دعوت بعمل خواهد آمد
یادآور می شود، نحوه ارسال آثار و مقالات از طریق آدرس دبیرخانه به شرح زیر میباشد:
(آذربایجان غربی، شهرستان شاهین دژ، خرمده، خیابان 9 دی، بالاتر از دانشگاه آزاد اسلامی، مدرسه علمیه الزهراء، بخش معاونت پژوهش- کدپستی: 5981555555)
و ایمیل جهت ارسال: ashoraeiyanshahindej@yahoo.com
مقالات و آثار باید به همراه اطلاعات کامل نویسنده مقاله یا صاحب اثر وشماره تماس همراه وثابت ضروری می باشد.
مهلت ارسال مقاله ها تا30دی ماه سال جاری وزمان برگزاری همایش 9 بهمن ماه درآستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی خواهد بود.
تلفن تماس با بخش معاونت پژوهش مدرسه خانم الهوردی زاده: 04824234710
برگزار کنندگان: حوزه های علمیه برادران و الزهراء خواهران و دانشگاه های آزاد اسلامی و پیام نور شاهین دژ و کشاورز
با همکاری: فرمانداری و دفتر امام جمعه، صدا و سیما و سپاه ناحیه شهرستان شاهین دژ
……………………………………………….
شرکت بزرگواران(اعم از خواهر و برادر، طلاب و دانشجو و اساتید) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و استان زنجان بلامانع است.
در این پست فعالیتهای هفته پژوهش به صورت مختصر بیان می گردد:
1. برگزاری نمایشگاه کتاب با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و کتابفروشی قائم در اتاق سایت دانشگاه آزاد اسلامی به مدت یک هفته
2. فضا سازی مدرسه با بیانات مقام معظم رهبری، بزرگان دین، جملات زیبا و تبریک ایام پژوهشی
3. قرائت بیانیه مدیر حوزه های علمیه
4. برگزاری دوره مهارت ورزی آشنایی با سایت ها و معرفی سایت های معتبر برای طلاب پایه دوم
5. تهیه نرم افزارهای موسسه نور
6. برگزاری مراسم سخنرانی و اهدای جوایز به پژوهشگران
7. برگزاری فراخوان مقاله در سطحی گسترده
8. تهیه جزوه چکیده نویسی و در اختیار طلاب قرار دادن
حجت الاسلام والمسلمین آقای حسین قاسمی، موسس محترم مدرسه علمیه الزهراء به مناسبت روز پژوهش سخنانی را به شرح زیر ایراد نمودند.
ایشان با توجه به عظمت و جایگاه امر پژوهش ضمن ترغیب طلاب به این مسئله، اشاره نمودند که باید به مسائل به صورت دقیق نگریسته شود تا بتوان آنها را پاسخ داد.
همچنین فرمودند که: از دل هر آیه و روایتی موضوعاتی را میتوان استخراج کرد که هر کدام از آنها قابلیت تبدیل به یک موضوع گسترده تحقیقاتی را دارا هستند.
در آخر این برنامه از معاون پژوهش مدرسه، اساتید راهنما و مسئول کتابخانه که به نوعی با پژوهش و تحقیقات طلاب درگیر می باشند تقدیر و تشکر نمودند.
همچنین از طلاب فعال در امور پژوهشی که مقالات آنها در جشنواره ها دارای مقام و رتبه شده بودند، و کسانی که در فراخوان مقاله مدرسه و مسابقات کتابخوانی شرکت نموده بودند تقدیر و تشکر به عمل آوردند.
در این جلسه سخنرانی تعداد 120 جلد کتاب در رابطه با غدیر از طرف امام جمعه محترم حجت الاسلام والمسلمین آقای نقی باقری به طلاب و اساتید اهدا گردید.
محقق: صغرا علیخانی، استاد راهنما:« خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: آقای سلطانمحمدی، تاریخ دفاعیه: 5/5/85
پايان نامه موجود داراي سه فصل اصلي مي باشد كه فصل اول آن شامل فرار از خانه. تعارف و علل آن مي باشد كه اين فصل تعريف فرار، انواع آن ، انگيزه هاي فرار، عوامل موثر در فرار كه شامل عوامل فردي، عوامل خانوادگي و عوامل اجتماعي مي باشد.
فصل دوم آن به پيامدهاي فرار دختر از خانه پرداخته است كه پيامدهاي فردي، خانوادگي، و اجتماعي را شامل مي شود.
فصل سوم اين پايان نامه راههاي جلوگيري از فرار دختران را بيان نموده است كه اقدامات قانوني ، اجرايي ، نقش نهادهاي مردمي ، خانواده ، آموزش و پرورش و غيره را شامل مي شود.
محقق: زهرا تیموری، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: آقای علیمحمدی، تاریخ دفاعیه: 25/12/85
آنچه من در اين پايان نامه مورد بررسي قرار داده ام ،زندگي حضرت زهرا (س) عملكرد ايشان در طول زندگي بوده است كه شامل يك مقدمه و سه فصل مي باشد.
عنوان فصل اول سرگذشت فاطمه (س) قبل از رحلت پیامبر(ص) که شامل دوران کودکی و سختیهای دوران کودکی و رحلت حضرت خدیجه و حالات حضرت هنگام وفات مادرش میباشد. همچنین مسأله هجرت را مطرح کرده و آزار واذیتهایی که در حق حضرت محمد (ص) روا داشته و فاطمه (س) شاهد آنها بود ودر اواخر این فصل نیز به سختیهایی که حضرت در خانه علی(ع) کشیدند اشاره شده است.
عنوان فصل دوم سرگذشت فاطمه (س) بعد ازرحلت پیامبر(ص) میباشد که ابتدا مسأله رحلت پیامبر و عکس العمل مردم هنگام رحلت وهمین طوربه حالات حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر اشاره شده است وسپس ماجرای سقیفه ومراحل مبارزات حضرت زهرا(س) همین طور به شهادت و علل شهادت ووصیت حضرت اشاره ای شده است و نحوه ی به خاک سپاری وتاریخ شهادت آن حضرت آورده شده است.
عنوان فصل سوم مسأله ي فدك مي باشد.از آنجايي كه اين مسأله در زندگي حضرت فاطمه (س)از اهميت ويژه اي برخوردار است ،موضوع فدك را به صورت جداگانه مورد بحث وبررسي قرارداده ام.در اين فصل ابتدا در مورد واژه ي فدك وداستان فدك توضيحاتي ارائه شده وسپس به موضوع واگذاري فدك به فاطمه از جانب پيامبر و نيت پيامبر از دادن فدك به فاطمه(س)وچگونگي گرفتن فدك ازحضرت فاطمه (س) و عكس العمل آن حضرت در مقابل غصب فدك اشاره شده و همچنين به ذكر خطبه ي آن حضرت پرداخته ودرآخر هم سر انجام فدك مورد بررسي قرار گرفته شده است كه آيا فدك ،سرانجام به دست فاطمه (س) و اولاد آن حضرت رسيده يانه؟
به همت معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهراء به مناسبت هفته پژوهش نمایشگاه کتاب برگزار شد.
این نمایشگاه با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی، فروشگاه کتابفروشی قائم و انتشارات قائم این شهرستان، در اتاق سایت دانشگاه آزاد اسلامی، به مدت یک هفته دایر گشته است.
این نمایشگاه شامل: تحقیقات پایانی طلاب این مدرسه، کتابهای درسی حوزه، کتابهای درسی دانشگاه، نرم افزارهای علمی ـ پژوهشی، سخنرانی و درسی، کتابهای تاریخی، دینی، علمی و همچنین کتابهای عمومی (تجاری) می باشد.
این نمایشگاه در روز 25 آذر توسط امام جمعه محترم این شهرستان حجت الاسلام والمسلمین آقای نقی باقری و همچنین فرمانداری محترم، طلاب و دانشجویان، ریاست محترم دانشگاه پیام نور و کارکنان حوزه و دانشگاه افتتاح گردید.
بازدیدکنندگان این نمایشگاه: طلاب برادر و خواهر، دانشجویان، اساتید حوزه و دانشگاه، مدارس متوسطه و عموم مردم می باشد.
محقق: صغری الماسی، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: آقای علیمحمدی، تاریخ دفاعیه: 24/12/85
اين پايان نامه با موضوع كيفيت جزا در قيامت مي باشد كه شامل يك مقدمه و سه فصل مي باشد.
درفصل اول ، نخست بادلايل عقلي و سپس با دلايل نقلي امكان وقوع قيامت را اثبات كرده و با براهين حركت ،حكمت ، رحمت ، فطرت وتجرد روح و هم چنين با استناد به وحي توانستيم كه وقوع قيامت را اثبات كنيم وبراي اين كه وقوع قيامت نيز بيهوده به نظر نرسد اثبات كرديم كه براي جزاي اعمال نيك و بد خودمان در قيامت حاضر مي شويم .
در فصل دوم پايان نامه قيامت را به دو بخش مجزا يعني بهشت ودوزخ تقسيم كرده و كيفيت جزا در بهشت را بررسي مي كنيم و درمورد مكان بهشت كه در كجا قرار دارد بحث شده است سپس انواع بهشت كه شامل بهشت اعمال ،بهشت صفات و بهشت لقاء مي باشد بررسي شده و اين كه هر كدام از افراد انساني ومؤمنين در راه حق لياقت ورود به كدام يك از بهشتها را دارند واين كه بالاترين درجه ي بهشت جنت «لقاء الله»مي باشد . سپس از نعمات بهشتي كه مهمترين آنها درخت طوبي ،همسران بهشتي،نغمه هاي بهشتي، تختها و فرشها وبالشهاي بهشتي ، لباسهاي بهشتيان وآشاميدنيها و طعامهاي بهشتي به طور مختصرسخن به ميان آمده است .در ادامه از وضعيت وسيماي متقين و پرهيزكاران در صحراي محشر سخن به ميان آمده است.
ودر فصل سوم پايان نامه به كيفيت جزا در دوزخ اشاره شده است .در ابتداي اين فصل هدف وانگيزه ي وجود دوزخ بررسي شده وسه مسأله خردپذيري ، خردگريزي وخردستيزي بررسي شده است ودر ادامه به اقسام كيفر وهمچنين انگيزه ي كيفر اشاره شده است كه مواردي از قبيل تشفي خاطر ، اصلاح شخص مجرم ، اصلاح اجتماعي ، احقاق حق وپيشگيري برخي از انگيزه هاي كيفر مي باشد . سپس رابطه وپيوستگي دنيا وآخرت بررسي شده است و بعد هم مسأله ي صراط و چگونگي عبور افراد از اين پل و اين كه چه كساني مي توانند ازاين پل عبور كنند وچه كساني از اين پل سقوط مي كنند بررسي شده ودر مرحله ي بعد چگونگي اندازه گيري حسنات و سيئات بررسي شده ومسأله ميزان مطرح شده است.
اي تلاش گر وادي دانايي! شيريني دانش و حلاوت پژوهش گوارايت باد.
درود بر روح خستگي ناپذير و تاريکي ستيز شما پژوهشگران.
نسيم پژوهش جانفزاي روح شما پژوهشگران.
پژوهشگر، پرنده اي سبک بال است که از لايه هاي ابر گرفته ي آسمان دانش، مي گذرد و خود را به اوج دانايي و معرفت مي رساند.
• پژوهشگر، روح پويا و جوينده اي است که پوسته هاي جهل را شکافته، به قنات جاري علم دست مي يابد و تا چشمه ي جوشان آن را بر کوير تشنه ي خويش جاري نسازد، آرام نمي گيرد.
حضرت امام خميني رحمة الله عليه
مبادا خداي نخواسته اشتغال به مبادي و مقدمات موجب شود که از غايت اصلي که ابقا و رشد تحقيقات علوم اسلامي [است]، خصوصاً فقه به طريقه¬ي سلف صالح و بزرگان مشايخ همچون «شيخ الطائفه» و أمثاله و در متأخرين همچون «صاحب جواهر» و شيخ بزرگوار «انصاري» بازدارد.
صحيفه امام، ج17، ص316.
مقام معظم رهبري مدظله العالي
پژوهش و تحقيق در نظام¬هاي آموزشي دنيا رکن اساسي و مايه بقاي آن است و شاخص رشد و يا عقب ماندگي هر مجموعه آموزشي و تحقيقي، به چگونگي و جايگاه پژوهش آن بر مي¬گردد، از اين رو براي تحول و پيشرفت در حوزه، بايد به نظام پژوهشي آن عنايت ويژه بشود.
ديدار با فضلا و نخبگان حوزه علميه قم، 14/9/74
حضرت آيت الله جوادي آملي دامت توفيقاته
بايد حوزه در سه عنصر محوري «آيه محکمه»، «فريضه قائمه» و «سنت عامله» برنامه¬ي محتوايي داشته باشد…. بايد بخش محتوايي حوزه، پايه ي محکمه داشته باشد و داراي متخصصان خوب محکمه، قائمه و عامله باشد، زيرا همه طلاب تنها براي فقه و اصول نبايد تربيت شوند.
ديدار با جمع اساتيد حوزه، 9/3/87.
حضرت آيت الله صافي گلپايگاني دامت توفيقاته
با سرپنجه بينش و پژوهش، گره هاي باز نشده از کار بشر را باز نماييد، درس بخوانيد تا دانشمند شويد.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي دامت توفيقاته
طلبه بايد از وقتي «بدان ايدک الله» را مي خواند، به نوشتن بپردازد، نه اينکه به مقامات عالي علمي برسد و هنوز دست به قلم نبرده باشد.
ديدار نويسندگان علوم و معارف اسلامي.
حضرت آيت الله سبحاني دامت توفيقاته
آنچه پژوهشگر را به تلاش وا مي دارد، کشش دروني آنها به دانش پژوهش و پرده برداشتن از چهره واقعيت است.
پيام ايشان به مناسبت روز پژوهش، 25/6/86.
مقام معظم رهبري مدظله العالي
برگزاري مستمر نشست هاي علمي - پژوهشي در حوزه در زمينه هاي مختلف، روح پژوهش و تحقيق را احيا و پرورش مي دهد .
ديدار فضلا و نخبگان حوزه علميه ي قم، 14/9/70.
مقام معظم رهبري مدظله العالي
روند تحقيقات حوزه، بايد به گونه اي باشد که علاوه بر شناخت نيازهاي موجود، با آينده نگري نيازها و شرايط ده ها سال بعد را هم پيش بيني و راه علاج آن را بيابد .
ديدار فضلا و نخبگان حوزه ي علميه ي قم، 14/9/70.
حضرت امام خميني رحمة الله عليه
کوشش نمايند که هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتکار و تحقيق¬ها افزوده شود؛ و فقه سنتي که ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن ارکان تحقيق و تدقيق است، محفوظ بماند وتحقيقات بر تحقيقات اضافه گردد.
صحيفه امام، ج21، ص393.
حضرت امام خميني رحمة الله عليه
اما در مورد دروس تحصيل و تحقيق حوزهها، اين جانب معتقد به فقه سنتي و اجتهاد جواهري هستم و تخلف از آن را جايز نميدانم.
صحيفه امام، ج21، ص273.
محصول تحقیق گروهی 6 نفر از طلاب پایه چهارم، همراه با آمارهایی واقعی از جوانان تحصیل کرده ی مبتلا به این روابط
با توجه به اینکه جامعه کنونی عصر تکامل ارتباطات است و افراد به هر نوعی به برقراری این روابط تمایل می یابد باید در نظر داشت که بسیاری از این روابط مضر و مخرب می باشند و بیشتر افراد به علت مشکلات روحی- روانی و برای پر کردن خلاء عاطفی و رسیدن به محبت و عشق های کاذب به چنین روابطی روی می آورند که به دور از عقل و عرف و شرع است و همگی آن را نهی می کنند.
مهم ترین نقش را خانواده ها و نوع تربیت آن ها و نوع فرهنگ حاکم بر نظام خانوادگی آنها ایفا می کند تا فرد دچار انحرافات اخلاقی گشته و از دایره اعتدال و آسایش خارج شده و یا به بیراهه می نهد.
بر این اساس در مقاله پیش رو به بررسی این مسائل پرداخته و آن را در قالب سه فصل ارائه می دهیم که در فصل اول به بررسی دوست و دوست یابی فصل دوم به رابطه دختران و پسران و در فصل سوم به بیان راهکارها و پیشنهادات می پردازیم تا ان شاء ا… کمکی هر چند ناچیز در جهت رفع مشکل و کمرنگ شدن آن - لااقل- در فضای حوزه باشند.
برگرفته از مقاله: علل بالا رفتن سن ازدواج در دخترا؛ سرکار خانم رقیه فکری
1- شانه خالی کردن از مسئولیت های سنگین زندگی
2- استفاده نکردن از تجربه ها و مصلحت های پدران در انتخاب همسر
3- تغییر نگرش ها
4- افزایش جرایم و آسیب های اجتماعی
5- تحصیلات دانشگاهی
6- عدم توازن جمعیت پسران و دختران اماده از دواج ایرانی
7- به هم خوردن توازن دختر و پسر در روستاها
8- عوامل اقتصادی
9- عوامل فرهنگی
آيا رمز عبور شما از حفاظت لازم برخوردار است؟ اغلب كاربران كامپيوتر، به طور معمول از رمزهاي عبور ساده و آسان استفاده مي كنند. اما دقت داشته باشيد كه اين سهل انگاري در انتخاب رمز عبور، عواقب خطرناكي به دنبال خواهد داشت. رمزهاي عبور آسان و معمولي در ظرف چند ثانيه لو خواهند رفت و اطلاعات شخصي مانند شماره حساب بانكي و شماره كارت اعتباري شما به راحتي در معرض ديد هكرها قرار خواهند گرفت.
پيامد:
هر هكري مي تواند حساب بانكي شما را تخليه يا با شماره كارت اعتباري شما اقدام به خريد كند.
در اينجا 8 نكته براي حفاظت از اطلاعات توصيه مي شود.
1 .به هيچ وجه از اسامي استفاده نكنيد
فرقي نمي كند كه اسم فاميلتان باشد، يا باشگاه فوتبال مورد علاقه تان. بسياري از برنامه هاي هكر، رمزهاي عبور را با كمك فرهنگ لغت هك مي كنند. فقط چند ساعت طول خواهد كشيد كه با كمك لغات يك فرهنگ لغت، دستيابي به رمز عبور امكان پذير شود.
2.براي رمز عبور خود حداقل از 8 حرف استفاده كنيد:
براي رمز عبوري كه از 4 حرف تشكيل شده است، حدود 45000 حالت وجود دارد. اما براي رمز عبوري كه از 8 حرف و علامتهاي ويژه تشكيل شده است، يك ميليارد حالت مختلف وجود دارد!
3.براي رمز عبور، از حروفي كه در كنار هم قرار گرفته اند استفاده نكنيد!
رمزهاي عبوري مانند “qwert” يا “asdf” ، كار هكرها را براي دستيابي به رمز عبور بسيار آسان مي كند، اين مطلب در تركيب اعداد نيز به همين صورت است؛ مثل ” 12345678 “. در كنار هم قرار گرفتن حروف و يا اعداد، دستيابي به هكرها به رمز عبور شما را بسيار راحت مي كند!
4.براي رمز عبور خود، تركيبي از حروف بزرگ و كوچك يا اعداد و علامتهاي ويژه را انتخاب كنيد.
استفاده از علامتهاي ويژه به تنهايي كافي نيست. 5 درصد همه كاربرها بر اين امر اتفاق نظر دارند كه رمز عبوري مثل Martin! را به كار برند!
5.رمز عبور خود را تا حد امكان جايي ننويسيد
حتي اگر كاغذي كه رمز عبور خود را بر روي آن نوشته ايد، در جاي امني مانند كيف تان باشد، از اين كار اجتناب كنيد. عنوان كاغذي كه رمز عبور خود را بر روي آن نوشته ايد، به هيچ عنوان زير صفحه كليد يا به مانيتور خود نچسبانيد!
6.رمز عبور خود را همواره تغيير دهيد.
هر قدر، مدت زمان استفاده از رمز عبورتان بيشتر باشد، خطر هك شدن شما بيشتر خواهد بود. اداره فناوري اطلاعات آلمان فدرال، توصيه مي كند كه هر 90 روز يكبار رمز عبور خود را تغيير دهيد.
7.رمز عبور خود را در كامپيوتر ذخيره نكنيد!
كامپيوتر قادر است رمز عبور شما را ذخيره كند تا شما مجبور نباشيد هر بار آن را وارد كنيد. با اين حال، كسي كه براي هر بار ورود، احتياج به وارد كردن رمز عبور نداشته باشد، خيلي سريع آن را فراموش مي كند: دقت داشته باشيد كه براي تغيير رمز عبور ، بايد حتماً رمز عبور قبلي را وارد كنيد!
8.رمز عبور خود را به شخص ديگري ندهيد!
اگر از شما تلفني يا با ايميل، رمز عبورتان را خواستند، آن را بازگو نكنيد! هكرها معمولاً خود را به عنوان همكاران شركتهاي بزرگ معرفي مي كنند. اين اشخاص كه خود را سرويس كار كامپيوتر معرفي مي كنند، معمولاً توسط تماس تلفني يا ايميل رمز عبور شما را براي حل مشكل كامپيوترتان طلب مي كنند. ولي هيچ شركت
چکیده مقاله: جوانان و انحرافات اخلاقی «روابط نامشروع»
محقق: خانم سکینه حنیفی، مقاله برتر در جشنواره فراخوان مقاله آسیب شناسی جوان، شهرستان خوی
همانطور که می دانیم امروزه نسل جوانی ددر معرض خطرهایی از سوی دشمنان هستد که از طریق (رسانه ها، کتاب های مربوط به مسائل جنسی، سیدی های غیر مجاز و …) جوانان را به انحرافات اخلاقی می کشانند.
به همین منظور به آثار و علل و راهکارهایی در این زمینه پرداختیم که از طریق آنها، جوانان را که طعمه اصلی دشمنان هستند، از عواقب انحرافات اخلاقی (روابط نامشروع و …) آگاهی می دهیم.
این مقاله شامل سه فصل می باشد که اول به تعریف و انحرافات اخلاقی پرداختیم ودر فصل دوم به آثار و علل آن و در فصل سوم راهکارهایی را ارائه داده ایم که از طریق این راه کاره ها، بتوانیم این مشکل بزرگ جامعه را حل کنیم.
کلید واژه :
انحراف، روابط نامشروع، جوانان، فساد، سقط جنین، شیطان، اخلاق
موتورهاي جستجو را مي توان از جنبه هاي مختلف تقسيم بندي كرد. در اينجا، موتورها را بر اساس شيوه جستجو دسته بندي مي كنيم .
(براي جستجو در موضوعهايي كه از قبل در گروههاي مشخص دسته بندي شده اند):
در اين موتورها، جستجو را مي توان به صورت سلسله مراتبي انجام داد،يعني از موضوع كلي ، مثل Artشروع كرده و مرحله به مرحله به موضوع تخصصي مورد نظر مثل Modern Oil Paintingرسيد. مزيت عمده اين نوع موتورها بازيابي دقيق موضوع مورد نيازمي باشد. محدوديت عمده آنها نيز چند مرحله اي بودن و وقت گير بودن آنها است .
اين موتورها عبارتند از:
2) موتورهاي جستجوي كليدواژه اي (براي جستجوي عمومي يك موضوع خاص ):
با تايپ واژه يا عبارت مربوط به موضوع مورد نظر خود در يكي از اين موتورها، همه سايتهاو صفحاتي كه آن موضوع را در بردارند بازيابي مي شود. مزيت عمده اين موتورها سرعت دربازيابي و محدوديت عمده آن ، بازيابي تعداد زيادي منابع بعضاً كم ربط يا نامربوط است .
3) موتورهاي جستجوي مادر يا ابر موتورها (multi engines يا meta search):
اين موتورها در واقع تركيبي از چند موتور هستند كه بطور همزمان به جستجو درباره يك موضوع مي پردازند. بنابراين ، جامعيت زيادي در بازيابي اطلاعات دارند:
4) موتورهاي جستجوي نشاني پست الكترونيكي اشخاص :
اين موتورها قادرند نشاني پست الكترونيكي اشخاص را، در صورتيكه حداقل اطلاعات ازآن اشخاص در دسترس باشد، (مثل نام خانوادگي و يا محل كار)، بازيابي كنند.
5) موتورهاي جستجوي گروههاي بحث الكترونيكي :
برخي از موتورها اختصاصاً گروههاي بحث الكترونيكي در اينترنت را بازيابي مي كنند.
6) موتورهاي جستجوي منابع تصويري - صوتي :
اين موتورها اختصاصاً فايلها و منابع صوتي -تصويري و چند رسانه اي را بازيابي مي كنند:
7) موتورهاي جستجوي نرم افزارهاي قابل انتقال :
كار اين موتورها، جستجوي سايتهايي است كه نرم افزارهاي رايگان را در اختيار مي گذارند:
انواع ديگري از موتورهاي جستجو وجود دارد كه به دليل كاربردهاي اختصاصي از نام بردن آنها صرف نظر مي شود.
محقق: خانم رقیه فکری
با توجه به ابن که بالا رفتن سن ازدواج دختران در جامعه باعث ایجاد مشکلاتی می شود این مقاله به منظور جمع آوری اطلاعات و بیان علل این مشکلات برای بالا رفتن سطح آگاهی در جامعه و حل این مشکل نوشته شده است.
و برای رسیدن به این آگاهی و اطلاعات مطلوب در وهله ی اول حداقل سنی ازدواج مورد بررسی قرار گرفت که با مواد قانونی و فقهی این حداقل سن بلوغ نامیده شد و بعد بررسی بلوغ از دیدگاه قرآن و روایت.
در وهله ی دوم بررسی جامعه معاصر که سن ازدواج در ان بالا رفته بود با توجه به آمارهایی که نشانگر این مدعا بودند.
در مرحله ی سوم به علل بالا رفتن سن ازدواج دختران و عواقب آن پرداخته شده.
در نتیجه ما به مطالبی دست یافتیم که کاملاً این علل را مشخص می کرد و می توانیم بدانیم که این علل از چه کاستی هایی نشئت گرفته و راهکارهایی برای این مقاله و این مشکل در آخر پژوهش بیان گردیه است .
کلید واژه ها
ازدواج ، سن ازدواج ، نظر قرآن و روایت ، علل تأخیر ازدواج ، عواقب تأخیر ازدواج
محقق: مریم دهقان، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، استاد داور: اقای سلطانمحمدی، تاریخ دفاعیه: 6/5/1385
اين پايان نامه در سه بخش اصلي گنجانده شده است و هر بخش از دو فصل تشكيل شده.
بخش اول آن در رابطه با بررسي حقوق زن است كه در آن به تعاريف و مباني نظري روشنفكران وجريانهاي مربوط به آن اشاره شده است.
بخش دوم آن مربوط به حقوق زن در قبل از اسلام است كه در آن به چگونگي حقوق زنان در عصر جاهليت و غرب به طور مفصل پرداخته شده.
بخش سوم آن مربوط به حقوق زن در بعد از اسلام مي باشد كه در اينجا به مقام ومنزلت زن در جهان اسلام وهم چنين به حقوق زن اعم از حقوق عمومي و اختصاصي به صورت وضوح پرداخته شده است و به طور كلي در اين پايان نامه سعي شده كه به حقوق زن در عصر قديم كه داراي چه حق وحقوقي بوده وهمچنين به حقوق او در اين عصر اشاره شود.
محقق: خانم نادره آقایی، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، استاد داور: آقای علی محمدی، تاریخ دفاعیه: 24/12/85
با نام وياد خداوند كه آرامش دهنده ي جانها و روانهاست آنچه از نظر مي گذرد
پايان نامه اي است با عنوان دوستي در قرآن و سنت، علل و پيامد هاي آن كه مشتمل است بريك مقدمه و سه فصل.
درفصل اول با عنوان دوستي مسائلي چون نعمت دوستي ، پيوندهاي دوستي در كودكي و نوجواني و مراحل شكل گيري رابطه ي دوستانه مورد توجه قرار گرفته است .
در فصل دوم با عنوان دوستي از منظرقرآن وسنت اشاره شده است به موضوع عاطفه انساني و مراتب آن ، حقوق دوستي و مرزهاي آن وعوامل استحكام يا گسستن دوستي .
در فصل سوم با عنوان عوامل و ريشه هاي دوستي وآثار و پيامدهاي فردي و اجتماعي آن آنچه مورد بررسي قرار گرفته است عبارت است از دوستي نوجوانان عوامل موثر دردوستي و آثار و پيامدهاي دوستي.
محقق: مریم محمدی اصل، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری، تاریخ دفاعیه: 6/11/1387
پایان نامه ی فوق باعنوان سیره ی سیاسی- اخلاقی امام حسن مجتبی (ع)می باشد که بعد از نوشتن مقدمه ای کوتاه براین تحقیق به ضرورت آن پرداختم وضرورتی که موجب نوشتن این پایان نامه شد عبارت است از اینکه امام حسن (ع)در دوره ای می زیستندکه آمیخته با درد ورنج و مصیبتهای فراوان بود.رحلت جد بزرگوارایشان حضرت رسول اکرم (ص) ، مظلومیت و خانه نشینی پدر بزرگوارشان ، مصیبت ها و رنج های وارده بر مادر ، محروم شدن مادر از فدک و مسائلی از این قبیل که روح لطیف امام مجتبی (ع)رامی آزردند. من می خواستم بدانم چگونه ایشان درآن دوران زندگی کردند. و چنان شخصیت اصیل و والایی را به وجود آوردند. هدف من از نوشتن این تحقیق شناختن تمام عرصه های زندگی امام حسن (ع)می باشد.
فرضیه ی من در این تحقیق این بود که امام حسن (ع) مظهرشجاعت ، سخاوت وحقانیت می باشند. و با این سوال اصلی پیش رفتم که امام حسن (ع) درچند سالگی جد بزرگوارشان را از دست دادند و ایشان دارای چه فضایل اخلاقی بودند و پس از شهادت پیکر ایشان درکجا تشییع شد.
تحقیق حاضر شامل چهارفصل می باشدکه فصل اول با عنوان دوران کودکی امام حسن (ع) تا رحلت جد بزرگوارش رسول گرامی اسلام (ص) می باشدکه درآن به ولادت وکودکی امام حسن (ع) و پرورش او در دامن پاک حضرت فاطمه ی معصومه (س) و علی ابن ابیطالب (ع) پرداخته شده است و سپس به چگونگی رحلت پیامبر (ص) وکشته شدن عثمان و خونخواهی معاویه و مقابله ی امام حسن (ع) با ناکثین (پیمان شکنان) پرداخته شده است. فصل دوم با عنوان خصوصیات و فضایل امام حسن (ع) و فرزندان و یاران آن حضرت است که شامل مطالبی در موردکرامت و بزرگواری امام حسن (ع) و یاران ایشان که شیفتگان اهل بیت (ع) هستند و تعداد فرزندان ایشان می باشد.
فصل سوم باعنوان صلح امام حسن (ع) است که درآن به فضای سیاسی کوفه و چگونگی ارائه ی پیشنهاد صلح به امام حسن (ع) و بیعت مردم با ایشان و چگونگی تشکیل حکومت توسط امام حسن (ع)پرداخته است . فصل چهارم با عنوان شهادت امام حسن (ع) است که درآن به اقدامات امام حسن (ع) در زمان خلافت امام علی (ع) و دیگر اقدامات ایشان از هنگامه ی شهادت پدر تا دفن ایشان پرداخته است و پیرامون مطالبی است از زمان صلح امام حسن (ع) تا شهادت ایشان.
محقق: خانم فریده فراهانی، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، استاد داور: آقای سلطانمحمدی، تاریخ دفاعیه: 5/5/1385
نوشته اي كه من گردآوري كرده ام در باب توكل مي باشد. توكل اعتمادكردن به وخداوند متعال است وديگران در امور خويش بي اراده دانستن ميباشد.
وسعي بنده در اين راستا بوده است كه از نظرآيات وروايات به اين مبحث پرداخته شود.هدف از تحقيق در اين مبحث آشنايي كامل با اين صفت اخلاقي و رسيدن به اين صفت مي باشد.
دامنه ي موضوع تاريخي مي باشدوبزرگاني چون علامه طباطبايي در تفسير الميزان وعلي نراقي در معراج السعاده و امام خميني(ره)در در كتاب چهل حديث به اين بحث نظر داشته و جزئيات اين امر مهم را مورد بررسي قرار داده اند.
روش تحقيق بيشتر خواندن كتابها وخلاصه نويسي مطالب كتابها ودر بعضي امور هم نظريات خويش را بيان نموده ام.
وقتی حضرت زینب سلام الله علیها به دربار یزید آمد، یزید خطاب به او جمله ای گفت که دیدی چگونه خداوند تمام عزیزانت را از تو گرفت و این به چه معناست و ….
جواب حضرت خیلی زیبا و فصیح بود. ایشان فرمودند به خدا سوگند من چیزی جز زیبایی ندیدم.
دقت کنید: کسی که تمام عزیزانش را، جگر گوشه گان خودش را از دست داده بود، کسی که اکنون در سرای کفر و نیرنگ به عنوان اسیر آمده بود، چه می گوید؟
می گوید: جز زیبایی ندیدم!!!
یعنی چه؟
آیا شهید شدن امام حسین علیه السلام، حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام، پسران حسنین علیهم السلام، پسران خودش، و تمام عزیزانی که در این نبرد شهید شدند، یا به عبارتی شهادت 72 پروانه آن هم به نحو ناجوانمردانه زیبا است؟
منظور حضرت چه بود؟
آری او دختر شخصی بود که از نظر فصاحت و بلاغت معروف و زبانزد بود، به طوری که در همان صحنه گفتند: حقا که این دختر علی بن ابی طالب علیه السلام است و انگار که خود علی سخن می گوید.
زیبایی شهادت این 72 شمع فروزان جاودان در کجا بود؟
آری درست فرمودید: در اطاعت امر الهی، در فریادرسی به مظلوم، در طبق اخلاص نهادن جان، در تسلیم نمودن جسم خاکی به معبود واقعی و در رشادت ها و شجاعت های این مردان بزرگ تاریخ.
زینب سلام الله علیها زیبا فرمود، اما این را نیز بدانیم که ایشان شخصی بودند که قیام عاشورا را با طنین روشنش زنده و جاودان ساختند. امام حسین علیه السلام و یارانشان جان را به جانان تسلیم نمودند، در راه حق و حقیقت از تمام خواسته ها و امیال خود گذشتند، آخرت را ترجیح به دنیا دادند، فردای آباد را به امروز ویران و دیروز فراموش شده ترجیح دادند؛ آنها بعد از شهادتشان اگر زینب را نداشتند تمام مردانگی ها و شرافتشان شاید به فراموشی تاریخ نگاران سپرده می شد.
اما تقدیر الهی بر این تعلق می گیرد که دختری از نسل محمد صلی الله علیه و آله و سلم و فرزند بیماری که گردنش از زخم طناب او را آزار می داد؛ پیام آوران صحنه عاشورا و یادآور ظلم و ستم حکومت وقت به مردم دنیا باشد.
پیامی که آن عقیله ی بنی هاشم برای ما داد ثمره اش این بود که قرنهای متمادی عزادار و سوگوار صحنه ی عاشورا باشیم.
مبلغ آزادی و آزادمردی، مبلغ زندگی باعزت و سراسر شرافت و مطیع خدا باشیم. و اینها فقط در سایه ی سخنان حضرت زینب سلام الله علیها در پی رسوا ساختن هیئت حاکمه و جاودان نمودن عاشورا ست.
زیبایی که آن حضرت به چشمان خود دید را با صبر و حوصله و شکیب فراوانش به حکومت وقت نشان داد. با سرپرستی یتیمان، و رسیدگی به بیماران و مجروحان آن قیام عظیم نشان داد.
زیبا است اگر در راه معبود جان را فدا کنی.
زینب کبری زن صبور تاریخ، زن داغدار و دل شکسته ی تاریخ، زن مصیبت دیده و حافظ آرامش خود در مقابل حکومت ظلم و جور بود.
زینب کبری: زنی از تبار نور، از جنس آفتاب، سلاله ی پاک نبوی و سرآمد زنان روزگار خود و مابعد خود می باشد.
خدایا تو را قسم به داغهای دل زینب کبری، گره از مشکلات همه ی مسلمانان بگشای.
آمین.
به قلم: نادم حیران
محقق: خانم خدیجه رحیم زاده؛ استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده؛ استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری؛ تاریخ دفاعیه: 8/11/1386
موضوع تحقیق اخلاص و پیامدهای فردی و اجتماعی آن می باشد هدف از انتخاب این موضوع بیشتر آشنا شدن با حقیقت اخلاص بوده و اینکه اگر انسان اعمال و نیاتش خالص برای خداوند باشد در زندگی فردی و اجتماعی خود به مقام خاصان و وارستگان می رسد و ضرورتی که پیش تر باعث شده این تحقیق با این عنوان صورت گیرد کم توجهی اطرافیان و خصوصاً جوانان به خالص بودن عمل برای خدا و بیشتر توجه کردن به اینکه خالق را راضی کنند می باشد. اما محدودۀ تحقیق این است که اخلاص و پیامدهای فردی و اجتماعی آن بررسی شود که سؤالهای همچون اخلاص چیست؟ و یا اینکه مراتب و نشانه های اخلاص چه می باشد؟ پاسخ داده شده و فرضیه ای چون هدف و غرض در عمل و رفتار برخاسته از ضمیری روشن و دور از هر گونه شائبه مادی و نفسانی باشد . در کل روش بنده در گردآوری این تحقیق به صورت کتابخانه ای است که در یک مقدمه و سه فصل تدوین گردآوری شده است که فصل اول آن ، شامل در آمدی برواژۀ اخلاص است که مورد بررسی قرار گرفته و آیات و روایاتی نیز در مورد آنها عنوان شده و راههای رسیدن به اخلاص را برای انسان تبیین کرده است . فصل دوم نشانه ها و مراتب اخلاص می باشد که مراتب خاصان و خالصان را عنوان کرده و اینکه آدمی می تواند مرحله به مرحله خود را به وارستگان و پرهیزکاران نزدیک کند و فصل سوم هم در مورد پیامدهای فردی و اجتماعی اخلاص می باشد اینکه اگر انسان در زندگی نیتش برای خدا باشد و کارهایش را برای رضای او انجام دهد ودر دنیا و آخرت مورد لطف حق قرار می گیرد و در زندگی اجتماعی عاقبت به خیر می شود . امید که این تحقیق راه هدایتی باشد برای نفس خود و چراغ روشن برای کسانی که آن را مطالعه می کنند.
محقق: ساحره حیدروند، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده، استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری؛ تاریخ دفاعیه: 8/11/1386
پایان نامه فوق با عنوان علل اختلاف درخانواده های مسلمانان می باشد که بعد از نوشتن مقدمه ای براین تحقیق به ضرورت آن پرداختم و ضرورتی که موجب نوشتن این پایان نامه شد عبارت است از اینکه :
باتوجه به مشکلات موجود در جامعه و ایجاد اختلافهای خانواده به این فکر افتادم که بدنبال این باشم چرا اختلاف به وجود می آید و چگونه به وجود می آید . با گذشت زمان موجب چه خواهد شد .
وهدف از این تحقیق رسیدن به این مطلب خواهد بود که اختلاف در خانواده چگونه از بین خواهد رفت و چگونه خانواده دارای استحکام خواهد شد.
شامل سه فصل می باشد که:
فصل اول با عنوان: علل اختلاف قبل از ازدواج و تشکیل خانواده که شامل فاصله افتادن بین عقد وعروسی موجب اختلاف در خانواده می شود وناآشنایی زوجین از یکدیگر ودیگر موارد می شود.
فصل دوم با عنوان: عوامل وعلل اختلاف در خانواده می باشد که شامل دخالتهای اطرافیان در خانواده و همچنین چشم .هم چشمی در این فصل آمده است .
فصل سوم با عنوان: روشها و چگونگي رفع اختلاف در خانواده می باشد که شامل گذشت وعفو وهمچنین نصیحتهای دیگران می باشد ومطالب دیگری نیز در این فصل ذکر شده است.
ودر آخر نتیجه ای از پایان نامه گرفته شده است که:به این مطلب رسیدم اختلاف در هر خانواده ای وجود دارد اما به اشکال گوناگوم که زوجین باید پی به آن برده ودر صدد حل آن برآیند.به دلیل این که اگر این اختلافات ادامه یابد ممکن است عواقب نا خوشایندی در پی داشته باشد پس باید تلاش شود که علل اختلاف وچگونگی حل این اختلاف را شناخت تا دچار عواقب سوء آن نشد.
به مناسبت ماه محرم، ماه عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام مراسمی باحضور امام جمعه محترم شهرستان، طلاب، فارغ التحصیلان و خانواده های آنان برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین آقای نقی باقری امام جمعه محترم شهرستان شاهین دژ سخنان خود را با بیان حدیثی از امام صادق علیه السلام بدین شرح آغاز نمودند:
موقع قیامت، در صحرای پهناوری جمع می شوید و مرکب علما را با خون شهدا مقایسه می کنند، مرکب و قلم علما بر خون شهدا سنگینی می کند.
ایشان چنین فرمودند: امام حسین علیه السلام تا نزدیکی های غروب عاشورا بودند و سپس شهید شدند، بعد از ایشان زینب سلام الله علیها رسالت بزرگ تبلیغ را برعهده گرفتند. حضرت زینب علمدار، سرپرست یتیمان و اُسرا و همچنین پیام آور قیام بزرگ عاشورا بودند.
در ادامه چنین فرمودند: شاعر می گوید:
این حسین کیست که عالم همه دیوانه ی اوست این چه شمعی است که جان ها همه پروانه اوست
آیا شاعر امام را نمی شناسد که می پرسد این حسین کیست؟!؟!؟
پاسخ این است که او می خواهد عظمت و ایثار حسین را یادآوری نماید که همه ی عالم همچون دیوانگان و پروانگان خواهان او هستند.
خداوند خطاب به پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: ای پیامبر! به مردم بگو از شما چیزی نمی خواهم و هر چیزی را به شما دادم فقط در قبال آن با اولیای من با محبت، دوستی و احترام رفتار نمائید.
در ادامه چنین افزودند: پیرو نفس خود نباشید زیرا نفس انسان را نابود کرده، دین اسلام و قرآن را نیز به خطر خواهد افکند.
قیام امام حسین علیه السلام برای مقابله با رفتار یزید بود زیرا در غیر این صورت به منزله ی تایید یزید و نابودی دین اسلام بود.
حادث شدن اسلام با پیامبر بود و حفظ بقای آن با امام حسین علیه السلام بود. محمد حنفیه در مورد امام حسین علیه السلام چنین می فرمایند:
امام حسین علیه السلام در بین ما از نظر علم، اعلم است، حلم و بردباری او مثال زدنی است. ایشان در بطن مادر فقیه بودند و از عالمی درس یاد نگرفتند علمشان الهی بوده، تمام وجودشان الهی است.
امام جمعه محترم در نهایت چنین فرمودند:
حضرت زینب سلام الله علیها تنها کسی بود که بعد از قیام عاشورا، عظمت و واقعیت آن را زنده ساخت و چهره خبیث و ملعون حکومت وقت را برملا نمود. خطبه های آن حضرت در کوفه و شام گویای این امر است.
قال السجاد عليه السلام :
اَللّهُمَّ … وَانتَهِ بِنيَّتى إِلى أَحسِنِ النِّيّاتِ وَبِعَمَلى إِلى أَحسَنِ العمالِ، اَللّهُمَّ وَفِّر بِلُطفِكَ نيَّتى؛
خدايا … نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خود نيّت مرا كامل گردان. (نهج الفصاحه، ح781)
با تشکر از تمام بازدید کنندگان این مسابقه.
در این مسابقه به غیر از یک نفر کسی مطلبی را ارسال ننمودند پس به رسم ادب و وفای به عهد که:
رسول اكرم صلى الله عليه و آله فرموده اند:
مَن كانَ يُؤمِنُ بِاللّه وَاليَومِ الآخِر فَليَفِ اِذا وَعَدَ؛
هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، هرگاه وعده مى دهد بايد وفا كند.(كافى، ج2، ص364، ح2)
پس
sahebdelan313 به عنوان برنده این مسابقه اعلام می گردد. امیدوارم که خداوند توفیقات روزافزون به ایشان و تمام بزرگواران دیگر عنایت بفرماید.
یا علی
به قلم: مدیر وبلاگ
محقق: خانم ثریا اسماعیل پور؛ استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده؛ استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری؛ تاریخ دفاعیه: 22/10/1386
غرور و تكبّر از ديدگاه قرآن و سنت تكبّر مانند ساير رذايـــل اخلاقي ، ريشه هاي زيادي دارد كه ريشه آن در عجب وخود بزرگ بيني است كه اين خود بزرگ بيني سبب مي شود كه خود را بر تر از آنها بداند وبر آنها فخرفروشي كند.
غرور كه منشأ آفات وشرور است داراي اسباب زيادي مي باشد كه گروه زيادي را در كام خود فرو برده است مانند:دنيا وزرق و برق دنيا، مال، مقام ، جواني ، زيبايي وقدرت است، كه رهايي از چنگال آن مشكل جز درسايه ي بيداري وتقوا و سپردن خويش به خداوند وتوجه به زوال سريع نعمت ها امكان پذير نيست.
غرور وتكبّر داراي پيامدهاي فردي واجتماعي مي باشد كه اولين تكبّر آلودگي به شرك وكفر است، محروم شدن ازعلم ودانش، سرچشمه ي بسياري از گناهان است ـ تكبّر مايه ي تنفر و پراكندگي مردم است.
پيامدهاي غرور اين است كه اولين پيامد آن سبب فساد وتباهي عمل مي شود ـ تكامل انسان را متوقف مي كند ، افراد مغرور در دنيا وآخرت تهي دست وبيچاره اند.
هدف از اين بحث اين است كه پستي غرور وتكبّر وآثار بد آن براي افراد جامعه مشخص شود تا با توجه به آن انسان غرور و تكبّر را كنار بگذارد و روح وروان ودرون را كه زنگار گناه تيره شده بتواند پاك كند.
دامنه ومحدوده ي تحقيق در مورد غرور تكبّر از ديدگاه قرآن وسنت مي باشد كه غرور وتكبّر درقرآن وروايات اسلامي مورد نكوهش واقع شده است . از امام صادق(علیه السلام) در جمله ي كوتاه و پرمعني آمده است :
«طُوبي لمنْ لَمْ تَقْتلُه قاتلاتِ الغُرورِ؛
خوشا به حال كسي كه عوامل كشنده ي غرور او را از پاي در نياورد.»
علم زدگي بيماري قرن حاضر نيست بلكه بشر پيوسته مغرور علم ودانش ناچيز خود بوده وبا اين مغز كوچك به نبرد پيامبران الهي مي رفت در حالي كه شخصيت هاي والاي علمي، پيوسته علم خود را ناچيز وكوچك تر از آن دانسته اند كه حتي نام علم را بر آن نهند ، وقتي آگاهي خود را با مجهولات خود مقايسه مي كردند، آن را قطره اي در برابر درياي ناپيدا ي كرانه مي انديشند.از جمله منابعي كه استفاده شده معراج السعادة ملا احمد نراقي ـ كتاب الاخلاق سيد عبدالله شبرواصول وكافي ثقه اسلام كليني كه مجموعاً ازبيست وچهار منبع استفاده شده است.
نتيجه اي كه مي گيريم اين است كه استكبار و غرور آتش هولناكي است كه ممكن است خرمن عمري عبادت وبندگي را به يكباره بسوزند ، همان گونه كه ممكن است ساليان دراز بكشد خانه ووسايلي فراهم سازد، ولي محصول آن را تنها با شعله اي آتش در چند لحظه تبديل به خاكستر كند.
محقق: سهیلا ابراهیمیان، استاد راهنما: خانم ویدا مهدی زاده؛ استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای ناصر اصغری؛ تاریخ دفاعیه: 22/10/1386
این تحقیق در سه فصل نوشته شده است که در فصل اول حقوق زن نسبت به شوهر و فصل دوم حقوق شوهر نسبت به زن و فصل سوم حقوق و وظایف مشترک بین زن و شوهر و رعایت کردن نکاتی که باعث می شود زن و شوهر به حقوق و وظایف خود عمل کنند.
در فصل اول به هیجده مورد از حقوق زن بر شوهر اشاره شده همراه با احادیث و روایات متفاوت و به پیامدهای خشونت نسبت به زنان وانواع خشونت و به مسئولیتی که مرد در زندگی دارد همچنین به مهریة زن که برعهده مرد است . به داستانی از امام خمینی که به همسرش احترام می گذاشت اشاره شده که الگوی خوبی در این زمان برای مردان می باشد.
در فصل دوم هم تقریباً به بیست مورد ازحقوق شوهر نسبت به زن همراه با احادیث و روایات و توضیحاتی اشاره شده به داستانی در مورد بیرون نرفتن زن از خانه بدون اجازه شوهر به پاداش عظیم شوهرداری که ثوابش از حج و جهاد بیشتر است را مورد بحث قرار داده ام توضیحی در مورد اینکه زن مایة آرامش است و بهترین زن و شوهر حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) می باشند بحث شده و اینکه چرا احترام به شوهر اهمیت دارد ودر آخر این فصل نیز به نشوز زن و درمان آن اشاره کرده ام همراه با توضیح .
در فصل سوم نیز تقریباً به یازده مورد از حقوق مشترک زن و شوهر اشاره شده . راههای جلب محبت و آفات محبت و عوامل تزلزل خانواده مورد بحث قرار گرفته اینکه زن و شوهر باید از همدیگر عذر خواهی کنند و با نام های زیبایی همدیگر را مورد خطاب قرار دهند و همچنین وجود کمالات برای زن وشوهر نیز مورد بحث قرارگرفته و اثرات سوء بی توجهی زن و شوهر نسبت به نیازهای روحی و جسمی و مواردی این چنین مورد بحث و توضیح قرار داده شده .
با عرض سلام به حضور تمام خواهران و بازدید کنندگان از این وبلاگ
در این پست هدفم این است که یک مسابقه ای برگزار کنیم، اما قبل از اعلام مسابقه می خواهم بگویم که جایزه مادی فوق العاده اندک است و در حد یه کارت شارژ دو هزار تومنی است، هدف فقط شرکت و بهره مندی بنده و دیگر عزیزان بازدید کننده است. امیدوارم که با صدق دل و نیت خالص در این مسابقه شرکت نمایید.
ثمرات و برکاتی که در ایام عزاداری ابا عبدالله الحسین علیه السلام نصیب حال شما و یا اعضای خانواده ی شما شده است را بیان نمایید. (حاجتی را که در این ماه دریافت کرده اید)
مهلت: یک هفته/ تا تاریخ 13 آذر
تعداد نفرات برتر: 5 نفر
ارسال مطالب از طریق نظر در این پست
با آرزوی توفیقات روزافزون برای شما بزرگواران
امروز روز هفتم ماه محرم است. روزی که عمرسعد توسط نامه ی دریافتی از عبیدالله بن زیاد بین آب فرات و اهل بیت رسول الله فاصله انداخت و مانع از رسیدن آب به اهل حرم شد.
وای بر یزید و یزیدیان.
آنان تصور می کردند که امام حسین و یارانشان به خاطر بسته شدن راه آب از عزت و آزادمردی و مردانگی خود دست خواهند کشید.
شاید تصورشان این بود که آنان برای رسیدن به اهداف دنیایی دست به قیام زده اند.
زهی خیال باطل
امام حسین، سید جوانان بهشت هرگز برای اهداف دنیایی دست به قیام نزده بود. او برای دادخواهی به سوی دیار دشمن شتافته بود. عمق فاجعه تا حدی بود که امام حج خود را نیمه رها کردند و راهی سرزمین کربلا گشتند.
ایشان در این سفر پر خطر اهل بیت خود را نیز به همراه خود آوردند تا مبادا افکار مردم منحرف گردد.
ایشان برای رسیدن به اهداف والای الهی دست به قیام زدند.
اکنون با دلی شکسته و پر از درد می نویسم: که چرا ما رنگ باخته ایم؟
که چرا ما یادمان رفت چه شده در صحنه کربلا؟
چرا یادمان رفته وظیفه ی ما چیست؟
آیا ما نباید از دستاوردهای این قیام بهره بگیریم؟
آیا ما نباید شرافت و آزادمردی را از امام بر حق خود ارمغان داشته باشیم؟
آیا نباید ما در خط رهبری و پیرو او باشیم؟
آیا نباید ما راه راست و حقیقت را جویا باشیم؟
ای کسانی که با اندک مالی تطمیع می شوید و حقوق ضعیف تر از خود را نادیده می گیرید، فکر نکنید رسم مسلمانی قدرت و غلبه یافتن بر ضعفا است.
به یاد آورید سخن مولایتان امیرالمومنین علی علیه السلام را که فرمودند صندلی ریاست برای کسی ماندگاری ندارد.
هوشیار باشید اگر امروز رئیس اداره ای هستی فردا فرد قابل تر از تو جایگزین تو خواهد شد، سعی کن در این چند روزی که بر مسند ریاست نشسته ای دلی را به درد نیاوری و اشکی را بر چشمان کسی جاری نسازی.
وظیفه ی ما تبلیغ دین به رسم رسول الله است. به رسم علی بن ابی طالب علیه السلام است. آزادمردی و شرافت درس ماندگار عاشورا است.
گوش به فرمان رهبر باشید او ولی امر مسلمین است.
سخنانش را باور کنید چون هر آنچه که می گوید از روی بینشی بس عمیق و ژرف می باشد.
اکنون دشمن ما ذلیل و سرافکنده گشته است. دستور آتش بس را اعلام نموده است.
بیدار باشیم. بیداری اسلامی که در سر تا سر جهان ایجاد شده است را یاری گر باشیم.
بیایید دست در دست هم نهیم و برای آبادی کشور و جهان خود اهدافی الهی داشته باشیم.
دست یزید و یزیدیان زمان را قطع کنیم و جهان را برای حکومت آقا امام زمان مهیا نماییم.
امام خمینی (رحمت الله علیه) فرمودند: اسرائیل هیچ غلطی نمی تواند بکند. این حرف را هرگز از یاد نبریم که مطمئنم حرفشان واقعیت محض بوده است.
سالیان سال می گذرد از این قضیه و اما هنوز ابهت کلام باقی مانده است. و اسرائیل هر روز بدتر از دیروز ذلیل تر و سرافکنده تر می گردد. زیرا او فقط خون کودکان را می ریزد و دست بر نقطه ای گذاشته که حتی حیوان نیز چنین کاری نمیکند. از پست ترین راه ها دست به کشتار جوانان مسلمان غزه می پردازد و می خواهد به زور مالک سرزمینی گردد که حتی نقطه ای از آن او نیست.
جوانان ما را با طراحی شعارهای بی اساس و پوچ گمراه می کند و مغز و روان او را درگیر مسائلی بی پایه می کند.
هوشیار باشید این حرفها شعاری تو خالی بیش نیستند.
روزهای خوب در راه است.
حکومت اسلامی که در سرتاسر جهان برپا گردد در راه است.
هوشیار باشیم فقط همین.
به قلم: نادم حیران
ادامه دارد …
خدایا امشب یه جورایی دلم شکسته شاید به دلیل امور دنیایی باشه، اما الان میخوام به سوی تنها پناهگاه تنهایی هام بیام.
ظهر رفته بودم روضه خوانی. سخن از دختر سه ساله امام حسین علیه السلام بود، دردانه ی بابا، عزیز برادرها
داشتن از غم و غصه ی غربت این دختر کوچولو حرف میزدند.
از سیلی که بر صورتش زده شد!
از خواب پریشان نیمه شبش در خرابه!
از ناله های فراق این دختر سه ساله.
از گلایه هایی که با سر از تن جدا شده ی پدر داشت.
لحظه ای با خودم اندیشیدم: خدایا اینان برای چه رفتند؟
چرا امام با خانواده، با فرزندانش، با عزیزانش و بهترین یارانش قدم در وادی کربلا نهادند؟
چرا؟
اگر اینان برای ما رفتند، برای آسایش ما رفتند، برای احیای دین جدش رفتند، پس چرا ما نمی فهمیم؟
پس چرا الان در مراسمات عزاداری سرور و سالار جوانان بهشتی، با لباسهای آن چنانی و آرایش های زننده حاضر می شویم؟
بابا بخدا امام فقط بخاطر همین امور قیام کرد، یزید هنوز نمرده است بلکه هزاران هزار یزید به وجود آمده، آمده تا با نام تهاجم فرهنگی دوباره ما را امتحان کنه.
عزیزان من، خواهران بزرگوارم، ما تو صحنه کربلا نبودیم، اما همه خوب شنیدیم و خواندیم، ما تو راه شام نبودیم اما خیلی چیزها شنیدیم و خواندیم، تو خرابه ی شام نبودیم اما خیلی میدونیم که چه شد.
حال شما بگید چرا دارید به امام خود، به عمه ی سادات خیانت می کنید. چرا با یزیدیان زمان هم پیمان شدید؟ چرا دارید بار دیگر خیانت مردم کوفه را تداعی گر می شوید.
بخدا این رسم مهمان نوازی نیست. فکر کنید کاروان کربلا داره از این مسیر میگذره، فکر کنید کاروان اسرا داره از اینجا میگذره، با چه رویی می خواهیم در چهره ی این بزرگواران بنگریم؟
دوستان غفلت نکنیم.
حجاب هر چقدر دقیق باشه همون قدر ارزش داره. بی حجابی، همرنگ بیگانه شدن، دستور از دشمن گرفتن برای کسی ارزش و اعتبار نمیاره.
مواظب باشید. از دست های پشت پرده غافل نشید.
شما را به خدا دل امام زمان را به درد نیاورید.
بیایید مردم کوفه نباشیم، اگر شدیم بیایید مسلم بن عوسجه و حربن ریاحی باشیم. اینگونه سربلندیم.
خدایا دلم گرفته اما با این اوضاع و احوال دیگر دلی برایم نمی ماند که بگیرد چون سراسر خون می شود. شاید منِ مبلغ نتونستم کلام خدا را، دین خدا را، حد و مرزها را صادقانه و به زبان روز جوان امروز بیان کنیم.
خدایای همه ی ما را به راه راست هدایت کن.
به قلم: نادم حیران
ادامه دارد ….
تاریخ | مناسبت | عنوان روز |
30 آبان | حضرت ابا عبدالله بن الحسین (5 محرم) | الگوی شجاعت و حماسه بسیجی |
1 آذر | حضرت قاسم علیه السلام | الگوی نوجوان بسیجی |
2 آذر | حضرت علی اصغر علیه السلام | الگوی ایثار بسیجی |
3 آذر | حضرت علی اکبر علیه السلام | الگوی جوان بسیجی |
4 آذر | حضرت ابوالفضل (9 محرم تاسوعای حسینی) | الگوی بصیرت و ولایتمداری بسیجی |
5 آذر | عاشورای حسینی | بسیج امتداد عاشورا |
6 آذر | حضرت زینب کبری سلام الله علیها | الگوی زنان بسیجی |
چکیده تحقیق پایانی: شناخت خدا از راه دل و فطرت
محقق: خانم حمیده کبیری، استاد راهنما: خانم سهیلا کوهی، استاد داور: آقای غلامرضا حسینی، تاریخ دفاعیه: 4/2/85
با توجه به اينكه كه خداشناسي را از راه دل و فطرت مورد بررسي قرار داده ام زيرا معرفه النفس أنْفَعُ المَعارِفْ» زيرا خود شناسي مقدمة خداشناسي است.
اين پايان نامه در سه فصل رده بندي شده است كه فصل اول فطرت انسان از ديدگاه قرآن است كه در اين فصل معاني لغوي و اصطلاحي فطرت و همچنين فطرت انسان از ديدگاه قرآن و همچنين نظرية علامه طباطبائي در مورد فطرت و نظرية جامعه شناسان و اعتقاد به خدا و معناي لغوي كلمه ي الله و معاني اساسي و نسبي آن و تصور الله در آئين بت پرستي عربي و ماهيت ايمان از ديدگاه علامه طباطبائي
فصل دوم پايان نامه با عنوان گرايشهاي فطري كه در اين فصل به تفاوت فطرت با طبيعت غريزه و گرايشهاي طبيعي و غريزي فطري اشاره شده است و همچنين فرق آنها و ديدگاه علامه طباطبائي و شهيد مطهري و ديدگان مفسران در مورد آية (وَ ما كانَ النّاسُ إلّا اُمّهً واحِدَهً و در مورد حقيقت جوئي و گرايش به فضيلت اخلاقي و زيبا دوستي و گرايشهاي فطري از ديدگاه ، قرآن و نگرش امير المؤمنين بر فطري بودن توحيد.
فصل سوم با عنوان خداشناسي فطري كه به مفهوم دين و فطرت و دين در نگاه وحي و به انواع شناخت و جهان بيني و ايد ئولوژي و راههاي شناخت خدا و خداشناسي فطري در آيات و روايات و بيان آيات خداشناسي از راه ، أنفس و گفته هائي از دانشمندان اشاره شده است.
در دوره امام حسین علیه السلام ظلم و فساد همه جا را فرا گرفته بود، در پست « دلیل کنیه امام حسین علیه السلام (ابا عبدالله) » نیز بیان شد که اگر امام قیام نمی کرد پرچم اسلام و دین اسلام از بین می رفت و چیزی از آن باقی نمی ماند، حتی خود امام نیز یکی از دلایل قیامش را حفظ و احیای دین جدش حضرت محمد صلی الله علیه و آۀه و سلم بیان می کند.
مردم کوفه از دست ظلم و ستمها خسته شدند، نامه های زیادی برای امام نوشتند، امام پسر عمویش مسلم بن عثیل را به سوی کوفه می فرستد تا اوضاع و احوال را بررسی نموده و امام را خبردار سازد.
اما دریغ از اینکه مردم کوفه نقشه قتل آنها را در سر می پروراندند.
نایب امام را کسی در منزلش جای نداد، حکومت وقت ایشان را به شهادت رساندند.
امام آمد و این قصه دوباره تکرار شد. دوباره بی وفایی مردم کوفه و شهادت اهل بیت پیامبر و اسیری و ….
اما عصر ما
بگذار ما نیز خود را کوفی بنامیم نه به آن معنا که آنان بودند (بی وفا، و سست اراده)، اکنون ما نیز هر روز دعای عهد می خوانیم، دعای سلامتی آقا امام زمان، هر جمعه دعای ندبه، دعای سمات و … هر روز شب هزاران بار می گوییم: « اللهم عجل لولیک الفرج »
لحظه ای تامل کنید
امام زمان همان امام حسین علیه السلام باشد، و نایب بر حقش حضرت آیت الله خامنه ای مد ظلله العالی همان مسلم بن عثیل و فرستاده و سفیر خاص امام باشد.
عزیزان اگر به حرفهای سفیر امام جان و دل نسپاریم، اگر اوامرش را اطاعت نکنیم، اگر نواهی ایشان را جدی نگیریم، هشدارها و تذکراتشان را قبول نکنیم، اگر پشتش را خالی کنیم، کمتر از مردم کوفه نخواهیم بود.
اللهم عجل لولیک الفرج » های ما همان نامه های دروغین مردم کوفه خواهد بود.
بیایید با هم عهد ببندیم نامه ی دروغین اهل کوفه برای امام نفرستیم، هرگز سفیر امام را آزرده نکنیم.
بیایید همان طور که شعار می دهیم و می گوییم: « ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند » واقعا به محتوای این شعار فکر کنیم و صادقانه به آن عمل نماییم.
به امید حق
به قلم: نادم
دهه شصت و یک هجری یه کربلایی بود که قصه ی پر غصه ای دارد، اگر گفتم قصه نه که واقعا توی کتابها فقط هست و دیگه واقعیت ندارد!
نه، این قصه واقعیت محض است و تمام افرادش حقیقی هستند.
کربلا بود، دشت نینوا، سرزمین بلا، آزمون بندگی و اخلاص در آن برگزار می شد، شاگردان این سرزمین که 72 تن بودند و یک امام، یک فرمانده، یک سید و سالار همه بیست و بیست بودند.
در این کربلا، در این دشت بلا، در این دشت خون و شهادت چه کسانی بودند؟
یک مرور:
1. امامی بود به نام حسین بن علی علیه السلام
2. شش ماهه ای بود به نام علی اصغر
3. سه ساله ای بود به نام رقیه
4. عمه ای بود به نام زینب سلام الله علیها
5. جوان و نوجوانی به نام: علی اکبر و قاسم
6. عمویی بود به نام ابوالفضل العباس علیه السلام
7. شمر ذی الجوشن و قتلگه امام و یاران وفادارش
و ….
حالا بریم کربلای میانمار
1. طفل شش ماهه فراوان
2. سه ساله ها و رقیه ها فراوان
3. جوان و نوجوانان فراوان
4. عمه زینب ها هستند شاید به شهامت او نباشند، فصاحت و بلاغت او را نداشته باشند اما هستند.
5. شمر ذی الجوشن تا دلت بخواهد هست، شاید بدتر از او باشند، قتلگه این سرزمین پر از خون عزیزان هم کیش ماست.
6. عمو چطور؟ آیا علمدار دارند؟ ایا سپهسالار دارند؟ آیا عاشق و دلباخته فرمانروا دارند؟
……….
پاسخ این سوال با شما؟
خواهشمندم فقط در این مورد نظر بگذارید
به قلم: نادم
خیمه ها را برپا نمودند، چند روزی نگذشت، دشمن حریم و حرمت فرزند رسول خدا را شکستند.
آب را بر روی آنها بستند، به طفلان نوباوه نیز رحم نکردند، حرفهای نرم و با صلابت آقا در آنها تاثیری نداشت. نه صبر کنید ….
یک نفر از سخنان مولا پند گرفت، توبه کرد، سپاه دشمن را رها کرد، به طرف آقا آمد و گفت: روسیاهم، سید و مولای من! آیا مرا می بخشی؟ آقا فرمودند: آری
نوباوه کربلا علی اصغر کسی بود که دشمن پیکان را به جای آب به گلویش نشانه رفتند. این همان رسم مهمان نوازی است.
داماد کربلا حضرت قاسم را با پیرهنی خون آلود به سوی مادرش روانه نمودند.
نوجوان امام حسین را علی اکبر را شهید کردند و مادرش را داغدار دشت بلا نمودند.
تنها علمدار دشت کربلا، حامی و سر سپرده امام حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام را به خاطر وفا و ایثارش شهید نمودند.
همان عباسی که رفت آب بیاورد، تشنه لب بود و نزد آب، می توانست قبل از پر کردن مشکش خودش را سیراب نماید، اما چنین کاری را نکرد، زیرا او فرزند فاتح خیبر بود. او ایثار و از جان گذشتگی را از پدرش هنگامی که به جای پیامبر در رختخواب ایشان خوابید فرا گرفت.
آری عباس بخاطر وفایش، ایثارش، مردانگی اش، به جا آوردن رسم برادری اش و سر سپردگی اش در برابر فرمانده سپاه کربلا معروف است. او مرد مردهاست.
همه ی یاران مولا یک به یک شهید شدند، فرزندانش، جگرگوشه گان خودش، برادرش و خواهرش همه در برابر چشمانش جان به حضرت حق تسلیم نمودند، اکنون تنهاست. سردار سپاه کربلا تنها مانده است.
با همان تن خسته و غمگین از شهادت عزیزانش و غمگین از فردای اسیری زنانش به جنگ با سپاه دشمن می رود، تا آخرین نفس می جنگد و آقایم اینجا به دیدار خداوند می رود.
فردای کربلا که رهسپار شام می گردد نیز قصه ای دارد.
تن عریان و بی کفن مولا در برابر آفتاب سوزان نیز قصه ای دارد.
رشادت های زینب کبری نیز قصه ای دارد.
و رمز جاودانگی و ماندگاری عاشورا و کربلا نیز قصه ای دارد.
حال جواب سوال: چرا امام حسین عاشقان زیادی دارد؟
حسین، یعنی عشق، یعنی جوانمردی، زیر بار ظلم نرفتن، تنها ماندن، عزیزانش را یک به یک از دست دادن و خم به ابرو نیاوردن، باخبر از صحنه ی کربلا و انتخاب آن مسیر، یعنی برای نجات مظلوم حج را نیمه رها کردن، یعنی مسیر خطر را با دلی سرشار از امید پیمودن، یعنی شجاعت داشتن و نترسیدن از ظالم، یعنی قیام برای حفظ آیین اسلام، احیای امر به معروف و نهی از منکر و ….
حسین یعنی فراتر از هر چیزی که قلم بخواهد وصفش کند، حسین یعنی عشق و امید و آرزوی هر جوان طالب حقیقت
حسین یعنی زندگی با عزت داشتن
ح-سین یعنی مردانگی را رواج دادن و دست نامردان را قطع نمودن
حسین یعنی رسوا ساختن تمام هیئت های ظالمه
حسین یعنی قیام در بحرین، در مصر، در لبنان و …. و یعنی افتخار بزرگ پیروزی در کنار قیام
حسین یعنی الگوگیری رهبر کبیر انقلاب امام خمینی از ایشان و کسب افتخار شاگردی در مکتب ایشان
حسین یعنی از قیام حسینی تا قیام خمینی
حسین یعنی از قیام حسینی تا قیام مهدوی
و حسین یعنی ……تو بگو که داری این متن را میخوانی
بگو حسین یعنی چه؟
ادامه دارد ….
به قلم: نادم